28 Αυγ 2013

Ενδιαφέρουσες Αποφάσεις του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Παραλίας Ακράτας

O Σύλλογος, με αφορμή τη πραγματοποίηση της Γενικής του Συνέλευση στις 10/8/13, στην οποία συμμετείχαν 250 περίπου παραθεριστές και μόνιμοι κάτοικοι, αναφέρει τα εξής:
Στη Συγκέντρωση του Συλλόγου μας, στην οποία παρευρέθησαν οι: 
κ. Ανδρουτσόπουλος – Αντιδήμαρχος Ακράτας, κ. Ασημακόπουλος – Δημοτικός Σύμβουλος, κα. Καρρά και κ. Κοντός – Τοπικοί Σύμβουλοι, κ. Αγγελόπουλος – Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων για την προστασία του Κορινθιακού Κόλπου «ΑΛΚΥΩΝ», κ. Οικονόμου – Πρόεδρος Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ανατ. Αιγιαλείας. 
Μετά την ενημέρωση των παρισταμένων εκ μέρους του Δ.Σ του Συλλόγου και εκ μέρους των εκπροσώπων των άλλων Περιβαλλοντικών Φορέων που συμμετείχαν στην Συγκέντρωση σχετικά με τις εξελίξεις και τις προοπτικές επίλυσης των σοβαρών περιβαλλοντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η παραλιακή περιοχή Ακράτας – Αιγείρας, έγιναν τοποθετήσεις και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παρισταμένων και του αρμόδιου Αντιδημάρχου, αλλά και των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων που έλαβαν τον λόγο και, στην συνέχεια, οι πολίτες που συμμετείχαν στην Συγκέντρωση,
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ :
Να ζητήσουν από όλες τις αρμόδιες Αρχές (Δήμο Αιγιαλείας & Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) αλλά και από τους Βουλευτές του Ν. Αχαΐας να πραγματοποιήσουν κάθε δυνατή ενέργεια και παρέμβαση για :
Την εμπρόθεσμη εκτέλεση, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες προδιαγραφές, των δύο μεγάλων αποχετευτικών έργων που άρχισαν επιτέλους, (μετά από πολύχρονες, βασανιστικές καθυστερήσεις) να κατασκευάζονται στην περιοχή μας. Πρόκειται για:
Το έργο κατασκευής του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού και των απαραίτητων αντλιοστασίων για την μεταφορά λυμάτων από όλες τις παραλιακές περιοχές της Ανατ. Αιγιαλείας στο Βιολογικό Καθαρισμό Αιγίου.
Το έργο αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού του Αιγίου, ώστε να είναι εφικτό να δεχθεί τον πολύ αυξημένο (ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες) όγκο λυμάτων όλης της Ανατ. Αιγιαλείας.
Την δημοπράτηση εντός του 2013 του έργου κατασκευής των εσωτερικών αποχετευτικών δικτύων των παραλιακών οικισμών της Αιγιαλείας (από το Ερινεό έως την Αιγείρα), με στόχο το συγκεκριμένο έργο να ολοκληρωθεί ταυτόχρονα με το έργο κατασκευής του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού, το οποίο ήδη εκτελείται.
Σύμφωνα με την σχετική  μελέτη, που ήδη ολοκληρώνεται, στη περιοχή Ακράτας – Αιγείρας το έργο κατασκευής εσωτερικών αποχετευτικών δικτύων προβλέπεται ότι θα καλύψει τις ανάγκες αποχέτευσης του συνόλου της παραλιακής ζώνης Ακράτας (Παραλία Συλιβαίνας – Κράθιο) και της παραλίας Αιγείρας, ενώ δεν περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο έργο η αποχέτευση της Άνω Ακράτας, της Πορρωβίτσας και της παραλίας Πλατάνου που θα συνεχίσουν, δυστυχώς, να επιβαρύνουν της θάλασσα μας με ηθελημένες ή αθέλητες διαρροές λυμάτων.
Για την αντιμετώπιση του ιδιαίτερα σοβαρού αυτού προβλήματος οι πολίτες που συμμετείχαν στην Συγκέντρωση του Συλλόγου αποφάσισαν να ζητήσουν από κάθε αρμόδιο (Δήμο, Περιφέρεια, Βουλευτές) να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να εξευρεθούν πρόσθετα κονδύλια για την κάλυψη των αποχετευτικών αναγκών όλων των περιοχών της Ανατ. Αιγιαλείας που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την παραλιακή ζώνη ώστε να σταματήσει, η επιβάρυνση με διαρροές λυμάτων του Κορινθιακού Κόλπου.
Να προχωρήσουν, επιτέλους, με ταχείς ρυθμούς τα έργα κατασκευής της Ολυμπίας Οδού, γιατί κινδυνεύει η ζωή και η σωματική ακεραιότητα όλων μας, αφού κινούμαστε στον οδικό άξονα Κορίνθου – Πατρών – Πύργου, όπου το οδικό δίκτυο βρίσκεται σε δραματική κατάσταση. 
Παράλληλα, όμως, καλούνται οι Βουλευτές και οι εκπρόσωποι της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης να αγωνιστούν μαζί με τους πολίτες ώστε να μην πραγματοποιηθεί, σε καμία περίπτωση, η εκτεταμένη αμμοληψία από τον ποταμό Κράθι, αλλά και από τα άλλα ποτάμια της περιοχής που προτείνεται από τις Εταιρείες οι οποίες έχουν αναλάβει την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού. Ειδικά ο Κράθις έχει ήδη πληγεί σε μεγάλη έκταση από παράνομες αμμοληψίες επί σειράς ετών, παρά τις προσπάθειες που έχει καταβάλει τόσο ο Σύλλογός μας και άλλοι Περιβαλλοντικοί Φορείς, για την διαφύλαξη και την οριοθέτηση του ποταμού. Οπότε, αν οι αμμοληψίες συνεχισθούν και επεκταθούν, ο κίνδυνος διάβρωσης της ακτής Ακράτας – Αιγείρας θα είναι άμεσος και ορατός. Ειδικοί επιστήμονες προβλέπουν μεγάλη μείωση του πλάτους της παραλίας Ακράτας – Αιγείρας και καταστροφή ακόμη και του παραλιακού δρόμου στα αμέσως προσεχή χρόνια, αν πραγματοποιηθεί η εκτεταμένη αμμοληψία από τον Κράθι που ζητούν οι Εργολήπτριες Εταιρείες της Ολυμπίας Οδού, έχοντας ως στόχο την μείωση του κόστους κατασκευής του δρόμου, χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψη τον κίνδυνο καταστροφής του παραλιακού μετώπου!!!
Να ληφθούν δραστικά μέτρα για την λειτουργία, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες, του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) που έχει κατασκευασθεί στην περιοχή της Αιγείρας για τις ανάγκες των πρώην Δήμων Ακράτας – Αιγείρας – Διακοπτού. Ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ πλέον, δέχεται απορρίμματα από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αιγιαλείας, χωρίς να εφαρμόζονται οι εγκεκριμένες προδιαγραφές λειτουργίας του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ευρύτερη περιοχή και ο υδροφόρος ορίζοντας λόγω της σοβαρής περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, ενώ πλέον θεωρείται βέβαιο ότι ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ θα κορεσθεί σύντομα, αν δεν λειτουργήσει άμεσα και άλλος ΧΥΤΑ για τις ανάγκες του διευρυμένου Δήμου Αιγιαλείας.
Να αντιμετωπιστεί, επιτέλους, το πρόβλημα της συνεχούς υποβάθμισης της παραλιακής Ακράτας που κατακλύζεται κάθε καλοκαίρι από μικροπωλητές (οι περισσότεροι από τους οποίους δεν διαθέτουν άδειες), από οχλούσες εγκαταστάσεις, από παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ ορισμένες καφετέριες λειτουργούν (σε απόσταση αναπνοής από μεγάλες πολυκατοικίες) σαν κέντρα διασκέδασης με δυνατή μουσική μέχρι τις πρωινές ώρες, χωρίς βέβαια να διαθέτουν σχετική άδεια. Επίσης είναι αναγκαίο επιτέλους να καθαρισθεί και να δεντροφυτευτεί η κεντρική πλατεία της παραλίας και ο παραλιακός δρόμος, να συντηρείται ο ηλεκτροφωτισμός των δρόμων, να εκσυγχρονιστούν οι παιδικές χάρες που βρίσκονται σε καθεστώς εγκατάλειψης, και να γίνεται τακτική αποκομιδή απορριμμάτων καθημερινά και κυρίως τα Σαββατοκύριακα Ιουλίου και Αυγούστου, γιατί η εικόνα της παραλιακής περιοχής κάθε Κυριακή είναι τραγική με τους κάδους απορριμμάτων να έχουν ξεχειλίσει και τα απορρίμματα να χύνονται στο οδόστρωμα.
Τέλος, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου :
α)Δεσμεύτηκαν να εξαντλήσουν τις προσπάθειες τους, σε συνεργασία με τους άλλους Περιβαλλοντικούς και Πολιτιστικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων που τέθηκαν στα πλαίσια της Συγκέντρωσης, αλλά και γενικότερα όλων των προβλημάτων που υποβαθμίζουν το Περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου και
β) Ζήτησαν την ενεργή υποστήριξη όλων των κατοίκων της περιοχής προς τον Σύλλογο, ο οποίος αγωνίζεται επί σειρά ετών, χωρίς καμία κομματική ή άλλη δέσμευση και χωρίς καμία οικονομική υποστήριξη από δημόσιο ή δημοτικό φορέα, με στόχο την αναβάθμιση της Ποιότητας Ζωής όλων μας και στην διαφύλαξη του Περιβάλλοντος.
Για Το Δ.Σ. Του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος Ν. Καψάνης  /  Η Γ. Γραμματέας Φ/Κλ. Περεσιάδου

Όλα τα αρθρα ανα ετος...

Ετικέτες 790 αναρτήσεων

ΕΡΓΟΣΕ (103) Ολυμπία Οδός (100) αρχαίο θέατρο αιγείρας (47) Κώστας Ρόζος (45) ΕΡΓΟΣΕ Αιγείρα (44) ΧΥΤΑ ΑΙΓΕΙΡΑΣ (44) Διάβρωση ακτών (35) Διάβρωση ακτών Αιγείρας (35) ΧΥΤΑ Αιγείρας (35) Κορινθιακός (30) αποχετευτικός αγωγός (29) Λύκειο Αιγείρας (19) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (18) αυτοκινητόδρομος Κορίνθου Πάτρας (18) Αιγείρα (17) Αιγιαλό έχουμε ...Παραλιακό δεν έχουμε (17) 17η επαρχιακή οδός Αχαίας Αιγείρα - Περιθώρι (15) σχέδιο πόλεως Αιγείρας (14) Γυμνάσιο Αιγείρας (13) Κριός ποταμός (13) Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Παραλίας ΑΚΡΑΤΑΣ (13) Κορίνθου Πατρών (12) αποχετευτικός αγωγός από Λαμπίρι έως Αιγείρα (11) Αποχετευτικό (10) Κώστας Σπηλιόπουλος (10) Ολυμπία οδός Αιγείρα Απαλλοτριώσεις (10) ΣΠΟΑΚ (10) ΜΕΤΚΑ (9) διόδια (9) Ακράτα (8) Κατολίσθηση (8) Κιάτο ροδοδάφνη Αίγιο (8) Ν.Ε.Ο Κορίνθου Πατρών (8) Ομοσπονδία Οικολογικών Οργαν. Κορινθιακού ΑΛΚΥΩΝ (8) σχέδιο πόλεως (8) ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΚΡΑΤΑΣ - ΑΙΓΕΙΡΑΣ (7) Γαλάζιες Σημαίες (7) Διάβρωση ακτών Αιγιαλείας (7) Θολοπόταμος (7) Κώστας Κοτσανάς (7) Λύκειο Ακράτας (7) Μηχανική (7) ΣΧΟΟΑΠ Αιγείρας (7) αντιδιαβρωτική μελέτη (7) Δήμος Αιγιαλείας (6) Δασικοί χάρτες (6) Κατεδάφιση Γέφυρας (6) Πλάτανος (6) Σύλληψη στην Ακράτα (6) οριοθέτηση Κριός (6) φωτιά (6) Αιγιαλός και παραλία (5) Δημοτικές εκλογές 2014 (5) Σταύρος Μπένος (5) αστυνομικό τμήμα Ακράτας (5) καθαρές θάλασσες (5) ληστεία (5) ληστεία βενζινάδικου (5) μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (5) περιφέρεια δυτικής ελλάδας (5) Otto Walter (4) ΕΡΓΟΣΕ Διακοπτό (4) Ευσταθίου Τασία (4) Καποδίστριας 2 (4) Πλάτανος. Τράπεζα (4) ΣΧΟΑΠ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΕΙΡΑΣ (4) Σήραγγες (4) Στάθης Θεοδωρακόπουλος (4) αιμοδοσία (4) ανάβαση Αιγείρας (4) αστυνομική επιχείρηση (4) γέφυρα Κριού (4) δρόμος κλειστός (4) εγκαίνια δημοτικού σχολείου Αιγείρας (4) κατολισθήσιμοι οικισμοί (4) οριοθέτηση Αιγιαλού Αιγείρας (4) παλαιά εθνική οδός Αιγείρας Πατρών (4) σελιάνα (4) σπείρα κλοπές (4) συλλήψεις (4) 11η Ανάβαση Αιγείρας (3) Ανδρέας Βόρδος (3) Αντιδήμαρχοι Αιγιαλείας (3) Απογραφή πληθυσμού 2011 Αιγείρας (3) Βουλευτικές εκλογές 2015 (3) Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος (3) Διάρρηξη δημοτικών γραφείων (3) Η γυναίκα τση Ζάκυθος (3) Θεατρικό Εργαστήρι Αιγείρας (3) Καταδίωξη στην Αιγείρα (3) Λίμνη Τσιβλού (3) Ληστεία στην Αιγείρα (3) Μαύρα Λιθάρια (3) Σκουπίδια (3) Σύνδεσμος Κορινθιακού κόλπου ΑΡΙΩΝ (3) αρχαιολογική έρευνα (3) δυστύχημα 145 χλμ (3) θέατρο στην αναγέννηση (3) κακή χούνη (3) ληστεία στην Ακράτα (3) μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας (3) ναρκωτικά (3) 'Ίδρυμα «Μάνος Χατζιδάκις - Νίκος Γκάτσος» (2) 18η Επαρχιακή Οδός (2) Georg Ladstatter (2) MARNET ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (2) SEATRAC (2) Όλια Λαζαρίδου (2) Αί­θριο Αρ­χαιο­λο­γι­κού Μου­σεί­ου Αί­γιο (2) Αίγιο (2) Αιγές Βλοβοκά (2) Αιγείρας (2) Αιγιαλεία (2) Ακράτας (2) Απόστολος Κατσιφάρας (2) Αρχαία Φελλόη (2) Αυτοκίνητο στη θάλασσα (2) Βαλιμή (2) Βαλκουβίνα (2) Βλοβοκά (2) Γαλάζιες Σημαίες 2014 (2) Γεώργιος Τσαφούλιας (2) Γιώργος Χαραλαμπόπουλος (2) ΔΕΥΑ Αιγίου (2) Δήμαρχος Αιγιαλείας (2) Δήμος Αιγείρας (2) Δήμος Αιγιαλείας ΣΧΟΟΑΠ Αιγείρας (2) Δρόμος Ακράτας Ζαρούχλας (2) Ειρήνη Παγώνη (2) Επερώτηση Τσαφούλια σε Βενιζέλο. Πρακτικά Βουλής (2) Ευάγγελος Βενιζέλος (2) Ζαρούχλα χιονοδρομικό (2) Ηλιοβασίλεμα στον τουρισμό (2) ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ – ΑΚΡΑΤΑΣ (2) Καρναβάλι Αιγιάλειας 2013 (2) Κτηματολόγιο (2) Μητρόπολη Ανατολικής Αιγιαλείας (2) Οδοντωτός (2) Πάνος Νιάγκος (2) ΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (2) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (2) Σελιανίτης Γιώργος Χαραλαμπόπουλος (2) Σύλληψη στην Αιγείρα (2) Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγιαλείας (2) αμπελόκηποι (2) απαλλοτριώσεις (2) γήπεδο Αιγείρας (2) δερβένι (2) ελαιόλαδο (2) η αυλή των θαυμάτων (2) μιχάλης λιάπης (2) νέοι φοιτητές (2) οδική ασφάλεια (2) οριοθέτηση Θολοπόταμος (2) πλατεία Αιγείρας (2) πλημμύρα (2) σιδηροδρομική γραμμή. δερβένι (2) ταχυδρομείο αιγείρας (2) φωτιά ανατολική αιγιαλεία 2000 (2) 10η ανάβαση Αιγείρας (1) 19η επαρχιακή οδός Αχαίας Ακράτα Ζαρούχλα (1) 2ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Αστροναυτικής Εταιρείας (1) 2ο δημοτικό Ακράτας (1) 2ο νηπιαγωγείο Ακράτας (1) 3692/1998 απόφαση Ε’ τμ ΣτΕ (1) AGELO ROZOS (1) Coca-Cola (1) Councillor (1) Fugro Synergy (1) Greenpeace (1) Johannes Hahn (1) KING FAROUK (1) LEMON PIE (1) Middle Harbour Ward (1) NSW (1) Nia Bardalos (1) SYDNEY (1) Werner König (1) live Aigeira (1) ΑΒΑΞ (1) ΑΝΤΟΝ BAMMER (1) ΑΣΠΙΔΑ (1) Αγγελική Τσιατά (1) Αδέσποτα Ζώα (1) Αιγείρα η χώρα τού Ποτέ (1) Αιγείρα “γιοκ” (1) Αιγιαλέας Καλλικράτης (1) Αιγιαλείας (1) Αμβρόσιος (1) Ανακύκλωση (1) Ανδρέας Γαλάνης (1) Αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιαλείας (1) Αποστόλης Κατσιφάρας. (1) Αποχετευτικό Αιγιαλείας (1) Αρμενίζοντας προς... (1) Αστυνομικός Σταθμός Αιγείρας (1) Αυ­στρια­κό Ιν­στι­τού­το (1) Αυτοκινητόδρομος. Υπόγεια διαδρομή (1) Αχαΐα (1) Αχαϊκή Τράπεζα (1) Βασίλης Κελλάρης (1) Βυζαντινός Ναός Αγρίδι (1) Γαλάζιες Σημαίες 2013 (1) Γαλάζιες Σημαίες 2015 (1) Γαλάζιες Σημαίες 2016 (1) Γαλάζιες Σημαίες 2018 (1) Γεράσιμος Φεσσιάν (1) Γεώργιος Παπαγιαβής (1) Γεώργιος Φερεντίνος (1) Γηροκομείο (1) Γιάννης Δεμιρτζόγλου (1) Γιώργος Θωμάς (1) Γιώργος Κουτρούλης (1) Γκόλφω (1) Γούδας Κωνσταντίνος (1) Γρηγόρης Αλεξόπουλος (1) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΚΡΑΤΑΣ Απογραφή 2011 (1) Δάνειο (1) Δήμαρχοι Αχαΐας (1) Δήμαρχος Δημήτρης Μυλωνάς (1) Δήμος Ακράτας (1) Δημήτρης Κατσικόπουλος (1) Δημήτρης Λόης (1) Δημοτικές εκλογές 2019 (1) Δημοτικοί Σύμβουλοι Αιγείρα και Ακράτα (1) Διώρυγα Κορίνθου (1) Εurobank Κραθιο (1) ΕΠΠΕΡΑ (1) ΕΡΓΟΣΕ σταθμός Κραθίου (1) Εθνική τράπεζα (1) Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα (1) Επίτιμος πρέσβης Φινλανδίας (1) Ερωφίλη Κόλλια (1) Εσωτερικά δίκτυα (1) Ευρωεκλογές 2014 Αιγείρα (1) Ευρωεκλογές 2014 Ακράτα (1) Θανάσης Παναγόπουλος (1) Θεομηνιόπληκτη (1) Θύελλα Αιγείρας (1) ΙΘΑΚΗ Α.Τ.Ε.-ΑΑΓΗΣ ΑΕ (1) Ιράκ (1) Ιωάννης Παναγιωτόπουλος (1) Ιωάννης Τομαράς Αντιστράτηγος (1) ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (1) Κακιά Σκάλα (1) Καμπέρης (1) Καποδιστριακοί Δήμοι (1) Καρναβάλι Αιγιαλείας 2014 (1) Καρναβάλι Αιγιαλείας 2015 (1) Κατάληψη λυκείου (1) Κερύνεια (1) Κιάτο βύθιση ρυμουλκού (1) Κοιμητήριο Αιγείρας (1) Κουμπούρας παναγιώτης (1) Κριός ΤΑΙΠΕΔ (1) Κωνσταντίνα Κούνεβα (1) Κώστας Σημίτης (1) Λαζαράκης Κωνσταντίνος (1) Λαμπινό (1) Λαογραφικό Μουσείο Παραλίας Πλατάνου (1) ΜΟΜΑ ΖΑΡΟΥΧΛΑ (1) Μέγα Σπήλαιο (1) Μέμη Σπυράτου (1) Μίλτος Πασχαλιδης LIVE Αιγείρα (1) Μαυρουδής (1) Με τους Παρτιζάνους του Τίτο (1) Μεσορρούγι (1) Μητρώο ταυτοτήτων υδάτων κολύμβησης 2013 (1) Μιχάλης Χαραλαμπίδης (1) Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (1) Μουτούσης (1) Νία Βαρδάλος (1) Νίκος Βουρνάζος (1) Νίκος Κούρεντας (1) Νίκος Μπίστης (1) Νίκος Τσούκαλης (1) Νηπιαγωγείο Αιγείρας (1) Νταλάρας μαρινέλλα αιγειρα (1) Ντοκιμαντέρ (1) Ορκωμοσία (1) ΠΑΚΟΕ 2017 (1) ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ 1974 – 2014 (1) Παλαιολόγου (1) Παναγιωτόπουλος (1) Παναγιώτης Γιαννόπουλος (1) Παναγιώτης Γκούμας (1) Παντελής Βασιλάγκος (1) Παντελής Βούλγαρης (1) Παπαγεωργίου (1) Παρακαταθηκών (1) Περεσιάδης (1) Πράσινο ταμείο (1) Πρότυπων Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων (1) Πτώση δένδρου (1) Ράμπα Αμέα (1) Ρόδη Κράτσα (1) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ και ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (1) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ «Ο ΑΡΙΩΝ» (1) Σαραντάπηχο (1) Σουφλιάς (1) Στέφανος Κορκολής (1) Συλιβαινιωτίκων (1) Συλιβαινιώτικα (1) Συλλόγος Παραπληγικών Αχαΐας (1) Σύλληψη στην Όαση (1) Σύσκεψη Δημάρχων (1) ΤΕΕ στην Αιγείρα (1) Τάκης Παπαγεωργόπουλος (1) Το μπουφάν τής Χάρλεϋ (1) Τοπική κοινότητα Αιγείρας (1) Τοπική κοινότητα Αιγείρας 23 Φεβρουαρίου 2011 (1) Τρένο (1) Τσουκαλά Γεωργία (1) ΥΠΕΚΑ (1) Υγειονομικός Σταθμός Αιγείρας (1) Υδροηλεκτρικό Τσιβλού (1) ΦΙΛΜΠΑ (1) Φάνης Σταυρόπουλος (1) Φίλοι Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πάτρας (1) Φαρούκ (1) Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών (1) Φρουρός Σεπτεμβρίου 2012 (1) Χαράλαμπος ράλλης (1) Χειμερινή ανάβαση (1) Χελμός φωτιά (1) Χιόνια παραλιακή Αιγιαλεία (1) Χρήστος Χωμενίδης (1) Ψυχράμη (1) άρθρο (1) αγροτικά ΙΧ (1) αεροφωτογρφίες Αιιγείρας (1) αναβάθμιση βιολογικού καθαρισμού Αιγίου (1) ανατροπή αυτοκινήτου (1) αντιπλημμυρικά (1) απογραφή 1981 (1) απογραφή 1991 (1) απογραφή 2001 (1) απογραφή 2011 (1) αριθμ. Χ.10779/1992 απόφαση Νομάρχη Αχαΐας (1) αρχα (1) γεωτρήσεις (1) γιορτή πετροκέρασου (1) γραφεία (1) δημοτικές εκλογές 2002 (1) δημοτικές εκλογές 2006 (1) δημοτικές εκλογές 2010 (1) δημοψήφισμα (1) διαχείριση απορριμμάτων Αχαΐας (1) εργολαβία ΣΚΟΥΠΑ (1) ερώτηση στη Βουλή για ΕΡΓΟΣΕ (1) ηλεκτρονικός παράνομος «τζόγος» (1) θεά Ειλειθυία (1) ιστορίες του 2ου Παγκοσμίου πολέμου (1) κέντρο υγείας ακράτας (1) κανόνες δόμησης στην Αχαΐα (1) καρναβάλι Ανατολικής Αιγιαλείας (1) καρχαριάκι στην Αιγείρα (1) κοινοτική οδός (1) μεταφορά μαθητών (1) μη αναστρέψιμες παθήσεις (1) μπλόκο Αιγείρας (1) ξενοδοχείο «Σήμαντρον» (1) ξεχασμένα αρχαία θέατρα (1) οπλοκατοχή (1) οπτικοακουστικό αρχείο Ανατολικής Αιγιαλείας (1) ορεινές διαδρομές (1) οριοθέτηση ποταμών (1) π. Κωνσταντίνος Νικολόπουλος (1) παραλιακός δρόμος (1) πολιτιστικά (1) πολιτιστικός σύλλογος Αιγείρας (1) πρόσκοποι (1) πυλώνες υπερύψηλης ΔΕΗ (1) πόλεμος (1) ρύπανση εδάφους (1) σταθμός Κραθίου (1) συμβόλαιο θανάτου (1) συνένωση Αιγείρας Ακράτας (1) συναξάρι τού Ανδρέα Κορδοπάτη (1) συνελήφθη (1) ταμπέλες (1) τούνελ Αιγείρα (1) υπόγεια διάβαση (1) φοροδιαφυγή (1) φορολογικές αξίες Οικοπέδων (1) φρουτάκια (1) φωτιά στο ΧΥΤΑ (1) χαραλαμπιδης νίκος (1)