13.10.15

Κατάθεση προτάσεων για ΧΥΤΑ Αιγείρας, στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

Ο Σύλλογος Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας κατόπιν της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ -ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ που έγινε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Αιγείρας την Κυριακή 11 Οκτωβρίου για το μείζον θέμα του κορεσμού του ΧΥΤΑ της Αιγείρας, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ κ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Παραλία Ακράτας,
Ακράτα, 12/10/2015  -  Αρ.Πρωτ.: 365
Προς: Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης
Θέμα: «Κατάθεση προτάσεων για ΧΥΤΑ Αιγείρας»
Αξιότιμη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης ,
Ύστερα από την πρόσκληση του συλλόγου μας για ανοιχτή συνάντηση - συζήτηση με πολίτες, τοπικούς φορείς και εκπροσώπους συλλόγων της Ανατολικής Αιγιάλειας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρας την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 7:00μ.μ., αποφασίστηκε από τους πολίτες η κατάθεση των παρακάτω προτάσεων στην συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοτικής Διαβούλευσης την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 12:00 στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Συμπολιτείας με θέμα: «Γνωμοδότηση επί του Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων των Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων».
Προτάσεις:
Αποκατάσταση του 1ου (πρώτου) κυττάρου για αποφυγή κατάρρευσης είτε από φυσικά αίτια, (νεροποντή, σεισμός, κ.α.) είτε από υπερβολικό όγκο απορριμμάτων. Προσθήκη χώματος ώστε να δημιουργηθεί ανάχωμα ειδικά στο βόρειο τμήμα (προς τη θάλασσα). Η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση να γίνει με τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν από τη μη μεταφορά απορριμμάτων σε άλλους δαπανηρούς προορισμούς.
Αποκατάσταση βλάβης γεφυροπλάστιγγας ώστε να καταγράφεται το πραγματικό τονάζ (tonnage)
Εξασφάλιση λειτουργίας βιολογικού στον ΧΥΤΑ Αιγείρας
Πρόσληψη υπευθύνου χημικού μηχανικού για να παρακολουθεί στενά τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Αιγείρας
Ανακατασκευή του δρόμου πρόσβασης από την Άμπελο ώστε να αποσυμφορηθεί η διέλευση των απορριμματοφόρων μέσα από την Αιγείρα
Υποδοχή απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Αιγείρας ΜΟΝΟ από τους πρώην Δήμους Αιγείρας-Ακράτας-Διακοπτού.
Αν δεν υλοποιηθούν οι παραπάνω προτάσεις ΑΜΕΣΑ, καθώς σύμφωνα με εκθέσεις ειδικών επιστημόνων η μόλυνση του περιβάλλοντος έχει χτυπήσει κόκκινο, τότε οι φορείς και οι κάτοικοι που υπογράφουν τα παραπάνω θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις με ΑΜΕΣΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ του ΧΥΤΑ ΑΙΓΕΙΡΑΣ, αφού πρώτα έχει ενημερωθεί και ο Εισαγγελέας Καλαβρύτων.
(Επισυνάπτεται έγγραφο με υπογραφές των φορέων και των κατοίκων)
Με εκτίμηση,  Ο Πρόεδρος - Ράλλης Γεώργιος / Η  Γεν. Γραμματέας - Τερζοπούλου  Θεώνη