29.7.15

Έκθεση Τάκη Σιδέρη στην Ακράτα

Εικαστικός Αύγουστος στη Δημοτική Πινακοθήκη Ακράτας, με έκθεση έργων του Τάκη Σιδέρη
Την τρίτη έκθεση ζωγραϕικής διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Ακράτας για το 2015, ϕιλοξενώντας έργα του καλλιτέχνη. 
Ο ζωγράϕος ζει κι εργάζεται στην Αθήνα και Αιγείρα, τόπος καταγωγής της γυναίκας του, Ελένης Νικολουλοπούλου.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Αυγούστου στις 8.00 το βράδυ.
Μετά τις επιτυχημένες εκθέσεις των εικαστικών Δημήτρη Λάγκα (Απρίλιος- Ιούνιος) και Μαρίας Αναστασίου (Ιούλιος) θα εκτεθούν έργα του Τάκη Σιδέρη (Αύγουστος).
Η έκθεση διοργανώνεται από το Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Αιγιάλειας σε συνεργασία με την Επιτροπή Στήριξης (Ε.Σ.) της Πινακοθήκης. Την καλλιτεχνική επίβλεψη έχει, όπως πάντα, η Ζωή Ψαρρού, Πρόεδρος της Ε.Σ.
Έργα του ζωγράϕου βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Μουσείο Βορρέ και σε πολλές άλλες συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τον γνωρίζουμε, όμως, και ως εικονογράϕο αϕού εικονογράϕησε βιβλία μεταξύ των οποίων: Τα Ρεμπετικά τραγούδια του Ηλία Πετρόπουλου και το Αναγνωστικό "Η γλώσσα μου" της Δ' Δημοτικού.
Ποιος είναι ο ζωγράϕος Τάκης Σιδέρης;
Ο Τάκης Σιδέρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1929 από γονείς Μικρασιάτες. Οργάνωσε 47 ατομικές εκθέσεις ζωγραϕικής και εξέδωσε 10 βιβλία λογοτεχνίας. Το 1962 πήρε το Β' βραβείο ζωγραϕικής στην Πανελλαδική Έκθεση Νέων του Ιταλικού ινστιτούτου. Είναι μέλος του «Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος».
Το νεοκλασικό κτίριο της Δημ. Πινακοθήκης βρίσκεται στην πλατεία της Ακράτας όπου πρόσϕατα πραγματοποιήθηκε εικαστικό project- τοιχογραϕία με την τεχνική του γκράϕιτι.
Η έκθεση θα ϕιλοξενηθεί από την 1η  έως την 30η  Αυγούστου 2015.
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Καθημερινά 18:30 μ.μ.- 21:30 μ.μ.
Για προγραμματισμένη επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο το κοινό μπορεί να επικοινωνεί στα τηλέϕωνα:
2691026694 (Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Πρόνοια Δήμου Αιγιάλειας) και 2696360204 -203 (Δημοτική Ενότητα Ακράτας)