2.11.07

Kατάληψη στα “κτίρια” του Γυμνασίου – Λυκείου Αιγείρας

«Έφτασε ο κόμπος στο χτένι» Kατάληψη στα “κτίρια” του Γυμνασίου – Λυκείου Αιγείρας
Γνω­στό σε ό­λους, ε­δώ και πολ­λά χρό­νια, το τε­ρά­στιο πρό­βλη­μα στέ­γα­σης που α­ντι­με­τω­πί­ζει το Γυ­μνά­σιο και το Λύ­κειο Αι­γεί­ρας. Αλ­λε­πάλ­λη­λες και οι α­να­φο­ρές της ε­φη­με­ρί­δας μας γι’ αυ­τό.
Θυ­μί­ζου­με τις πιο πρό­σφα­τες:
1) «τε­ρά­στιο πρό­βλη­μα υ­πάρ­χει στο Γυ­μνά­σιο – Ε­νιαί­ο Λύ­κειο Αι­γεί­ρας το ο­ποί­ο ε­ξα­κο­λου­θεί να στε­γά­ζει τους μα­θη­τές τού Δή­μου Αι­γεί­ρας σε έ­να «συ­γκρό­τη­μα» λυό­με­νων (κο­ντέ­ι­νερ) αι­θου­σών, που ο­πτι­κά πα­ρα­πέ­μπει σε συ­νοι­κί­α πα­ρα­πηγ­μά­των σει­σμό­πλη­κτης πε­ριο­χής» (φύλ­λο Μα­ΐ­ου 2007).
2. «…Σε προ­η­γού­με­νο φύλ­λο έ­γι­νε α­να­φο­ρά στο Γυ­μνά­σιο – Λύ­κειο Αι­γεί­ρας. Δεν α­κού­στη­κε ό­μως ό­λο αυ­τό το διά­στη­μα κα­νέ­να σχό­λιο δη­μό­τη, γο­νιού, μα­θη­τη» (φύλ­λο Ιου­λί­ου 2007).
Με την έ­ναρ­ξη της σχο­λι­κής χρο­νιάς και α­φού πλέ­ον «έ­φθα­σε ο κό­μπος στο χτέ­νι» πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε κα­τά­λη­ψη των μα­θη­τών στο κτι­ρια­κό συ­γκρό­τη­μα. Μετά α­πό αλ­λε­πάλ­λη­λες συ­σκέ­ψεις των εκ­προ­σώ­πων των μα­θη­τών, των συλ­λό­γων γο­νέ­ων, της Δη­μο­τι­κής Αρ­χής ύ­στε­ρα α­πό πρό­τα­ση και της α­ντι­πο­λί­τευ­σης, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε σύ­σκε­ψη στο γρα­φεί­ο του Νο­μάρ­χη.
Τα α­πο­τε­λέ­σμα­τα της συ­νά­ντη­σης αυ­τής α­να­φέ­ρο­νται σε α­να­κοί­νω­ση της Νομαρ­χί­ας:
“Το κτι­ρια­κό πρό­βλη­μα του Γυ­μνα­σί­ου και του Λυ­κεί­ου Αι­γεί­ρας ή­ταν το α­ντι­κεί­με­νο σύ­σκε­ψης που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στις 23 Ο­κτω­βρί­ου, στο γρα­φεί­ο του Νο­μάρ­χη Α­χα­ΐ­ας κ. Δη­μή­τρη Κα­τσι­κό­που­λου.
Στην σύ­σκε­ψη, στην ο­ποί­α συμ­με­τεί­χαν ο Δή­μαρ­χος Αι­γεί­ρας κ. Δη­μή­τρης Μυ­λω­νάς, ο Α­ντι­νο­μάρ­χης Παι­δεί­ας κ. Γιάν­νης Τα­πει­νός, ο Διευ­θυ­ντής της Διεύ­θυν­σης Προ­γραμ­μα­τι­σμού της Νο­μαρ­χί­ας κ. Πα­να­γιώ­της Στε­φό­που­λος, ο Διευ­θυ­ντής της Διεύ­θυν­σης Τε­χνι­κών Υ­πη­ρε­σιών της Νο­μαρ­χί­ας κ. Χρή­στος Σπυ­ρό­που­λος, οι Διευ­θυ­ντές των Σχο­λεί­ων, ο αρ­χη­γός της Αντι­πο­λί­τευ­σης του Δ. Αι­γεί­ρας κ. Πά­νος Γιαν­νού­λης και εκ­πρό­σω­ποι των μα­θη­τών, συ­ζη­τή­θη­καν θέ­μα­τα που έ­χουν να κά­νουν με την δυ­να­τό­τη­τα χρη­μα­το­δό­τη­σης της κα­τα­σκευ­ής νέ­ου σχο­λεί­ου το ο­ποί­ο θα κα­λύ­πτει τις α­νά­γκες κα­θη­γη­τών και μα­θη­τών.
Α­πό την πλευ­ρά του ο κ. Κα­τσι­κό­που­λος ε­νη­μέ­ρω­σε τους εκ­προ­σώ­πους των σχο­λεί­ων ό­τι η κα­τα­σκευ­ή του Γυ­μνα­σί­ου και Λυ­κεί­ου Αι­γεί­ρας, που φι­λο­ξε­νεί 160 μα­θη­τές, έ­χει τε­θεί σε ά­με­ση προ­τε­ραιό­τη­τα α­πό τη Νο­μαρ­χια­κή Αυ­το­διοί­κη­ση Α­χα­ΐ­ας και εί­ναι το δεύ­τε­ρο στη σει­ρά σχο­λεί­ο που βρί­σκε­ται στην κο­ρυ­φή του προ­γράμ­μα­τος σχο­λι­κής στέ­γης της Ν.Α. Α­χα­ΐ­ας, ε­νώ δό­θη­κε ε­ντο­λή στις υ­πη­ρε­σί­ες της Νο­μαρ­χί­ας για τη σύ­ντα­ξη με­λέ­της προ­κει­μέ­νου τα έρ­γο να ε­κτε­λε­στεί το συ­ντο­μό­τε­ρο δυ­να­τό, με δε­δο­μέ­νο το γε­γο­νός ό­τι έ­χει ε­ξα­σφα­λι­στεί και το οι­κό­πε­δο.
Η ε­κτέ­λε­ση ω­στό­σο του έρ­γου, ε­ξαρ­τά­ται ά­με­σα α­πό τη χρη­μα­το­δό­τη­ση που θα έ­χει η Νο­μαρ­χί­α α­πό το Υ­πουρ­γεί­ο Παι­δεί­ας και τον Ο­ΣΚ.
Ι­διαί­τε­ρη α­να­φο­ρά έ­κα­νε ο Νο­μάρ­χης στην χρη­μα­το­δό­τη­ση του προ­γράμ­μα­τος σχο­λι­κής στέ­γης, η ο­ποί­α α­νέρ­χε­ται μό­λις και με­τά βί­ας σε 1εκ. ευ­ρώ το χρό­νο, ε­νώ κα­τά το πα­ρελ­θόν ή­ταν της τά­ξης των 5 εκ ευ­ρώ και στα προ­βλή­μα­τα που υ­πάρ­χουν στην Α­χα­ΐ­α και δυ­σχε­ραί­νουν το έρ­γο της εκ­παι­δευ­τι­κής κοι­νό­τη­τας, ε­ξαι­τί­ας της άρ­νη­σης του Υ­πουρ­γεί­ου να α­ντα­πο­κρι­θεί στις α­νά­γκες του Νο­μού”.
Τώ­ρα λοι­πόν θα ξε­κι­νή­σει έ­νας α­γώ­νας δρό­μου, με ε­πι­σκέ­ψεις των φο­ρέ­ων τού Δή­μου στις υ­πη­ρε­σί­ες των αρ­μό­διων Υ­πουρ­γεί­ων, προ­κει­μέ­νου να ε­ξευ­ρε­θούν οι α­παι­τού­με­νες πι­στώ­σεις για την κα­τα­σκευ­ή νέ­ου σχο­λι­κού συ­γκρο­τήμα­τος.