25.1.16

Ημερίδα στο Δερβένι για τη διάβρωση των ακτών

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου. θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο «Διάβρωση ακτών», την οποία διοργανώνουν από κοινού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωστίνης «Ευ Ζην» και η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Αλκυών».
Ως ομιλητές θα συμμετέχουν οι κύριοι Αναγνώστου Χρήστος (Γεωλόγος-Ιζηματολόγος στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών - ΕΛΚΕΘΕ) και Παπαθεοδώρου Γεώργιος (Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών στο τμήμα Γεωλογίας).
Ο πρώτος ομιλητής θα αναπτύξει πως δημιουργείται η διάβρωση των ακτών, οι αιτίες που τη προκαλούν, ποια η παγκόσμια γνώση και εμπειρία αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας και ο δεύτερος ομιλητής θα επικεντρωθεί στον Κορινθιακό κόλπο και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή του Δερβενίου. Θα σχολιάσει τις μέχρι τώρα τεχνικές πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί κυρίως στην Κορινθία και να καταλήξει σε προτάσεις άρσης της υπάρχουσας κατάστασης.
Η εκδήλωση αυτή σκοπό έχει την ενημέρωση των πολιτών του δήμου (Ευρωστίνης – Ξυλοκάστρου), για το πολύ σοβαρό ζήτημα της διάβρωσης των ακτών, όπως έχει εκδηλωθεί πρόσφατα στην περιοχή μας, αλλά και ευρύτερα στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου και να διερευνηθούν τρόποι και προτάσεις επίλυσης και αντιμετώπισης του φαινομένου.