22.5.19

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας, ο προϋπολογισμός των τοπικών δικτύων αποχέτευσης

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Παραλίας ΑΚΡΑΤΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣ : Τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου
Αγαπητοί φίλοι,
Είμαστε, επιτέλους, στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι εγκρίθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομίας η οριστική μελέτη και ο προϋπολογισμός του έργο κατασκευής των Τοπικών Αποχετευτικών Δικτύων των παραλιακών οικισμών της Ανατολικής Αιγιαλείας, τα οποία προβλέπεται να μεταφέρουν τα λύματα της παραλιακής ζώνης (από Αιγείρα -Ακράτα έως Αίγιο) στον αναβαθμισμένο Βιολογικό Καθαρισμό του Αιγίου, μέσω του μεγάλου Συλλεκτήριου Αγωγού Λυμάτων, η κατασκευή του οποίου έχει ήδη ολοκληρωθεί.
Ο σχετικός φάκελος αφού υπεγράφη από όλα τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου αναμένεται πλέον να σταλεί στην Δ.Ε.Υ.Α. Αιγιαλείας που είναι ο Φορέας εκτέλεσης του έργου, με στόχο να γίνει άμεσα η δημοπράτηση για να σωθεί, επιτέλους, η θάλασσα μας και ο υδροφόρος ορίζοντας από (αθέλητες ή ηθελημένες) διαρροές λυμάτων και νοι αναβαθμιστεί το Περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή μας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν για να φτάσουμε στο κομβικό σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, όλους όσους μας υποστήριξαν στους μακροχρόνιους αγώνες μας για να αποκτήσει επιτέλους αποχέτευση η περιοχή μας, όλους όσους αντελήφθησαν ότι δεν είναι δυνατόν τον 210 αιώνα να συνεχίσει να λειτουργεί και να αναπτύσσεται οικιστικά και τουριστικά η παραλιακή ζώνη της Ανατολικής Αιγιαλείας χωρίς αποχετευτικά δίκτυα, όλους όσους κατάλαβαν τους κινδύνους που εγκυμονεί για τον Κορινθιακό Κόλπο η παντελής έλλειψη αποχέτευσης στους παραλιακούς οικισμούς της Αιγιάλειας, οι οποίοι τους θερινούς μήνες δέχονται χιλιάδες παραθεριστές.
Έχουμε την βεβαιότητα ότι τα έμπειρα στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α. Αιγιαλείας, που μέχρι σήμερα κατέβαλαν ιδιαίτερες προσπάθειες για να ετοιμασθεί και να σταλεί για έγκριση στο Υπουργείο ο πλήρης φάκελος μελέτης και προϋπολογισμού του έργου, θα προωθήσουν τις διαδικασίες δημοπράτησης των Τοπικών Αποχετευτικών Δικτύων, αμέσως μόλις επιστραφεί ο φάκελος με τις απαραίτητες εγκρίσεις από το Υπουργείο στη Δ.Ε.Υ.Α.
Τέλος, καλούμε την απερχόμενη, αλλά κυρίως την νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές της 26ης Μαΐου να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια για να ολοκληρωθεί το πολυπόθητο αποχετευτικό έργο με συνέπεια και επιτυχία, χωρίς καμία καθυστέρηση, γιατί πρόκειται για έργο ΖΩΗΣ για την περιοχή μας.
Ο Πρόεδρος - Ν. Καψάνης