ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

1 Φεβ 2000

ΦΕΒ. 2000 - Με “βαλίτσα” γεμάτη αιτήματα έφυγε ο Σημίτης από την Αιγιαλεία

Με δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, αιτήματα Δημάρχων και φορέων της Αχαΐας κατακλύστηκε ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά την μονοήμερη περιοδεία του στον Νομό μας το Σάββατο 15 Ιανουαρίου.
Ο κ. Σημίτης, που συνοδευόταν από μεγάλο κλιμάκιο Υπουργών, ξεκίνησε την επίσκεψή του από Δήμους της δυτικής Αχαΐας και ύστερα από σύντομη στάση στην Πάτρα, όπου συναντήθηκε με τους φορείς της Πόλης, κατέληξε νωρίς το απόγευμα στο Αίγιο.
Εκεί εκφώνησε ομιλία σε μεγάλο πλήθος οπαδών του κόμματος, ενώ τα πυροτεχνήματα που έπεφταν κατά την είσοδό του στον χώρο της κεντρικής πλατείας θύμιζαν έντονα προεκλογικό κλίμα.
Μεγάλη ευκαιρία πάντως ήταν για όλους ανεξαιρέτως τους Δημάρχους να ενημερώσουν τον Πρωθυπουργό αλλά και τους Υπουργούς που τον συνόδευαν, για χρονίζοντα και άλυτα προβλήματα που υπάρχουν στις περιφέρειές τους.
Παρών κατά την περιοδεία του Κ. Σημίτη και οι Δήμαρχοι Αιγείρας και Ακράτας, καθώς και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι φορέων της Ανατολικής Αιγιάλειας.
Από την πλευρά του Δημάρχου Αιγείρας κ. Δημήτρη Μυλωνά τέσσαρες μέρες αργότερα υπήρξε ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα θέματα που έθεσε υπ’ όψη τόσο του κ. Σημίτη, όσο και του κ. Λαλιώτη με τον οποίο είχε ολιγόωρη συνάντηση στην Πάτρα.
Συγκεκριμένα στον Πρωθυπουργό έθεσε το θέμα της αναβάθμισης των τάξεων Λυκείου σε αυτόνομο ενιαίο σχολείο, αφού σύμφωνα και με εισηγητικό έγγραφο της Διευθύντριας του Σχολείου κ. Ντίνας Νταρζάνου, στο επόμενο διάστημα οι μαθητές θα πλησιάσουν τους εκατό, ενώ η επιτυχίες των μαθητών που αποφοιτούν από το Λύκειο της Αιγείρας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ξεπερνούν το 65%.
Ένα δεύτερο αίτημα ήταν αυτό για την φημολογούμενη διαπλάτυνση της σιδηροδρομικής γραμμής και τα γνωστά προβλήματα που θα δημιουργήσει στο κέντρο της Αιγείρας.
Τέλος ένα άλλο θέμα που τέθηκε στον Πρωθυπουργό είναι το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την ακύρωση της επέκτασης του σχεδίου πόλεως της Αιγείρας. Το θέμα ετέθη από τον Δήμαρχο και στον αρμόδιο Υπουργό κ. Λαλιώτη, ο οποίος επισήμανε ότι το Υπουργείο προσανατολίζεται σε μια γενικότερη λύση, πράγμα που είχε αναφερθεί σε προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας.

ΕπιδοτούμενΟ πρόγραμμα απασχόλησης

Ο Σύλλογος Εμπορικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας σε συνεργασία με το Κ.Α.Ε.Λ.Ε., προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 1-30 έτους 2017 για εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1-30 άτομα (μαζί με τα υποκαταστήματα), για τους οποίους οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις-μέλη του συλλόγου μας έχουν καταβάλει στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισϕορά ΛΑΕΚ 0,24% για το έτος 2017 (H επιχείρηση δεν επιβαρύνεται με κανένα κόστος για την υλοποίηση του προγράμματος). · Οι εργαζόμενοι θα επιδοτηθούν με 160€ (5€ για κάθε εκπαιδευτική ώρα) · Η διάρκεια του προγράμματος είναι 32 ώρες και η παρακολούθησή του υποχρεωτική · Θα τους χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης του προγράμματος · Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως και τις 8 Σεπτεμβρίου. (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ορίζεται μέγιστος αριθμός καταρτιζομένων) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και ανεξάρτητοι ενδιαϕερόμενοι μέσω του εργατικού κέντρου. Για περισσότερες πληροϕορίες και υποβολή των αιτήσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο γραϕείο του Συλλόγου (πρώην κτίριο ΟΣΕ) καθημερινά και ώρες 10:00π.μ.-2:00μ.μ. Τηλέϕωνο επικοινωνίας: 2696032422, e-mail: emporikosakr@gmail.com