ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

1 Οκτ 2003

ΟΚΤ. 2003 - “ΏΡΑ ΜΗΔΕΝ” ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΚΡΑΤΑΣ - ΑΙΓΕΙΡΑΣ

Σίγουρα τα 100 περίπου άτομα που συμμετείχαν στην εκδήλωση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ανατολικής Αιγιαλείας της 4ης Οκτωβρίου 2003 με θέμα τον βιολογικό καθαρισμό, δεν ήταν το ποσοστό που θα αντιπροσώπευε το μέγεθος του προβλήματος.
Με δεκάδες σελίδες καταγραφής των πρακτικών της 2ωρης συζήτησης θα μπορούσε να περιγραφεί το θέμα, όμως για όλους όσους το παρακολουθούν εδώ και μια δεκαετία, το συμπέρασμα είναι γνωστό: ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ!
Κουράστηκε ο καθηγητής -αντεπιστέλλων μέλος της Ακαδημίας Αθηνών - Ευστάθιος Μπουροδήμος να μας εξηγεί για τα οφέλη (και την αναγκαιότητα) της κατασκευής του Βιολογικού Ακράτας Αιγείρας. Κουραστήκαμε να ακούμε το ιστορικό της μέχρι τώρα (από σαράντα κύματα) πορείας του εργοστασίου. Ο κόσμος πλέον δεν είναι ευκολόπιστος. Γι’ αυτό ίσως δεν υπήρχε ανάλογη συμμετοχή στη σημαντικότατη αυτή ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στην “Αναγέννηση” Ακράτας.
Κανείς δεν αισθάνεται δικαιωμένος από την απαισιοδοξία που κατά καιρούς έχει εκφρασθεί μέσα από τις στήλες του “Φ”, για την πορεία του έργου.
Έτσι, για παράδειγμα, στο φύλλο του Ιουλίου 2003 γράφαμε: “η ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2005 θα φαντάζει στο εξής εφιαλτική, για Δημάρχους, Νομαρχία, Περιφέρεια”, σε καμία περίπτωση ο προβληματισμός δεν έχει ανατραπεί.
Στο ίδιο φύλλο, η αποκλειστική και πρώτη δημόσια αναφορά - πρότασή μας για το ότι: “ο Βιολογικός του Αιγίου έχει τις δυνατότητες απορρόφησης των υγρών αποβλήτων και της Ανατολικής Αιγιαλείας”, συζητείται πλέον από όλους ως η ενδεδειγμένη λύση του “γόρδιου βιολογικού”, δείχνοντας έτσι το αδιέξοδο που έχει προκύψει.

Πολλοί από τους παρευρισκόμενους στη σημαντική αυτή εκδήλωση ανέμεναν την είδηση.
Άντ’ αυτού, άκουσαν από τους Δημάρχους Ακράτας και Αιγείρας, ότι επανεξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και τα πάντα είναι πιθανά, μέχρι και η αυτοχρηματοδότηση αν χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια...

ΕπιδοτούμενΟ πρόγραμμα απασχόλησης

Ο Σύλλογος Εμπορικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας σε συνεργασία με το Κ.Α.Ε.Λ.Ε., προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 1-30 έτους 2017 για εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1-30 άτομα (μαζί με τα υποκαταστήματα), για τους οποίους οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις-μέλη του συλλόγου μας έχουν καταβάλει στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισϕορά ΛΑΕΚ 0,24% για το έτος 2017 (H επιχείρηση δεν επιβαρύνεται με κανένα κόστος για την υλοποίηση του προγράμματος). · Οι εργαζόμενοι θα επιδοτηθούν με 160€ (5€ για κάθε εκπαιδευτική ώρα) · Η διάρκεια του προγράμματος είναι 32 ώρες και η παρακολούθησή του υποχρεωτική · Θα τους χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης του προγράμματος · Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως και τις 8 Σεπτεμβρίου. (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ορίζεται μέγιστος αριθμός καταρτιζομένων) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και ανεξάρτητοι ενδιαϕερόμενοι μέσω του εργατικού κέντρου. Για περισσότερες πληροϕορίες και υποβολή των αιτήσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο γραϕείο του Συλλόγου (πρώην κτίριο ΟΣΕ) καθημερινά και ώρες 10:00π.μ.-2:00μ.μ. Τηλέϕωνο επικοινωνίας: 2696032422, e-mail: emporikosakr@gmail.com