20.7.20

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Ένα σημαντικό βήμα για να αποκτήσει όλη η Αιγιάλεια σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο, έγινε με την ολοκλήρωση κατασκευής του κεντρικού συλλεκτήριου αγωγού. Το έργο παραδόθηκε επίσημα στον Δήμο Αιγιαλείας και αφορά στην κατασκευή του συλλεκτήριου αγωγού από την Αιγείρα έως το Λαμπίρι και σύνδεση με τη Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού στο Αίγιο. Το επόμενο διάστημα το έργο θα παραδοθεί από τον Δήμο στη ΔΕΫΑ Αιγιαλείας, για χρήση.Η κατασκευή του κεντρικού συλλεκτήριου αγωγού  κόστισε 26 εκ. ευρώ. Η χρηματοδότηση του εν λόγω σημαντικού έργου είχε εξασφαλιστεί επί Καποδιστριακών Δήμων, με πρωτοβουλία του τότε τοπικού Συνδέσμου Αποχέτευσης, του οποίου πρόεδρος ήταν ο σημερινός Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, σε συνεργασία με τους τότε Δημάρχους.
Να υπενθυμίσουμε ότι για την κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης, τα οποία θα συνδεθούν με τον κεντρικό συλλεκτήριο αγωγό, έχουν ήδη κατατεθεί προσφορές από πέντε μεγάλες εταιρίες και αναμένεται το επόμενο διάστημα να ανακηρυχθεί ανάδοχος.
Το έργο προβλέπει την κατασκευή εσωτερικού αποχετευτικού δικτύου μήκους 100 χιλιομέτρων σε 14 παραλιακούς οικισμούς. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 33.740.000 ευρώ.