14.2.13

Μέχρι το καλοκαίρι(;) θα εξακολουθεί να παραμένει κλειστός ο δρόμος στον Πλάτανο....

26- 3- 13 Ο Βουλευτής ΝΔ Θ.ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ σε ερώτησή του προς το αρμόδιο υπουργείο πήρε την εξής απάντηση...: "Μόλις ξεκινήσουν ξανά τα έργα της Ολυμπίας Οδού, θα αποκατασταθεί και η Π.Ε.Ο. στο ύψος του Πλατάνου
14-2-13 - Εξακολουθεί να παραμένει κλειστός ο δρόμος στον Πλάτανο....
1) Παρέμβαση του Δήμου ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος
2) Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας: "Έως 10 Φεβρουαρίου θα παραμείνει κλειστή η Παλαιά Εθνική στον Πλάτανο..."
3) Παρέμβαση στον Περιφερειάρχη τού Εμπορικού Συλλόγου Ανατολικής Αιγιαλείας
Κλειστή παραμένει η Π.Ε.Ο (δυτικά τής Παραλίας Πλατάνου) λόγω κατολίσθησης στο γνωστό "προβληματικό σημείο" -μετά το φυλάκιο τής "παλιάς" σιδηροδρομικής γραμμής- οπού είχε γίνει και στο παρελθόν έργο αντιστήριξης. Κλήθηκε κλιμάκιο τεχνικών τής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το οποίο πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο αυτό. Το πρόβλημα, σε κάθε περίπτωση, εστιάζεται όχι μόνο στην απομάκρυνση των ογκολίθων, αλλά στη σταθεροποίηση τού βράχου, ώστε να γίνεται με ασφάλεια η διέλευση οχημάτων. (Εργολάβος, ανέλαβε την αποκατάσταση) 
Παρέμβαση του Δήμου ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος για να ανοίξει ο δρόμος στον Πλάτανο
Έκκληση για άμεση αποκατάσταση του προβλήματος στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου στην περιοχή της Παραλίας Πλατάνου
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
13/02/2013
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Όπως γνωρίζετε από τις 20 Ιανουαρίου 2013 ο δρόμος στην Π.Ε.Ο. Πατρών –Κορίνθου στην περιοχή της Παραλίας Πλατάνου είναι κλειστός λόγω κατολίσθησης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει λύση στο θέμα. Έχετε αναλογιστεί τι θα συμβεί σε περίπτωση απρόοπτου γεγονότος στην νέα Εθνική Οδό Πατρών –Κορίνθου εξαιτίας των ημιτελών έργων αλλά και των έκτακτων καιρικών φαινομένων; Θα κοπεί η Δυτική Ελλάδα στα δύο και ως συνήθως θα αναζητούνται και θα επιρρίπτονται ευθύνες πάντα εκ των υστέρων. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι επιχειρήσεις που πλήττονται οικονομικά θα κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου και έχουν σκοπό να προβάλλουν το θέμα στα κανάλια αν δεν υπάρξει διευθέτηση του προβλήματος.
 Με βάση τα παραπάνω σας ζητάμε να κινητοποιήσετε τάχιστα τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του προβλήματος ώστε να μην ξεσπάσουν αντιδράσεις από κατοίκους και επιχειρήσεις αλλά και για να αποφύγουμε τυχόν δυσάρεστα γεγονότα γιατί όπως λέει και η λαϊκή ρήση «των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».
Ευελπιστούμε να δράσετε άμεσα και να μη φθάσουμε στο σημείο να αναφέρουμε ότι «εμείς τα λέγαμε» αλλά η άποψή μας δεν να εισακούστηκε.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΧΑÏΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΣΤΥΝ. ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Αρ. Πρωτ: 2501/10/113-α΄
ΑΠΟΦΑΣΗ 5/2013
ΘΕΜΑ: «Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην χ/θ 72,700 της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών λόγω κατολίσθησης»
Στην Πάτρα σήμερα την 22 του μηνός Ιανουαρίου του έτους 2013, ημέρα της εβδομάδας Τρίτη, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας Κωνσταντίνος ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Ταξίαρχος
photo - Π. Πίμπας
Έχοντας υπόψη
1. Το άρθρο 52 παρ.2 του Ν.2696/99 «Περί ΚΟΚ»,
2. Υπ’ αριθμ. 66254/13/105823 από 22-01-2013 έγγραφο ΤΜ. ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΙΓΙΟΥ,
3. Υπ’ αριθμ. 17614/449 από 21-01-2013 έγγραφο Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ.
Στα πλαίσια εκτέλεσης έκτακτων εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών στη χ/θ 72,700, λόγω πρόσφατων κατολισθήσεων και προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας οχημάτων και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων
Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
πhoto - Π. Πίμπας
Άρθρο 1
Τη διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην χ/θ 72,700 της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών, με
εκτροπή της διεξαγόμενης κυκλοφορίας προς Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών στον κόμβο Πούντας, για τα οχήματα που κινούνται προς Κόρινθο και στον κόμβο Ακράτας για τα οχήματα που κινούνται προς Πάτρα. Θα επιτρέπεται η είσοδος στον κόμβο της Ακράτας και η κίνηση των οχημάτων στην Π.Ε.Ο. έως την παραλία Πλατάνου, μόνο για τους κατοίκους των περιοχών Πλατάνου και παραλίας Πλατάνου, για το χρονικό διάστημα έως 10-02-2013.
Άρθρο 2
Η παρούσα ισχύει από την τοποθέτηση των σχετικών ρυθμιστικών πινακίδων από τον υπεύθυνο
εργολάβο.
ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ:
1. ΤΜ. ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΙΓΙΟΥ
2. Ανάδοχος «Βασιλική Αλεξοπούλου» (παρακαλούμενη για την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης)
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Προς: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα  Απόστολο Κοιν.: Μέλη Περιφερειακού Συμβουλίου
Θέμα: «Έκκληση για άμεση αποκατάσταση του προβλήματος στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθο στην περιοχή της Παραλίας Πλατάνου του Δήμου Αιγιαλείας».
Ακράτα,06/02/2013
Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχα, Παρακαλούμε όπως ενεργήσετε άμεσα για την αποκατάσταση του προβλήματος στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου στην περιοχή της Παραλίας Πλατάνου του Δήμου Αιγιαλείας, που παραμένει κλειστή εδώ και 15 ημέρες λόγω της πτώσης βράχων στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αδίκως κάτοικοι και διερχόμενοι οδηγοί που θέλουν να φθάσουν στην περιοχή του Πλατάνου αφού αναγκάζονται να κάνουν επιπλέον χιλιόμετρα για να φθάσουν στον προορισμό τους και ως εκ τούτου να επιβαρύνονται οικονομικά.
Επιπλέον πλήττονται και οι επιχειρήσεις της περιοχής αφού εξαιτίας αυτού του προβλήματος οι επισκέπτες αποφεύγουν να επισκεφθούν την περιοχή με αποτέλεσμα να έχουν επιπλέον οικονομικές απώλειες, σε μια περίοδο που οι επιχειρήσεις εναγωνίως προσπαθούν να επιβιώσουν. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε αλλά θεωρούμε ουτοπικό να συζητάμε για την ανάπτυξη τη στιγμή που δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι υπάρχουσες υποδομές για να κατορθώσουν οι επιχειρήσεις και οι περιοχές να αναπτυχθούν. Γι’ αυτό ζητάμε την παρέμβασή σας για την ταχύτερη επίλυση του προβλήματος ώστε να επανέλθουν τα πράγματα στους φυσιολογικούς τους ρυθμούς.
Με εκτίμηση,  Ο Πρόεδρος Ράλλης Γεώργιος - Η  Γεν. Γραμματέας Τερζοπούλου Θεώνη