31.3.15

«ΌΧΙ» των εμπόρων, στην υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εμπορικής και τουριστικής ανάπτυξης ανατολικής Aιγιάλειας, με ανακοίνωσή του κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη διαφαινόμενη υποβάθμιση του τμήματος, με τη λειτουργία του μόνο τα πρωινά…  
Η σχετική ανακοίνωση με ημερομηνία 31-3-15, αναφέρει:
"Μεγάλη αγωνία έχει καταβάλει τους δημότες και τον εμπορικό κόσμο της Ανατολικής Αιγιάλειας ύστερα από την ενημέρωση ότι το Αστυνομικό τμήμα της Ακράτας θα λειτουργεί καθημερινά μόνο από το πρωί έως και το μεσημέρι.
Επίσης, θα σταματήσει και η περιπολία των Ειδικών Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), όπου είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε επί της Παλαιάς Εθνικής οδού, στο ύψος του Κραθίου, ομάδες με ειδική εκπαίδευση και εξοπλισμό που ενίσχυσαν την περιοχή ύστερα από μεγάλες ληστείες που έγιναν στις τράπεζες και σε supermarket. Έτσι από το μεσημέρι μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες η αστυνόμευση θα είναι ελλιπής, καθώς θα υπάρχει διαθέσιμο μόνο ένα περιπολικό για την κάλυψη ολόκληρης της περιοχής, το οποίο θα ξεκινά από το Αίγιο, εφόσον το αστυνομικό τμήμα της Ακράτας θα είναι κλειστό.
Θέλουμε να επισημάνουμε ότι το αστυνομικό τμήμα της Ακράτας τα τελευταία χρόνια με τις συνεχείς του περιπολίες επί εικοσιτετραώρου βάσεως έκανε τους πολίτες και τους καταστηματάρχες να αισθάνονται μεγάλη ασφάλεια, ενώ υπήρξε πάντα παρών στις κλήσεις τους χωρίς καθυστερήσεις. Κάτι τέτοιο θα καταστεί αδύνατο με την μεταφορά του ουσιαστικά στο Αίγιο τις περισσότερες ώρες.
Παρακαλούμε όλους τους φορείς να ενωθούν ώστε να ανασταλεί η απόφαση αυτή, ειδικά καθώς οδεύουμε προς τη θερινή περίοδο όπου ο πληθυσμός της Ανατολικής Αιγιάλειας από 10.000 φτάνει να αγγίζει τις 40.000 μαζί με τους επισκέπτες.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος - Ράλλης Γεώργιος / Η  Γεν. Γραμματέας - Τερζοπούλου  Θεώνη"