28.10.03

Στην Αιγείρα ο Υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Θωμάς για την απονομή των Βραβείων

Ή­ταν η 7η διορ­γά­νω­ση του θε­σμού α­πό τον Πο­λι­τι­στι­κό Σύλ­λο­γο και σί­γου­ρα ή­ταν η πιο ε­πι­τυ­χη­μέ­νη.
Τα βρα­βεί­α στους νέ­ους φοι­τη­τές της Αι­γεί­ρας παρέ­δω­σε ο Α­χαιός Υ­φυ­πουρ­γός Παι­δεί­ας Γιώρ­γος Θω­μάς, ο ο­ποί­ος ή­ταν και ο κεντρι­κός ο­μι­λη­τής στην εκ­δή­λω­ση, με θέμα το σχολείο στην ελληνική κοινωνία.
Κα­τά­μεστη η αί­θου­σα του Πο­λι­τι­στι­κού α­πό φοι­τη­τές, μα­θη­τές, κα­θη­γη­τές, δα­σκά­λους, γο­νείς, στην κατ’ ε­ξο­χή πο­λι­τι­στι­κή – πνευ­μα­τι­κή εκ­δή­λω­ση της Αι­γείρας, α­φού τα Βρα­βεί­α Μί­χα­λου – Δη­μη­τρα­κό­που­λου τεί­νουν να γί­νουν ο κο­ρυφαί­ος θε­σμός στην πε­ριο­χή.
Δια χει­ρός του Υ­φυ­πουρ­γού Παι­δεί­ας Γιώρ­γου Θω­μά δό­θη­καν τα χρη­μα­τι­κά βρα­βεί­α στους πρώ­τους ει­σα­χθέ­ντες στα Α­ΕΙ, α­πό­φοι­τους του Λυ­κεί­ου Αι­γεί­ρας. Τι­μη­τι­κά δι­πλώ­μα­τα δό­θη­καν σε ό­λους τους νέ­ους φοι­τη­τές που πέ­τυ­χαν στα Α­ΕΙ και ΤΕΙ. Πα­ρό­ντες, ε­κτός α­πό τον Υ­φυ­πουρ­γό, οι ιε­ρείς της Αι­γεί­ρας, ο προ­ϊ­στά­με­νος του 2ου γρα­φεί­ου δ/θμιας εκ­π/σης Α­χα­ϊ­ας Νί­κος Πα­πα­νι­κο­λάου, ο Δή­μαρ­χος Αι­γεί­ρας Δη­μή­τρης Μυ­λω­νάς, Δη­μο­τι­κοί Σύμ­βου­λοι, οι διευ­θυντές σχο­λεί­ων Αι­γεί­ρας και Α­κρά­τας, εκ­πρό­σω­ποι φο­ρέ­ων.
Κε­ντρι­κός ο­μι­λη­τής ή­ταν ο Γιώρ­γος Θω­μάς. Μί­λη­σαν ε­πί­σης η διευ­θύ­ντρια του Λυ­κεί­ου Αι­γεί­ρας Ντί­να Νταρ­ζά­νου, ο Πα­ντε­λής Βα­σι­λά­γκος, ο Νί­κος Πα­πανι­κο­λά­ου κ.α.
Ει­δι­κά βρα­βεί­α δό­θη­καν στην θε­α­τρι­κή ο­μά­δα του δη­μο­τι­κού σχο­λεί­ου Αι­γεί­ρας και στο νε­ο­ϊ­δρυ­θέ­ντα Πο­λι­τι­στι­κό σύλ­λο­γο Μο­να­στη­ρί­ου (Βερ­γου­βί­τσα).