24.10.14

Το νέο Δ.Σ. εξέλεξε «Η ΑΛΚΥΩΝ»

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ «Η ΑΛΚΥΩΝ» ανακοίνωσε τα εξής:
Στις 19 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Τακτική Γεν. Συνέλευση της Ομοσπονδίας στο Ρίο Αχαΐας.
Σ’ αυτήν συμμετείχαν αντιπρόσωποι από όλους τους συλλόγους μέλη μας .
Ψηφίστηκαν αποφάσεις τολμηρές και προωθητικές για τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια την θάλασσα και τις στεριανές περιοχές του Κορινθιακού Κόλπου.
Ακολούθησαν αρχαιρεσίες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και  εκλέχτηκαν οι:
Πρόεδρος - Σκαρίμπας Ευθύμιος. Γεν. Γραμματέας - Αγγελόπουλος Δήμος.
Α’ Αντιπρόεδρος - Παλαμάρης Γεώργιος. Β’ Αντιπρόεδρος - Οικονόμου Κων/νος. Ταμίας - Δροσόπουλος Τάσος. Μέλη: Φειδάκης Στέφανος, Πολυζώης Ιωάννης.
Προηγήθηκε συζήτηση θεμάτων, όπως:
Η χωροταξία και Διοίκηση στις περιοχές του Κ.Κ., η χημική ρύπανση στις ακτές της Στερεάς Ελλάδας, η αποτροπή λειτουργίας λιμανιού εμπορευματικών μεταφορών στην Θίσβη Βοιωτίας προστασία του Δελφικού Τοπίου από τις εξορύξεις βωξίτη, η ανάπτυξη δικτύων αστικών λυμάτων και εγκαταστάσεων βιολογικών καθαρισμών στο σύνολο των παραθαλάσσιων οικισμών.
Επίσης , προτάσεις άρσης των αιτιών που δημιουργούν την διάβρωση των ακτών κυρίως σε Κορινθία και Αχαΐα. Να βελτιωθεί αποτελεσματικά η ποιότητα των ποταμών και χειμάρρων και δη του Βουραϊκού και του Ασωπού Κορινθίας.
Αυστηρή εφαρμογή από τις δασικές υπηρεσίες Κορινθίας και Αχαΐας των αποφάσεων για τις αναδασωτέες περιοχές , κυρίως στην παράνομη βόσκηση.
Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην πολιτική των συμμαχιών που πρέπει να αναπτυχθούν τόσο με τις άλλες οικολογικές οργανώσεις και τοπικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στον Πολιτισμό, όσο και με τον σύνδεσμο των Δήμων του Κ.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ» .
Τέλος αποφασίστηκε τα μεγάλα θέματα του Κορινθιακού να αποτελέσουν αντικείμενο ανάπτυξης διαπεριφερειακής συνεργασίας των τεσσάρων Περιφερειών του κόλπου και να συζητηθούν στην βουλή.
Οι Ελληνικές κυβερνήσεις πρέπει να αποκτήσουν την πολιτική βούληση για αλλαγή του μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης στο σύνολο των περιοχών του Κορινθιακού.
Τα περιφερειακά χωροταξικά να αλλάξουν κατεύθυνση προς όφελος των ΠΟΛΙΤΩΝ και το βιώσιμο μέλλον του Κόλπου.