25.11.21

Κλειστή η Ε.Ο. Ακράτας-Ζαρούχλας, στο ύψος της Λίμνης Τσιβλού

O Δήμος Αιγιαλείας, ενημερώνει:
Σύντομα στην κυκλοφορία η παλιά Ε.Ο. μέσω Καμαρόβρυσης.
ότι η επαρχιακή οδός Ακράτας-Ζαρούχλας παραμένει κλειστή από τα ξημερώματα της Πέμπτης, λόγω μεγάλης κατολίσθησης που σημειώθηκε στη θέση “Βράχος” στο ύψος της Λίμνης Τσιβλού. 
Παράλληλα με τις εργασίες αποκατάστασης που θα πραγματοποιηθούν από μηχανήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπό την επίβλεψη των αρμοδίων, μηχανήματα του Δήμου Αιγιαλείας επιχειρούν προς εξυγίανση της παλαιάς επαρχιακής οδού μέσω Καμαρόβρυσης, ώστε να δοθεί εντός λίγων ωρών στην κυκλοφορία στους οδηγούς. Τις εργασίες συντονίζει η αντιδήμαρχος, αρμόδια για τις Δημοτικές Ενότητες Ακράτας και Αιγείρας, κα Μαρία Σταυροπούλου σε συνεργασία με τις δημοτικές υπηρεσίες και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων.
H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενημερώνει:

Μεγάλης έκτασης κατολίσθηση σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 στον
επαρχιακό δρόμο Ακράτας – Ζαρούχλας, στη θέση «Βράχος», με αποτέλεσμα τον
αποκλεισμό της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο σημείο. Από την πρώτη στιγμή δόθηκε εντολή από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο και στο πλαίσιο υφιστάμενης εργολαβίας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επενέβη με συνεργεία και μηχανήματα που μετακινήθηκαν στην περιοχή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο και να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.
Σε πρώτη φάση καταβάλλονται προσπάθειες να παραδοθεί σε κυκλοφορία τμήμα του δρόμου, προκειμένου να υπάρχει προσπέλαση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενώ η κυκλοφορία για το κοινό δεν θα επιτρέπεται και αύριο Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021.
Τα συνεργεία παραμένουν στο σημείο κι εκτελούν εργασίες και ανάλογα με την πορεία αντιμετώπισης θα επανεκτιμηθεί η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας.