7.5.14

Κατεδαφίζεται και η νότια γέφυρα στον κόμβο Καλαβρύτων

Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής και την παράδοση στη κυκλοφορία του βόρειου κλάδου της γέφυρας Λαδοποτάμου στον κόμβο της ΝΕΟ Κορίνθου-Πατρών με την Επαρχιακή οδό Πούντας- Καλαβρύτων και προκειμένου να κατεδαφισθεί η προϋπάρχουσα γέφυρα του νότιου κλάδου για να ανακατασκευαστεί στη θέση της νέα γέφυρα στα πλαίσια της κατασκευής της Κορίνθου-Πατρών, από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 7/5 προς Πέμπτη 8/5 έως το μεσημέρι της Παρασκευής 9/5 το αργότερο, θα διακοπούν στον κόμβο οι ακόλουθες κινήσεις:
-       η σύνδεση της Επαρχιακής Οδού με την Παλιά Εθνική Οδό
-       η κίνηση από Αθήνα προς Καλάβρυτα και
-       η κίνηση από Καλάβρυτα προς Πάτρα
Όσα οχήματα κινούνται από Καλάβρυτα προς Πάτρα ή Διακοπτό, θα εκτρέπονται μέσω του κλάδου εισόδου του κόμβου Καλαβρύτων προς Αθήνα και εν συνεχεία θα αναστρέφουν μέσω της κάτω διάβασης που βρίσκεται στον χώρο των ΣΕΑ Ακράτας (ΧΘ 153) και θα κινούνται μέσω της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου- Πατρών (ΝΕΟ) στην κατεύθυνση προς Πάτρα.
Όσα οχήματα κινούνται από Αθήνα προς Καλάβρυτα θα συνεχίζουν επί της ΝΕΟ Κορίνθου Πατρών, θα αναστρέφουν στον Κόμβο του Αιγίου και εν συνεχεία θα κινούνται επί της ΝΕΟ με κατεύθυνση προς Αθήνα και θα εξέρχονται προς Καλάβρυτα μέσω του κλάδου εξόδου του κόμβου Καλαβρύτων.
Κατά τα λοιπά, καθ’ όλη τη διάρκεια των ρυθμίσεων η κυκλοφορία τόσο επί της Νέας όσο και επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου- Πατρών καθώς και επί των κλάδων του Κόμβου Καλαβρύτων δεν θα επηρεάζεται και θα διεξάγεται κανονικά.

5-5-2014
Δόθηκε στην κυκλοφορία η βόρεια γέφυρα στον κόμβο Καλαβρύτων 
Τέσσερα ακριβώς χρόνια μετά την κατεδάφισή της, δίνεται στην κυκλοφορία η βόρεια γέφυρα τής Πατρών - Κορίνθου στο Λαδοπόταμο (κόμβος Καλαβρύτων), ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας του νότιου κλάδου και κατασκευής νέας.
Υπενθυμίζεται, ότι η κατεδάφιση της βόρειας γέφυρας Λαδοποτάμου έγινε στις 28-4-2010 και έξι μέρες αργότερα (5-5-2010) κατεδαφίστηκε η βόρεια γέφυρα Κράθη ποταμού. Η ανακοίνωση της "Ολυμπίας Οδού" αναφέρει τα εξής:

Τροποποίηση Υφιστάμενης Κυκλοφοριακής Ρύθμισης Μακράς Διάρκειας στη Ν.Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών από Χ.Θ. 156+300 έως Χ.Θ. 163+750 λόγω εργασιών κατασκευής 
Η υφιστάμενη κυκλοφοριακή ρύθμιση μακράς διάρκειας επί της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών στην περιοχή του κόμβου Καλαβρύτων, κατόπιν της ολοκλήρωσης του βόρειου κλάδου της γέφυρας Λαδοποτάμου, τροποποιείται και θα εκτείνεται πλέον από τη Χ.Θ. 156+300 έως τη Χ.Θ. 163+700, από 05.05.2014 έως 31.07.2015.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 4,00 μ. ανά κατεύθυνση και ενδιάμεσο κενό πλάτους 0,60μ. επί του οποίου τοποθετούνται εύκαμπτοι οριοδείκτες.
Οι ανωτέρω επεκτάσεις των ρυθμίσεων είναι απαραίτητες προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες κατασκευής του νότιου κλάδου του αυτοκινητοδρόμου από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (ΑΚΤΩΡ, μέλος της Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ).
Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.