ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

13 Ιουλ 2014

Ολοήμερο lake party στη λίμνη Τσιβλού (Η Ανακοίνωση της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.)

DSC05274-r35
"Ευκαιρία για μια ήσυχη, δροσερή βόλτα στη φύση ήταν, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το ραντεβού στη λίμνη του Τσιβλού που είχε καθοριστεί για το Σάββατο 12 Ιουλίου, στην πρώτη “σούπερ πανσέληνο” του καλοκαιριού. Μικροί και μεγάλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου, όπως και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνου “Πήγασος” και του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Συλλόγου Πλατάνου “Πήγασος” και απόλαυσαν μια ολοήμερη απόδραση στη λίμνη που φέτος έχει τα 101α γενέθλιά της και λόγω του ιδιαίτερου φυσικού της κάλλους έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000.

Από νωρίς το πρωί, οι φίλοι που ήρθαν από όλη την Αιγιάλεια -και όχι μόνο, επιδόθηκαν σε εξερεύνηση της λίμνης με φουσκωτές βάρκες και kayak, πάντα λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας από εκπαιδευτές-συνοδούς πιστοποιημένους από τους φορείς: IRF Raft Guide, Rescue 3 Swiftwater Technician, Red Cross First Aid Member.
Μετά το σούρουπο και με την ανατολή της Πανσελήνου, το τοπίο άλλαξε μαγικά και οι παρέες που έμειναν στις όχθες της λίμνης έως αργά, έζησαν μοναδικές στιγμές υπό το σεληνόφως, με κατάλληλη μουσική επένδυση από dj's". 
Η Ανακοίνωση της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. καταλήγει:
"Η Λίμνη Τσιβλού είναι μία από της “νεαρότερες” λίμνες της Ευρώπης, αφού δημιουργήθηκε μόλις το 1913, μετά από μια μεγάλη κατολίσθηση που έφραξε την κοίτη του ποταμού Κράθη στο σημείο όπου βρισκόταν ο οικισμός “Τσιβλός”. Έχει επιφάνεια 200 στρέμματα και βάθος 80 μέτρα, βρίσκεται σε υψόμετρο 800 μέτρα στο όρος Χελμός και αποτελεί μια σπουδαία επιλογή για εκδρομή, όλες τις εποχές του χρόνου."

ΣΑΒΒΑΤΟ, 12 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟ LAKE-PARTY ΣΤΗN ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ με out door activities!
Ανατολική όχθη της λίμνης Ώρες: 09.00-13.00 και 14.00-20.00
Περιήγηση στο πανέμορφο τοπίο της λίμνης με φουσκωτά και Kayak και με μουσική επένδυση Dj έως τη δύση του ηλίου.
Οι εκπαιδευτές- συνοδοί των δραστηριοτήτων είναι πιστοποιημένοι από τους φορείς: IRF Raft Guide, Rescue 3 Swiftwater Technician, Red Cross First Aid Member.
Δημοτική Ενότητα Ακράτας
Συνδιοργάνωση: ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α- Τοπική Κοινότητα Πλατάνου - Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατάνου «Ο Πήγασος» - Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σύλλογος Πλατάνου «Ο Πήγασος»

ΕπιδοτούμενΟ πρόγραμμα απασχόλησης

Ο Σύλλογος Εμπορικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας σε συνεργασία με το Κ.Α.Ε.Λ.Ε., προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 1-30 έτους 2017 για εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1-30 άτομα (μαζί με τα υποκαταστήματα), για τους οποίους οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις-μέλη του συλλόγου μας έχουν καταβάλει στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισϕορά ΛΑΕΚ 0,24% για το έτος 2017 (H επιχείρηση δεν επιβαρύνεται με κανένα κόστος για την υλοποίηση του προγράμματος). · Οι εργαζόμενοι θα επιδοτηθούν με 160€ (5€ για κάθε εκπαιδευτική ώρα) · Η διάρκεια του προγράμματος είναι 32 ώρες και η παρακολούθησή του υποχρεωτική · Θα τους χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης του προγράμματος · Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως και τις 8 Σεπτεμβρίου. (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ορίζεται μέγιστος αριθμός καταρτιζομένων) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και ανεξάρτητοι ενδιαϕερόμενοι μέσω του εργατικού κέντρου. Για περισσότερες πληροϕορίες και υποβολή των αιτήσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο γραϕείο του Συλλόγου (πρώην κτίριο ΟΣΕ) καθημερινά και ώρες 10:00π.μ.-2:00μ.μ. Τηλέϕωνο επικοινωνίας: 2696032422, e-mail: emporikosakr@gmail.com