4.4.12

4-4-2012: «Χτύπησαν» 4 τα ξημερώματα Τράπεζα στο Κράθιο

Αποφασισμένη να αποφύγει με κάθε τρόπο τη σύλληψή της πολυμελής ομάδα κακοποιών που προσπάθησαν να «ξαφρίσουν» το χρήμα τής Eurobank στο Κράθιο Αιγιαλείας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η εξέλιξη του πολύ σοβαρού αυτού συμβάντος έχει ως εξής:
Αναζητούνται επτά (7) άγνωστοι δράστες για απόπειρα διάρρηξης Α.Τ.Μ. σε τράπεζα στη Ακράτα Αχαΐας
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη επτά (7) αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι σήμερα (4-4-2012) τα ξημερώματα, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.) σε τράπεζα στη Ακράτα Αχαΐας.
Ειδικότερα, οι δράστες αποκόλλησαν τα προστατευτικά κάγκελα που βρίσκονταν έξω από το κατάστημα, δένοντας αυτά με σχοινί σε όχημα τύπου τζιπ. Στη συνέχεια με το οπίσθιο μέρος του οχήματος τους έσπασαν την πόρτα του καταστήματος και εισηλθαν στο εσωτερικό της τράπεζας όπου επιχείρησαν να διαρρήξουν το Α.Τ.Μ.
Η εποχούμενη περιπολία του Αστυνομικού Τμήματος Ακρατας προσέγγισε το σημείο εφαρμόζοντας κατάλληλα μέτρα αυτοπροστασίας. Οι δράστες πυροβολώντας εναντίον των Αστυνομικών κατάφεραν να διαφύγουν χωρίς να αφαιρέσουν κάποιο χρηματικό ποσό με δεύτερο αυτοκίνητο το οποίο κατείχαν.
Από την αστυνομική έρευνα που συνεχίζεται, προέκυψε ότι το αυτοκίνητο τύπου τζιπ που εγκατέλειψαν οι δράστες έξω από την τράπεζα είχε αφαιρεθεί την 25-3-2012 από περιοχή της Αττικής.
Ο χώρος εξερευνήθηκε από συνεργείο σημάνσεως.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις των Αστυνομικών Διευθύνσεων  Αχαΐας και Κορινθίας και πραγματοποιούνται εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ακρατας.