21.2.18

Και το "ράβε - ξήλωνε" τής Αιγείρας συνεχίζεται...

Όταν οι σχεδιασμοί ανατρέπονται
 από πολιτικές αποφάσεις,
τα αποτελέσματα είναι τραγελαφικά....
Την ολοκλήρωσαν πριν μερικούς μήνες, την φωταγώγησαν και την παρέδωσαν στην κυκλοφορία..
Μιλάμε για την κάτω διάβαση χαμηλού ύψους της ΕΡΓΟΣΕ (απέναντι από τα σχολεία), την οποία από σήμερα την ξανασκάβουν ώστε να μπορούν να διέρχονται μεγάλα οχήματα προς τα ορεινά τούς επόμενους μήνες !
Μη βιαστείτε όμως να κατηγορήσετε τούς κατασκευαστές για κάποιο τεχνικό λάθος, αφού όλα έγιναν σύμφωνα με τα αιτήματα του Δήμου Αιγείρας τον Απρίλιο τού 2004...

Τότε ο Δήμος με έγγραφο, που ουδέποτε πέρασε από Δημοτικό Συμβούλιο, ζήτησε μιά επί πλέον διάβαση στον Άγιο Παντελεήμονα, αίτημα που ψηφίστηκε ομόφωνα στις 14-4-2004 από το Νομαρχιακό Συμβούλιο και εκκρίθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ, δημιουργώντας και διάβαση 3,5 μ  απέναντι από τα σχολεία.
Τώρα λοιπόν η ΕΡΓΟΣΕ, προσπαθώντας πάσει θυσία να ολοκληρώσει τάχιστα το στρώσιμο των σιδηροτροχιών σε όλο το μήκος {Κιάτο-Ροδοδάφνη), πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν τις δύο "εργοταξιακές" προσβάσεις φορτηγών και λεωφορείων προς τα ορεινά εκατέρωθεν τού Κριού.
Επειδή όμως οι εμπλοκές στις εισόδους Κριού - Θολοποτάμου - Αγίου Παντελεήμονος, δεν είναι εύκολο να ξεπεραστούν, βρέθηκε η λύση της προσωρινής εκβάθυνσης της εν λόγω διάβασης ! Από τρεισήμισι μέτρα θα την κάνουν πέντε και όταν φτιάξουνε τη διάβαση στην Οδό Αρχαίου Θεάτρου, τη διαπλάτυνση της Οδού Εφημέρου Αμπέλου από το Θολοπόταμο και την υπόγεια διάβαση στη οδό Υπηρεσίης... θα την ξαναμικρύνουν στα 3,5 μ....