ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

1 Οκτ 1997

ΟΚΤ. 1997 - Δύο Δήμοι στην Ανατολική Αιγιάλεια

Ιστορική χαρακτηρίζεται η ημερομηνία της Παρασκευής 10 Οκτωβρίου, ημέρα που ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέκος Παπαδόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου που θα αποτελέσει, μετά τη ψήφιση του από την βουλή τον νέο καταστατικό χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα. Στις 80 σελίδες του νομοσχεδίου περιλαμβάνεται εκτός από το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Ο.Τ.Α. και η διοικητική διαίρεση της χώρας σε Δήμους.
Σύμφωνα με τον χάρτη αυτό ο Νομός Αχαΐας θα αποτελείται πλέον από 21 Δήμους και δύο Κοινότητες.
Στην περιοχή της Ανατολικής Αιγιαλείας δημιουργούνται δύο Δήμοι, που προέρχονται από τη συνένωση 16 ΟΤΑ.
Συγκεκριμένα οι δύο νέοι Δήμοι περιγράφονται ως εξής:
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ
Αποτελείται από τις Κοινότητες: 1) Αιγείρας 2) Αιγών 3) Βελλάς 4) Εξοχής 5) Μοναστηρίου 6) Οάσεως 7) Περιθωρίου 8) Σελιάνας 9) Συνεβρού 10) Χρυσαμπέλων οι οποίες καταργούνται.
ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΙΓΕΙΡΑ της τέως κοινότητας Αιγείρας.
ΔΗΜΟΣ ΑΚΡΑΤΑΣ
Αποτελείται από τους Δήμους 1) Ακράτας 2) Νωνάκριδος και τις κοινότητες 1) Αμπέλου 2) Βαλιμής 3) Βουτσίμου 4) Καλαμιά 5) Παραλίας Πλατάνου 6)Πλατάνου οι οποίες καταργούνται.
ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΣΥΛΙΒΑΙΝΙΩΤΙΚΑ του τέως Δήμου Ακράτας.
Αναμενόμενη χαρακτηρίζεται η εξέλιξη αυτή για την Ανατολική Αιγιάλεια, αφού ήταν το σενάριο, που κυκλοφορούσε εδώ και αρκετό καιρό, με πολλούς υποστηριχτές και τις μικρότερες αντιδράσεις. Οι ισχυρότερες διαφωνίες υπήρχαν και θα συνεχίσουν απ’ ότι φαίνεται να υπάρχουν, από τις τέως (πλέον) κοινότητες Παρ. Πλατάνου, Πλατάνου, Καλαμιά, Βουτσίμου, οι δημότες των οποίων απαιτούσαν με πρόσφατα δημοψηφίσματα, την μη ένταξή τους στον Δήμο Ακράτας και τη δημιουργία του δικού τους Δήμου Κραθίδος, αλλά και η κατάργηση του Δήμου Νωνάκριδος, ένα μόλις χρόνο από τη δημιουργία του, συναντά αντιδράσεις.
Όμως η κατάθεση και η αναμενόμενη ψήφιση του Νόμου μέσα στις προσεχείς ημέρες δεν αφήνει κανένα περιθώριο αλλαγών, όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για όλη την Ελλάδα.
Μετά την εξέλιξη αυτή εντατικοποιούνται οι διεργασίες για τη δημιουργία συνδυασμών, που σε ένα ακριβώς χρόνο θα διεκδικήσουν την ηγεσία των δύο Δήμων της Ανατ. Αιγιαλείας.

ΕπιδοτούμενΟ πρόγραμμα απασχόλησης

Ο Σύλλογος Εμπορικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας σε συνεργασία με το Κ.Α.Ε.Λ.Ε., προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 1-30 έτους 2017 για εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1-30 άτομα (μαζί με τα υποκαταστήματα), για τους οποίους οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις-μέλη του συλλόγου μας έχουν καταβάλει στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισϕορά ΛΑΕΚ 0,24% για το έτος 2017 (H επιχείρηση δεν επιβαρύνεται με κανένα κόστος για την υλοποίηση του προγράμματος). · Οι εργαζόμενοι θα επιδοτηθούν με 160€ (5€ για κάθε εκπαιδευτική ώρα) · Η διάρκεια του προγράμματος είναι 32 ώρες και η παρακολούθησή του υποχρεωτική · Θα τους χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης του προγράμματος · Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως και τις 8 Σεπτεμβρίου. (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ορίζεται μέγιστος αριθμός καταρτιζομένων) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και ανεξάρτητοι ενδιαϕερόμενοι μέσω του εργατικού κέντρου. Για περισσότερες πληροϕορίες και υποβολή των αιτήσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο γραϕείο του Συλλόγου (πρώην κτίριο ΟΣΕ) καθημερινά και ώρες 10:00π.μ.-2:00μ.μ. Τηλέϕωνο επικοινωνίας: 2696032422, e-mail: emporikosakr@gmail.com