27.1.17

Παρέμβαση Νικολόπουλου για κατασκήνωση ΑΜΕΑ στον Κράθι

Στο συρτάρι φαίνεται να έχει βάλει, εδώ και ένα χρόνο, η -κατά τ' άλλα «ευαισθητοποιημένη» σε θέματα ατόμων με αναπηρίες-πολιτεία, που προ ημερών τα θυμήθηκε με βαρύγδουπες ανακοινώσεις, αλλά στην πράξη δείχνει να αδιαφορεί «φωναχτά», αναφέρεται σε ενημερωτικό δελτίο του Νίκου Νικολόπουλου.
Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση του, ο ανεξάρτητος βουλευτής και προέδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος τονίζει
:"Η προσπάθεια της Εθνικής Συνομοσπονδίας Α.ΜεΑ για ισότιμη πρόσβαση των μελών της στην αναψυχή και τον τουρισμό -σε έναν χώρο με ανάλογες προδιαγραφές και οργάνωση- έχει μείνει χωρίς αποτέλεσμα. Μάλιστα η προσπάθεια έχει και τοπικές προεκτάσεις, καθότι η ζητούμενη τοποθεσία βρίσκεται στην ανατολική Αιγιάλεια.
Μήνες πριν, η Ε.Σ.Α.ΜεΑ., αποφάσισε μέσω έρευνας, να ζητήσει εγγράφως Δημόσιο κτήμα του στην παραλία της Ποροβίτσας Ακράτας, προκειμένου να δημιουργήσει εκεί Παραθεριστικό Κέντρο (τύπου κατασκήνωσης), παράλληλα με Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης καθώς και εγκαταστάσεις πολιτιστικών και ειδικών αθλητικών δραστηριοτήτων.
Έκτοτε, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου και η ΕΤΑΔ Πάτρας, ουδεμία απάντηση έστω και αρνητική έχουν δώσει.
Ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Κοινωνική Αλληλεγγύη και βοηθός του Περιφερειάρχη Αντώνης Χαροκόπος εκφράζει απορία και δυσαρέσκεια.
«Πέρασε ένας χρόνος περίπου και δεν μας έχουν στείλει την παραμικρή απάντηση. Έστω, να μας καλέσουν σε μία συζήτηση. Δεν ξέρουμε καν εάν εξετάζουν το αίτημά μας ή απλά το' χουν παρατήσει ή απορρίψει»
Με δεδομένο ότι η Μελέτη Βιωσιμότητας που έχει εκπονηθεί για την εξυπηρέτηση του παραπάνω σκοπού, σε τριγωνική έκταση συνολικής επιφάνειας 25 στρεμμάτων, μεταξύ της όχθης του ποταμού Κράθι και κοινοτικού δρόμου, που φτάνει μέχρι τη θάλασσα, καταδεικνύει ότι θα μπορούσε να προσελκύσει τουρίστες ακόμα και από το εξωτερικό.
Ας σημειωθεί τέλος πως είναι μοναδική η καταλληλότητα του οικοπέδου -πάντα για το σκοπό που έχει ζητηθεί- αφού διαθέτει καλή πρόσβαση με αυτοκίνητο, είναι επίπεδο, βρίσκεται κοντά σε οικισμούς και σε κομβικό σημείο για επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, χιλιομετρικά καθόλου μακριά από Πάτρα, Αίγιο και Καλάβρυτα και θα μπορεί να έχει απόλυτη σύνδεση με τις κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες των περιοχών Ακράτας, Κραθίου-Παραλίας Συλίβαινας-Παραλίας Πλατάνου και Αιγείρας.
Οι συναρμόδιοι Υπουργοί καλείστε να απαντήσετε γιατί δεν την παραχωρείται όταν μάλιστα πρόκειται για αναξιοποίητη και εγκαταλελειμμένη έκταση, που μπορεί να μετατραπεί σε πόλο έλξης επισκεπτών, πέραν των Α.μεΑ αφού θα μπορούσε να προσελκύσει τουρίστες ακόμα και από το εξωτερικό;
Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος