18.11.11

18-11-2011: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που εκτέλεσε συμβόλαιο θανάτου

Είχε δολοφονήσει έναν 59χρονο επιχειρηματία στο Αίγιο.
 Ετοίμαζαν και άλλο συμβόλαιο, την κόρη του θύματος.
Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνες αστυνομικές έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, εγκληματική ομάδα η οποία, στις αρχές Φεβρουαρίου, είχε εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου 59χρονου ημεδαπού επιχειρηματία, στο κέντρο της πόλης του Αιγίου. Την εντολή εκτέλεσης του συμβολαίου είχε δώσει 46χρονος ημεδαπός, επιχειρηματίας, που διατηρούσε επαγγελματικές σχέσεις με το 59χρονο θύμα.
Συνελήφθησαν, κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης, τέσσερις (4) ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 46, 27, 24 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατά συναυτουργία. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε ενέχεται, με τις ίδιες κατηγορίες, και μια 25χρονη ημεδαπή.
Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα που ενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου, προέκυψε ότι ο 27χρονος είχε αναλάβει, ύστερα από  εντολή του 46χρονου, να σχεδιάσει και να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου έναντι του χρηματικού ποσού των 50.000 ευρώ.
Δυο (2) μέλη της εγκληματικής ομάδας ενέχονται και σε ληστεία που είχε συμβεί πριν δυο χρόνια περίπου σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην ίδια περιοχή.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, για την πραγματοποίηση της ανθρωποκτονίας, ο 27χρονος στρατολόγησε τους άλλους τρεις (3) συλληφθέντες, αναθέτοντας στον καθένα διακριτό ρόλο, ενώ το (κυνηγετικό) όπλο της δολοφονίας το προμήθευσε σε αυτόν ο 46χρονος εντολέας.
Ο 24χρονος και η 25χρονη είχαν αναλάβει την παρακολούθηση του 59χρονου επιχειρηματία προκειμένου να εξακριβώσουν την κατοικία και το καθημερινό του δρομολόγιο, στον δε  23χρονο ημεδαπό είχε ανατεθεί η εκτέλεση του.
Στις 03.02.2011, ημέρα της δολοφονίας, αφού ο 24χρονος και η 25χρονη εντόπισαν τον 59χρονο επιχειρηματία, ενημέρωσαν τον 27χρονο, που, με τη σειρά του, ενημέρωσε τον 23χρονο.
Ο τελευταίος έστησε ενέδρα στη πυλωτή - χώρο στάθμευσης του σπιτιού του, όπου, κατά την άφιξη του, τον πυροβόλησε θανάσιμα - μία φορά - με το κυνηγητικό όπλο.
Το όπλο δεν βρέθηκε μέχρι σήμερα, καθότι ο 27χρονος, μετά τη δολοφονία, το πέταξε σε άγνωστο σημείο στη θαλάσσια περιοχή του Αιγίου.
Ένα μήνα πριν, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, είχαν επιχειρήσει να εκτελέσουν τον 59χρονο, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους, καθότι την ημέρα εκείνη το θύμα άργησε πολύ να επιστρέψει στο σπίτι του.
Όπως προέκυψε, ο 27χρονος, μετά το αρχικό συμβόλαιο θανάτου, σχεδίαζε να πραγματοποιήσει, μαζί με τους ίδιους συνεργούς, την εκτέλεση της 32χρονης κόρης του 59χρονου (θανόντα) επιχειρηματία, η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Την εντολή εκτέλεσης είχε δώσει και τότε ο 46χρονος ημεδαπός.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 46χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε ένα (1) κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε παράνομα.
Στην πορεία της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι, ο 27χρονος και ο 24χρονος,  πριν δυο περίπου χρόνια, είχαν εισέλθει σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή του Αιγίου, όπου με την απειλή κυνηγητικού όπλου είχαν αφαιρέσει από 48χρονο υπάλληλο το χρηματικό ποσό των 890 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της ληστείας είχε εκπυρσοκροτήσει το κυνηγητικό όπλο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του υπαλλήλου και την διακομιδή του στο Νοσοκομείο Αιγίου.
Οι τέσσερις (4) συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.