16.7.14

Παρουσίαση του συγγραφέα Χρήστου Χωμενίδη και του βιβλίου «ΝΙΚΗ» στην Ακράτα


Το συγγραφέα ( καταγόμενο από την Ακράτα) Χρήστο Α. Χωμενίδη και το τελευταίο του βιβλίο «Νίκη» παρουσιάζει σε ειδική εκδήλωση, την Παρασκευή 18 Ιουλίου στις 21:15, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννησις» Ακράτας.
“H Νίκη Χωμενίδη, το γένος Νεφελούδη,πέθανε στις 8 Ιουνίου 2008, σε ηλικία 70 ετών. Δεν ήταν πλήρης ημερών, αλλά οι μέρες της πρώτης νιότης της προσμετρήθηκαν από τις μοίρες ως διπλές. Η Νίκη έζησε μία ενδιαφέρουσα ζωή, χωρίς να είναι πάντα δική της. Όμως ποια κοπέλα εκείνης της εποχής, όριζε η ίδια το βήμα της; Ήταν κόρη του Βασίλη Νεφελούδη, προπολεμικού ηγέτη της Αριστεράς, βουλευτή και υποψηφίου δημάρχου Αθηνών. Ήταν και νύφη του Χρήστου Χωμενίδη, ιδρυτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ελλάδας και εκ των ιδρυτών του EAM. Η μητέρα της είχε βάλει άρβυλο για να πατήσει βουνό με την Αντίσταση. Και η μικρή έζησε την κατοχή και τα χρόνια που ακολούθησαν γέρνοντας σαν καλάμι στον άνεμο της ιστορίας. Με τον πατέρα φυλακή και τη μάνα μακριά. Και μετά, μαζί τους, στην παρανομία, κλεισμένη για χρόνια σε μια αυλή στη Νέα Σμύρνη. Η Νίκη είναι η μητέρα του Χρήστου Χωμενίδη. Ο συγγραφέας διηγείται τη νιότη της, φτιάχνοντας ένα σύμπαν όπου η ιστορία συναντά τη μυθοπλασία, δίνοντας στη νεκρή Νίκη φωνή για να διηγηθεί τη ζωή της σε πρώτο πρόσωπο.”
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Ιουλίου στις 21:15 στο χώρο του θερινού κινηματογράφου, του Συλλόγου «Αναγέννησις». Στην εκδήλωση συμμετέχουν η χορωδία της Φιλαρμονικής Ακράτας και  το μουσικό σχήμα Sidamo Trio. Ο συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις  του κοινού και θα υπογράψει βιβλία. Παράλληλα σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο «Πατάκης», θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου, με όλα τα βιβλία του συγγραφέα και για όλο το διάστημα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Συλλόγου.