ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

10 Δεκ 2015

Το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο ποίησης στον Παναγιώτη Κουμπούρα

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας (5-12-2015), πραγματοποιήθηκε η απονομή βραβείων τού 1ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λευκάδας, η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λευκάδας.
Ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής απένειμε το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο στον φιλόλογο και Διευθυντή τού Λυκείου Ακράτας Παναγιώτη Κουμπούρα, ενώ ο αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Αρβανίτης, παρουσίασε το βιογραφικό του βραβευθέντος.
Την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών εκπροσώπησε ο πρόεδρός της κ. Κώστας Καρούσος και το Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κουμπούρας, εξήρε «την υποδειγματική φιλοξενία όλων των βραβευθέντων από τον Δήμο Λευκάδας, καθώς περιελάμβανε δωρεάν διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο ΛΕΥΚΑΣ και συνεστίαση με δείπνο στο Κέντρο διασκέδασης Μπουράνο . Η ηλιόλουστη Λευκάδας, το νησί ποίημα όπως δίκαια την αποκαλούν , απέδειξε ότι θα βγει ισχυρή και απέναντι στο χτύπημα του Εγκέλαδου , αλλά και απέναντι στα χτυπήματα των δύσκολων καιρών, που βιώνουμε ως χώρα».
Όλοι οι βραβευθέντες τού 1ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού
1ο Βραβείο: Παναγιώτης Κουμπούρας («Φωτεινός») με το ποίημα Αστερισμός της αγάπης
2ο Βραβείο: Θεόδωρος Σίδερης («Αθανίτης») με το ποίημα Στο ακρωτήριο
3ο Βραβείο: Ελένη Αντωνίου-Κωνσταντίνου («Λαμπηδόνα») με το ποίημα Και το σκοτάδι υποτάχτηκε στο φως
1ος Έπαινος: Κώστας Σώκος («Ωρίων») με το ποίημα Αγάπη και φως
2ος Έπαινος: Καλλιόπη Δημητροπούλου («Καλυψώ») με το ποίημα Φωτός και αγάπης στέμμα
3ος Έπαινος: Γεώργιος Μπίμης («Πλούταρχος») με το ποίημα Αλώβητο μίσος

ΕπιδοτούμενΟ πρόγραμμα απασχόλησης

Ο Σύλλογος Εμπορικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας σε συνεργασία με το Κ.Α.Ε.Λ.Ε., προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 1-30 έτους 2017 για εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1-30 άτομα (μαζί με τα υποκαταστήματα), για τους οποίους οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις-μέλη του συλλόγου μας έχουν καταβάλει στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισϕορά ΛΑΕΚ 0,24% για το έτος 2017 (H επιχείρηση δεν επιβαρύνεται με κανένα κόστος για την υλοποίηση του προγράμματος). · Οι εργαζόμενοι θα επιδοτηθούν με 160€ (5€ για κάθε εκπαιδευτική ώρα) · Η διάρκεια του προγράμματος είναι 32 ώρες και η παρακολούθησή του υποχρεωτική · Θα τους χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης του προγράμματος · Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως και τις 8 Σεπτεμβρίου. (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ορίζεται μέγιστος αριθμός καταρτιζομένων) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και ανεξάρτητοι ενδιαϕερόμενοι μέσω του εργατικού κέντρου. Για περισσότερες πληροϕορίες και υποβολή των αιτήσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο γραϕείο του Συλλόγου (πρώην κτίριο ΟΣΕ) καθημερινά και ώρες 10:00π.μ.-2:00μ.μ. Τηλέϕωνο επικοινωνίας: 2696032422, e-mail: emporikosakr@gmail.com