27.7.17

«Θετικές εξελίξεις για την επίλυση του Αποχετευτικού προβλήματος»

Ανακοίνωση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Παραλίας Ακράτας
«Αγαπητοί Φίλοι - Μέλη του Συλλόγου μας,
Είμαστε, φέτος, στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχουν, επιτέλους, θετικές εξελίξεις όσον αφορά την επίλυση του Αποχετευτικού προβλήματος στην περιοχή μας.
Συγκεκριμένα, πρόσφατα, εγκρίθηκε η οριστική μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου κατασκευής των τοπικών αποχετευτικών δικτύων των παραλιακών οικισμών της Αιγιάλειας, που προβλέπεται να καταλήγουν στον αναβαθμισμένο Βιολογικό Καθαρισμό του Αιγίου, μέσω του μεγάλου Συλλεκτηρίου Αγωγού Λυμάτων, η κατασκευή του οποίου ήδη ολοκληρώνεται.
Για την εκτέλεση του συνόλου των αποχετευτικών έργων της Αιγιάλειας, ο Σύλλογος μας έχει πραγματοποιήσει πολυετείς αγώνες, καταθέτοντας υπομνήματα, συγκεντρώνοντας υπογραφές και οργανώνοντας συγκεντρώσεις και παραστάσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/8/17 -ώρα 19:30 στην Πλατεία της Παραλίας
Επειδή, όμως, φέτος βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή, καθώς όλα, πλέον, είναι έτοιμα για την δημοπράτηση των αποχετευτικών  δικτύων των παραλιακών οικισμών και εκκρεμεί μόνον η έγκριση της εκταμίευσης του σχετικού κονδυλίου (ύψους 35εκ.€), σας καλούμε να λάβετε μέρος στην Συγκέντρωση του Συλλόγου μας για να οργανώσουμε, από κοινού, τις περαιτέρω ενέργειες μας, με στόχο να επιτύχουμε την άμεση έγκριση της εκταμίευσης του απαιτούμενου ποσού για την εκτέλεση του πολυπόθητου αποχετευτικού έργου.
Σας καλούμε, επίσης, για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τις ενέργειες μας για την αντιμετώπιση και όλων των άλλων σοβαρών περιβαλλοντικών προβλημάτων της περιοχής μας που υποβαθμίζουν την Ποιότητα Ζωής μας και την αξία των περιουσιών μας, όπως :
·    Η προβληματική λειτουργία του ΧΥΤΑ που οδηγείται πλέον σε υπερκορεσμό, αφού δέχεται απορρίμματα από όλη σχεδόν την Αιγιάλεια
·        Η υπεραλίευση στον Κορινθιακό Κόλπο και η συνεχής επιβάρυνση του από απόβλητα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την δραματική μείωση του πληθυσμού των ψαριών και την εμφάνιση τσουχτρών.  
·  Η αφαίρεση, επί σειρά ετών, μεγάλων ποσοτήτων αμμοχάλικου από τα ποτάμια της Αιγιάλειας για την εκτέλεση οδικών και οικοδομικών έργων, γεγονός που έχει θέσει σε κίνδυνο (λόγω διάβρωσης) τις παραλίες μας, οι οποίες τροφοδοτούνται από το αμμοχάλικο των ποταμών μας.
·   Η έλλειψη σύγχρονων υποδομών στην περιοχή μας (έλλειψη διαμορφωμένων κοινοχρήστων χώρων πρασίνου, αθλοπαιδιών, παιδικών χαρών κ.λ.π.)
·  Η συνεχής ηχορύπανση ακόμη και τις πρώτες πρωινές ώρες στο κέντρο της παραλίας, χωρίς να λαμβάνονται μέτρα από τους αρμόδιους, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων.
·  Η ελλιπής αστυνόμευση, λόγω μειωμένης στελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας 
Τέλος, Αγαπητοί Φίλοι, σας καλούμε για να εκλέξουμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, επιτυγχάνοντας δυναμική ανανέωση της σύνθεσης του, με στόχο να συνεχιστούν οι αγώνες μας για την αναβάθμιση της Ποιότητας Ζωής όλων μας.      
Για Το Δ.Σ.  -Ο Πρόεδρος Ν. Καψάνης -Η Γ. Γραμματέας Φ/Κλ. Περεσιάδου»