1.5.13

Υπογραφή σύμβασης για αποχετευτικούς αγωγούς από Ερινεό έως Αιγείρα

H κατασκευή θα αρχίσει από τη δυτική Αιγιαλεία
Υπεγράφη, στις 30 Απριλίου 2013, μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Αιγιαλείας και του αναδόχου η σύμβαση του έργου «Κατασκευή Κεντρικών Αποχετευτικών Αγωγών Παραλιακών Οικισμών από Δήμο Ερινεού έως Δήμο Αιγείρας», προϋπολογισμού 30.704.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ με χρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ.
Πρόκειται για έργο το οποίο έχει μελετηθεί ώστε να εξυπηρετεί κυρίως τους σχετικά παραλιακούς και τους συναφείς προς αυτούς δυναμικούς οικισμούς των Δημοτικών Ενοτήτων Αιγίου, Ερινεού, Συμπολιτείας, Διακοπτού, Ακράτας και Αιγείρας.
Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας «πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που υλοποιούνται αυτή τη περίοδο σε ολόκληρη την Ελλάδα, το οποίο θα αποφορτίσει ολόκληρη την παραλιακή ζώνη της Βόρειας Πελοποννήσου από την περιβαλλοντική υποβάθμιση, ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών της περιοχής. Το έργο σε πρώτη φάση θα εξυπηρετήσει την αποχέτευση και επεξεργασία των λυμάτων των παραλιακών οικισμών των έξι Δήμων της Αιγιαλείας, ενώ ο σχεδιασμός του, έχει γίνει με τρόπο ώστε μελλοντικά να αποχετευτούν και οι λοιποί οικισμοί των Δήμων αυτών».
«Πέραν των κεντρικών συλλεκτήρων που έχουν σχεδιαστεί με τρόπο ώστε διερχόμενοι από τους πυκνοδομημένους ιστούς των επιλέξιμων οικισμών να παραλαμβάνουν μεγάλο μέρος των παροχών, στο προτεινόμενο έργο συμπεριλαμβάνονται και τμήματα των εσωτερικών δικτύων Συλιβαινιώτικων και Ροδοδάφνης, ενώ λόγω της διάταξης του δυτικού αγωγού αποχετεύεται το μέγιστο μέρος των Σελιανιτίκων και μεγάλο μέρος του Λόγγου» σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής, ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Στάθης Θεοδωρακόπουλος τόνισε πως πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει ανάσα στους δημότες της περιοχής. Ο κ. Θεοδωρακόπουλος, δήλωσε επίσης στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι η κατασκευή θα αρχίσει από τη δυτική Αιγιαλεία, αφού υπήρξε αίτημα των παραλιακών κοινοτήτων τής Δημοτικής ενότητας Ακράτας, να μη θιγεί η τουριστική περίοδός λόγω των εκκσκαφικών εργασιών