11.1.12

11-1-2012: Συνελήφθησαν, σε Αίγιο και Ακράτα, 8 άνδρες και 1 γυναίκα για «Φρουτάκια»

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι Αστυνομικοί έλεγχοι, σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.
Πάτρα, 11 Ιανουαρίου 2012
Συνελήφθησαν, σε πέντε περιπτώσεις, στο Αίγιο και στην Ακράτα Αχαΐας, εννέα (9) ημεδαποί (8 άνδρες και 1 γυναίκα) για «Φρουτάκια» και για παράνομη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών.
Κατασχέθηκαν εννέα (9) ηλεκτρονικά τυχερά μηχανήματα, επτά (7) ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το χρηματικό πόσο των 518 ευρώ.
Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζουν να διενεργούν συστηματικούς ελέγχους σε καταστήματα και άλλους χώρους για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου».
Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων, συνελήφθησαν χθες (10-1-2012) το βράδυ, σε τέσσερις περιπτώσεις στο Αίγιο και σε μια περίπτωση στην Ακράτα, εννέα ημεδαποί και κατασχέθηκαν εννέα ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα, επτά ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των 518 ευρώ.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Άβυθο Αιγιαλείας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, διενεργήθηκε έλεγχος σε καφεμπαρ 34χρονης ημεδαπής, η οποία αναζητείται, όπου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία δύο παράνομών ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων.
Συνελήφθησαν ένας 44χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και δύο ακόμα άτομα, ηλικίας 52 και 29 ετών, ως παίκτες στο παράνομο ηλεκτρονικό παίγνιο, ενώ κατασχέθηκαν δύο παιγνιομηχανήματα και το χρηματικό ποσό των 52 ευρώ.
 Στην δεύτερη περίπτωση, στο Αίγιο, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, σε κατάστημα καφενείο 51χρονης ημεδαπής διαπιστώθηκε, η εγκατάσταση και λειτουργία τεσσάρων ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων.
Συνελήφθησαν η 51χρονη ιδιοκτήτρια και δύο ακόμα άτομα, ηλικίας 65 και 35 ετών, ως παίκτες στο παράνομο ηλεκτρονικό παίγνιο ενώ κατασχέθηκαν τέσσερα μηχανήματα και το χρηματικό ποσό των 151 ευρώ.
Στην τρίτη περίπτωση, στη Ζήρια Αιγιαλείας, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, σε κατάστημα καφέμπαρ 44χρονου ημεδαπού διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία ενός ηλεκτρονικού παιγνιομηχανήματος.
Συνελήφθη ο 44χρονος ιδιοκτήτης, και κατασχέθηκε ένα παράνομο ηλεκτρονικό παίγνιο και το χρηματικό ποσό των 145 ευρώ.
Στην τέταρτη περίπτωση, στο Αίγιο, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, διενεργώντας έλεγχο σε κατάστημα ιντερνέτ καφέ 37χρονου ημεδαπού, διαπίστωσαν την εγκατάσταση επτά ηλεκτρονικών υπολογιστών με πλήρες λογισμικό πρόγραμμα διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών τους οποίους και κατέσχεσαν.
Στην πέμπτη περίπτωση, στην Ακράτα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, σε κατάστημα καφέ μπαρ 41χρονης ημεδαπής, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία δύο ηλεκτρονικών μηχανημάτων.
Συνελήφθησαν ένας 37χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και ένα ακόμα άτομο ηλικίας 55 ετών ως παίκτης στο παράνομο ηλεκτρονικό παίγνιο, ενώ κατασχέθηκαν δύο παιγνιομηχανήματα και το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν κατά περίσταση, στους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Αιγίου και Καλαβρύτων.
Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχιστούν αμείωτα, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών.
Παράλληλα ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων" και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.