ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

1 Ιαν 2004

ΙΑΝ. 2004 - Αιγιαλός και παραλία στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγείρας

Με έντονους λεκτικούς διαξιφισμούς μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, διεξήχθη η συζήτηση για την οριοθέτηση Αιγιαλού και Παραλίας της Αιγείρας.
Το θέμα ήρθε στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου με πρόταση της αντιπολίτευσης, ύστερα από τη δημοσίευση της υπουργικής Απόφασης από την εφημερίδα μας τον Δεκέμβριο.
Όπως διαπιστώθηκε τότε, πάρα πολλοί δημότες δεν γνώριζαν τα σημεία οριοθέτησης και μετά το δημοσίευμα του “Φ” εξεπλάγησαν όταν διαπίστωσαν ότι η κόκκινη γραμμή περιλαμβάνει εντός του αιγιαλού, τόσο τον παραλιακό δρόμο, όσο και ένα τμήμα της πλατείας (για΄αυτό μετέφεραν την πλατεία, ώστε να μην πληρώνεται ενοίκιο στην Κτηματική από τα παραλιακά καταστήματα)...
Στην πολύωρη συζήτηση λέχθηκαν πολλά και από τις δύο πλευρές.
Στην κατηγορία της αντιπολίτευσης ότι η συμπολίτευση δεν ενημέρωσε τους δημότες, ο Δήμαρχος Δημήτρης Μυλωνάς τόνισε ότι θα μπορούσε κάθε ενδιαφερόμενος να αγοράσει το φύλλο της Ε.τ.Κ. από την ΔΟΥ, ενώ για την κατηγορία ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια από τον Δήμο για ευνοϊκότερη οριοθέτηση, υποστήριξε ότι δεν είχε κανένα δικαίωμα παρέμβασης στις αρμόδιες για την οριοθέτηση υπηρεσίες. Όσον αφορά για τον παραλιακό, αν και επισημάνθηκε ότι δεν θα επηρεασθεί η ύπαρξή του (θα εξακολουθεί να υπάρχει) δεν διασαφηνίστηκε με ποιον τρόπο θα αποκατασταθούν οι ζημιές και πότε θα ξεκινήσουν τα έργα.
Συζήτηση έγινε και για το έργο της δημιουργίας κυματοθραυστών, που εκείνες της μέρες βρισκόταν σε εξέλιξη, έργο που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την οριοθέτηση και για το οποίο όλοι οι Δημοτικοί σύμβουλοι που έλαβαν το λόγο εξέφρασαν την ευχή να αποδώσει στη συγκράτηση της αμμουδιάς. Σχολιάσθηκε πάντως και το ότι ειδοποιήθηκαν, άγνωστο πως, οι αρμόδιες αρχές που διέταξαν να σταματήσει η ρίψη των ογκολίθων στη θάλασσα.

ΕπιδοτούμενΟ πρόγραμμα απασχόλησης

Ο Σύλλογος Εμπορικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας σε συνεργασία με το Κ.Α.Ε.Λ.Ε., προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 1-30 έτους 2017 για εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1-30 άτομα (μαζί με τα υποκαταστήματα), για τους οποίους οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις-μέλη του συλλόγου μας έχουν καταβάλει στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισϕορά ΛΑΕΚ 0,24% για το έτος 2017 (H επιχείρηση δεν επιβαρύνεται με κανένα κόστος για την υλοποίηση του προγράμματος). · Οι εργαζόμενοι θα επιδοτηθούν με 160€ (5€ για κάθε εκπαιδευτική ώρα) · Η διάρκεια του προγράμματος είναι 32 ώρες και η παρακολούθησή του υποχρεωτική · Θα τους χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης του προγράμματος · Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως και τις 8 Σεπτεμβρίου. (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ορίζεται μέγιστος αριθμός καταρτιζομένων) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και ανεξάρτητοι ενδιαϕερόμενοι μέσω του εργατικού κέντρου. Για περισσότερες πληροϕορίες και υποβολή των αιτήσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο γραϕείο του Συλλόγου (πρώην κτίριο ΟΣΕ) καθημερινά και ώρες 10:00π.μ.-2:00μ.μ. Τηλέϕωνο επικοινωνίας: 2696032422, e-mail: emporikosakr@gmail.com