31.10.12

Διευκρινίσεις για σοβαρά ζητήματα ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
ΠΡΟΣ: Αντιδήμαρχο Αιγείρας-Ακράτας κ. Ιωάννη Παναγιωτόπουλο
 ΚΟΙΝ.: 1)Δήμαρχο Δ. Αιγιαλείας 2) ΜΜΕ Αιγιαλείας
Ακράτα,30/10/2012  Αρ.Πρωτ.: 362
Α) ΘΕΜΑ: «Διευκρινίσεις για σοβαρά ζητήματα που αφορούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά».
Κύριε Αντιδήμαρχε,
Ακόμη αναμένουμε την απάντησή σας (διευκρινίσεις) σχετικά με έγγραφο που σας έχουμε αποστείλει υπ’ αριθμ. 294/13-09-2012 (επισυναπτόμενο έγγραφο), το οποίο αναφέρεται στα ειδοποιητήρια των τελών ύδρευσης που εστάλησαν σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά της Δ.Ε. Ακράτας,παρουσιάζοντάς σας και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί (δηλ. η μη καταβολή των τελών ύδρευσης  μέχρις ότου ξεκαθαριστούν οι ασάφειες των ειδοποιητηρίων όπως μας ανέφεραν καταναλωτές και μέλη του Συλλόγου μας). Επιπλέον μη λύνοντας άμεσα το θέμα, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μετέπειτα να επιβαρυνθούν αδίκως επιχειρήσεις και καταναλωτές, πληρώνοντας προσαυξήσεις που επιβάλλονται στην εκπρόθεσμη οφειλή.
Επίσης λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τις επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε πόσο είναι το κόστος ενός ιδιοκτήτη ακινήτου που θα προβεί σε διακοπή της παροχής νερού για το χρονικό διάστημα που το ακίνητό του είναι ανοίκιαστο και αν καλείται να πληρώσει κάποιο ποσό για την επανασύνδεσή του;
Ευελπιστούμε να λάβουμε άμεσα τις απαντήσεις σας επί των παραπάνω σοβαρών ζητημάτων που έχουν προκύψει ώστε με τη σειρά μας να ενημερώσουμε τα μέλη του Συλλόγου μας, τα οποία αγωνιούν για το μέλλον των επιχειρήσεών τους και κατ’ επέκταση για την επιβίωση των οικογενειών τους εξαιτίας της φοροκαταιγίδας που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής του τόπου μας, αντιλαμβανόμενοι την πραγματικότητα, θα στηρίξουν εμπράκτως τις εναπομείναντες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μειώνοντας τους φόρους που καλούνται να πληρώσουν για να κατορθώσουν να επιβιώσουν διαφορετικά πολλές επιχειρήσεις πλέον δεν θα ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους προς το δήμο όπως λέει και η γνωστή ρήση "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος".
Β) ΘΕΜΑ: «Σχετικά με τα ειδοποιητήρια των τελών ύδρευσης που εστάλησαν σε επιχειρήσεις νοικοκυριά της Δ.Ε. Ακράτας».
Κατόπιν πολλών αντιδράσεων και ερωτήσεων καταναλωτών και μελών του Συλλόγου μας, παρακαλούμε όπως μας διευκρινίσετε σε ποιο οικονομικό έτος (το 2011 ή το 2012) αναφέρονται  τα τέλη ύδρευσης που έχουν σταλεί σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά της Δ.Ε. Ακράτας, καθώς επίσης και για ποιο οικονομικό έτος (το 2011 ή το 2012) επιβαρύνεται ο λογαριασμός με το Φ.Π.Α 13%;
Σε περίπτωση που υπάρχουν λάθη στη διατύπωση των ειδοποιητηρίων που έχουν σταλεί, πράγμα που θεωρούμε απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια σημαντικά λάθη σε τόσο δύσκολους καιρούς για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, παρακαλούμε όπως εκδώσετε νέα σωστά ειδοποιητήρια ώστε να προσέλθουν οι καταναλωτές να τα εξοφλήσουν και να μην δημιουργούνται περαιτέρω παρεξηγήσεις, διαφωνίες και προβλήματα (π.χ. η μη καταβολή των τελών ύδρευσης μέχρις ότου ξεκαθαριστούν οι ασάφειες των ειδοποιητηρίων όπως μας ανέφεραν καταναλωτές και μέλη του Συλλόγου μας).
Ευελπιστούμε να έχουμε άμεσα την απάντησή σας ώστε να υπάρξει τάχιστη επίλυση του θέματος αυτού .
                                                                   Με εκτίμηση,