ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

9 Μαΐ 2016

Στην κυκλοφορία ο νέος κλάδος αυτοκινητοδρόμου στο ύψος της Αιγείρας

10-5-2016
9-5-2016 Με μία μικρή "διόρθωση", επιβεβαιώνεται πλήρως το προχθεσινό μας ρεπορτάζ (βλ. πιο κάτω), αφού πριν λίγο λάβαμε την ανακοίνωση της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ: 
δείτε και το video με πλάνα από τις σήραγγες και την άσκηση ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προετοιμασίας για την παράδοση των σηράγγων στην κυκλοφορία.
Ολοκλήρωση Κατασκευής και Έναρξη Προσωρινής Λειτουργίας Σηράγγων Ακράτας / Αιγείρας
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των σηράγγων της Αιγείρας - Ακράτας, με μήκος περί τα 300 & 850 μέτρα αντίστοιχα, οι οποίες εντάσσονται σε νέο-κατασκευασμένο οδικό τμήμα μήκους 2 περίπου χιλιομέτρων, μεταξύ των ΧΘ 148,3 και ΧΘ 146,3 της ΝΕΟ Κορίνθου-Πατρών.
Έτσι, προκειμένου να ολοκληρωθεί και η κατασκευή του βόρειου κλάδου του αυτοκινητοδρόμου (στην υφιστάμενη ΝΕΟ Κορίνθου – Πατρών) από τον αρμόδιο κατασκευαστή (J-P μέλος της Κ/Ξ Άπιον Κλέος), από την Τρίτη 10 Μαΐου 2016, η κυκλοφορία θα διεξάγεται ως εξής:
- η μεν κατεύθυνση προς Αθήνα θα εξυπηρετείται από το ανωτέρω νέο-κατασκευασθέν τμήμα και οι σήραγγες θα τεθούν σε προσωρινή λειτουργία, με μία λωρίδα κυκλοφορίας, μειωμένα όρια ταχύτητας και απαγόρευση προσπέρασης, - η δε κατεύθυνση προς Πάτρα, θα εξακολουθήσει να διέρχεται όπως σήμερα μέσω της ΝΕΟ Κορίνθου-Πατρών.
----------------------
7-5-2016
Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η διαδικασία μεταφοράς της κυκλοφορίας στον νέο κλάδο του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Πατρών (μεταξύ των ανατολικών ορίων του Νομού Αχαΐας και κόμβου Ακράτας) .
Πρόκειται για τμήμα τριών περίπου χιλιομέτρων, που ξεκινά από την "Αρχόντισσα" της Αιγείρας και περιλαμβάνει το ημιστέγαστρο κάτω από την 17η Επαρχιακή Οδό, τη γέφυρα του Κριού, τη σήραγγα των Μαρμάρων, τη γέφυρα Θολοποτάμου και τη μικρή σήραγγα που ενώνει τον νέο αυτό δρόμο με τον υπάρχοντα στον κόμβο διοδίων της Ακράτας.
Ήδη από το πρωί τα συνεργεία των κατασκευαστών προχώρησαν στην απαιτούμενη σηματοδότηση του δρόμου, προκειμένου να ξεκινήσει αργότερα η ανακατασκευή της υπάρχουσας Εθνικής Οδού από τα όρια της Αιγείρας έως και τα διόδια της Ακράτας, το οποίο όταν θα ολοκληρωθεί θα είναι ο κλάδος καθόδου προς Πάτρα. Σε αναμονή λοιπόν της επίσημης ανακοίνωσης της "Ολυμπίας Οδού" για την αλλαγή της ροής.

ΕπιδοτούμενΟ πρόγραμμα απασχόλησης

Ο Σύλλογος Εμπορικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας σε συνεργασία με το Κ.Α.Ε.Λ.Ε., προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 1-30 έτους 2017 για εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1-30 άτομα (μαζί με τα υποκαταστήματα), για τους οποίους οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις-μέλη του συλλόγου μας έχουν καταβάλει στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισϕορά ΛΑΕΚ 0,24% για το έτος 2017 (H επιχείρηση δεν επιβαρύνεται με κανένα κόστος για την υλοποίηση του προγράμματος). · Οι εργαζόμενοι θα επιδοτηθούν με 160€ (5€ για κάθε εκπαιδευτική ώρα) · Η διάρκεια του προγράμματος είναι 32 ώρες και η παρακολούθησή του υποχρεωτική · Θα τους χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης του προγράμματος · Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως και τις 8 Σεπτεμβρίου. (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ορίζεται μέγιστος αριθμός καταρτιζομένων) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και ανεξάρτητοι ενδιαϕερόμενοι μέσω του εργατικού κέντρου. Για περισσότερες πληροϕορίες και υποβολή των αιτήσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο γραϕείο του Συλλόγου (πρώην κτίριο ΟΣΕ) καθημερινά και ώρες 10:00π.μ.-2:00μ.μ. Τηλέϕωνο επικοινωνίας: 2696032422, e-mail: emporikosakr@gmail.com