16.4.12

16 Ιουν 2012: ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΑΝΑΙΓΕΙΡΑΤΙΚΟΣ!

Μια ακόμη "χρυσή" σελίδα γράφτηκε το βράδυ 16-6-2012 στο "Γήπεδο 4" του Ελαιώνα. ΟΠαναιγειρατικός μπροστά σε πλήθος κόσμου και από τις δύο πλευρές,ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ του πρωταθλήματος! Οι Αχαιοί επιστρέφουν μετά από δύο χρόνια στους "4" της διοργάνωσης και βάζουν πλώρη για μεγαλύτερα πράγματα.
Η "Μαύρη Αρμάδα" απέκλεισε την αξιοπρεπέστατη και φίλαθλη Όαση, κερδίζοντάς την με 5-1. Με χατ-τρικ μπήκε στα play-off ο Μιχάλης Ατματζίδης, ενώ ο Κρεκούκιας άφησε άγαλμα τον αντίπαλο πορτιέρο με σουτ εκτός περιοχής. Κερασάκι στην τούρτα το όμορφο γκολ του Μάριου στο φινάλε της αναμέτρησης.
Η οικογένεια του Παναιγειρατικού αισθάνεται τεράστια ΧΑΡΑ και ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ για τη μεγάλη πρόκριση και ευχαριστεί όλους όσους συνετέλεσαν σε αυτήν τη μεγάλη επιτυχία. 

Η αρχική 8άδα
Ο Πέτρος Παπανικολάου δεν επιφύλασσε εκπλήξεις ως προς την ομάδα που θα ξεκινούσε τον αγώνα. Βέβαια, ο τρόπος με τον οποίο ο Αιγαλεώτης coach προσέγγισε το ματς και έστησε την ομάδα έδειχνε ότι πόνταρε πολύ στην ποδοσφαιρική ποιότητα των ποδοσφαιριστών του κέντρου, παίζοντας στην ουσία χωρίς εξτρέμ, αλλά με τρεις παίκτες κοντά στον άξονα.
Ο Διονύσης Μάντζος έκατσε κάτω από τα δοκάρια έχοντας στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Φιριππή, Ντοά και Σαραντουλάκη. Σε ρόλο καθαρά αμυντικού χαφ τοποθετήθηκε ο Πάτσης, έχοντας κοντά του τους Τσιμπούρη και Κρεκούκια, ενώ στην επίθεση και με περισσότερη ελευθερία κινήσεων τοποθετήθηκε ο Ατματζίδης που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού την τελευταία στιγμή.
Στον πάγκο οι Δημήτρης Μάντζος (c), Mάριος, Φαίδων, Τριβιζάς.

Επικράτηση στο α' μέρος
Ο αέρα που φυσούσε πάνω από το "Γήπεδο 4" στο οποίο διεξαγόταν ο μεγάλος προημιτελικός έδειχνε ξεκάθαρα ότι έπνεε προς Αιγείρα μεριά. Ο Παναιγειρατικός μπορεί να άργησε σχετικά να μπει μπροστά στο σκορ, ωστόσο τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά απέδειξαν ότι η αμυντική γραμμή της ομάδας λειτουργούσε άψογα και πως στην επίθεση αργά ή γρήγορα το γκολ θα έμπαινε.
Χρειάστηκε να περάσουν περίπου επτά λεπτά για το 1-0. Τότε ήρθε ένα τραγικό λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα που πάσαρε λανθασμένα στον Ατματζίδη, ο οποίος εκτός περιοχής σε κενή ουσιαστικά εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ.
Ο Ατματζίδης σημειώνει το 2-0
Το γκολ του Κορυδαλλιώτη άσου ανανέωσε το ηθικό των "μελανόλευκων" αλλά και του ίδιου, που λίγα λεπτά αργότερα εκμεταλλεύτηκε νέα ασυνεννοησία στην άμυνα της Όασης, σταμάτησε στο τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έσκαψε την κατάλληλη στιγμή την μπάλα όσο έπρεπε για να γίνει το 2-0.
Η Όαση προσπαθούσε να μπει στο ματς αλλά ο Σάκης ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε, ενώ τίποτα δεν ξέφευγε από την άμυνα και κυρίως από τον στυλοβάτη Ντοά, που ήταν μακράν από τους πολυτιμότερους παίκτες του αγώνα, αν όχι ο πολυτιμότερος.
Την υγεία στην αμυντική διάταξη εκμεταλλεύτηκε και η επίθεση της ομάδας μας, που έφτασε και σε ένα τρίτο γκολ με τον μεγάλο "Ναύαρχο". Ο Φίλιππος Κρεκούκιας κοντρόλαρε την μπάλα εκτός περιοχής με πλάτη στο τέρμα, γύρισε και με εκπληκτικό δεξί σουτ άφησε "άγαλμα" τον αντίπαλο πορτιέρο και σημείωσε το 3-0, λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου.
Το 3-0 αποτέλεσε και το σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο 25λεπτο.

Επικίνδυνη χαλάρωση και τιμωρία
Ο Πέτρος Παπανικολάου τόνισε στους παίκτες του κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ότι απομένει μόλις ένα γκολ για να οριστικοποιηθεί η υπόθεση πρόκριση, καθώς κάτι τέτοιο θα έκοβε οριστικά τις όποιες ελπίδες της Όασης για δεύτερο προημιτελικό. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν ερχόταν.
Οι ποδοσφαιριστές του ΑΟΠ έδειξαν τεράστια χαλάρωση στον αγωνιστικό χώρο κι όχι μόνο δε δημιούργησαν στο πρώτο μισό του αγώνα ούτε μία μεγάλη φάση στα αντίπαλα καρέ, αλλά επέτρεψαν με την εικόνα τους στην Όαση να φτιάξει επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Σάκη.
Ο Παναιγειρατικός το πλήρωσε αυτό. Σε μία από τις επιθέσεις τους, οι παίκτες της Όασης βρήκαν κενό στην άμυνα του ΑΟΠ και σκόραραν με τον αντίπαλο παίκτη να μπαίνει από τα αριστερά και να σουτάρει εύστοχα. 3-1.
Ο Πέτρος Παπανικολάου για να αποφύγει τα χειρότερα κάλεσε time out.

Τους τελείωσαν με δύο αριστερές οβίδες
Οι σκόρερ των δύο τελευταίων γκολ
Ατματζίδης και Μάριος 
αλληλοσυγχαίρονται
Με τη λήξη του time out ο "Παπ" έκανε τρελή κίνηση βάζοντας τον Τριβιζά σε ρόλο δεξιού εξτρέμ! Το σύστημα επέστρεψε στο κλασικό 3-3-1 και το ματς συνεχίστηκε, ενώ λίγα λεπτά μετά ο Μάριος αντικατέστησε το Ζαχαρία στα δεξιά της άμυνας.
Ο Ατματζίδης είχε δυο ευκαιρίες να πετύχει το 4-1, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι. Η τρίτη όμως ήταν και η "φαρμακερή". Ο "Άτμα" πήρε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και ταλαιπώρησε πολύ με προσποιήσεις τον προσωπικό του αντίπαλο, αφήνοντάς τον πίσω. Κοντρόλαρε και με άψογο σουτ αποκατέστησε την τάξη. Η μπάλα στα δίχτυα! 4-1!
Ο αρχηγός Δημήτρης Μάντζος περνά στον αγώνα. Κι όχι απλά περνά, αλλά είναι κι ο παίκτης που ξεκινά τη φάση του πέμπτου γκολ του ΑΟΠ. Με αφοπλιστική ψυχραιμία πασάρει δίπλα του στον αδερφό του Μάριο, που κοντρολάρει την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή κι εκείνος με δυνατό ευθύβολο αριστερό (!) σουτ ολοκληρώνει το θρίαμβο. Η μπάλα κατέληξε στη δεξιά γωνία του τερματοφύλακα της Όασης και το "πάρτι" ήταν πλέον έτοιμο να ξεκινήσει. 5-1!
Το τελευταίο σφύριγμα στο "Γήπεδο 4" δεν άργησε να ακουστεί και ΝΑΙ! Ο ΠΑΝΑΙΓΕΙΡΑΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ!!!!

Μεγάλα πανηγύρια και χαμόγελα
Τρομερά συναισθήματα χαράς επικρατούσαν στις τάξεις των ποδοσφαιριστών της "Μαύρης Αρμάδας" μετά τη λήξη του προημιτελικού. Οι παίκτες μας πέτυχαν το στόχο τους και δεν μπορούσαν παρά να αισθάνονται υπερευτυχισμένοι με το αποτέλεσμα. Το "1, 2, 3, ΠΑΝΑΙ!!!" συγκίνησε παλαιούς και νέους που το άκουσαν μετά από πάρα πολύ καιρό. Το σήμα κατατεθέν του Αιγειράτη Παναιγειρατικού ήχησε δυνατά σε όλον τον Ελαιώνα και εστάλη πανηγυρικά το μήνυμα ότι ο Παναιγειρατικός είναι στους "4"!


Από Ιούλιο ο ημιτελικός
Αργότερα από ό,τι αναμενόταν θα διεξαχθεί η ημιτελική φάση του πρωταθλήματος. Κι αυτό κυρίως λόγω του ότι ο αγώνας Γιουβεντούζες-Εν Λευκώ δε διεξήχθη το περασμένο Σάββατο, ενώ δεν έγινε δεκτή η πρόταση της διοργανώτριας αρχής από τις συγκεκριμένες ομάδες για διεξαγωγή του ματς μεσοβδόμαδα. Επομένως, ο εναπομείνας προημιτελικός θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο 23/06, ωστόσο και νικητής να υπάρξει πάλι ο ημιτελικός αγώνας του Παναιγειρατικού αναμένεται να παιχτεί τον Ιούλιο. Ο λόγος; Μα φυσικά ο γάμος του αρχηγού Δημήτρη Μάντζου που θα γίνει στις 30/06, κάτι που καθιστά ανθρωπίνως αδύνατη τη διεξαγωγή του ματς και κάτι που γνωρίζει εδώ και πάρα πολύ καιρό η ίδια η διοργάνωση. Επομένως, θέμα εις βάρος του ΑΟΠ σχετικά με την αναβολή δεν υπάρχει, κάτι που επιβεβαιώθηκε και σε κουβέντα με τους διοργανωτές το περασμένο Σάββατο.
Το αποτέλεσμα του αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου Γιουβεντούζες-Εν Λευκώ θα κρίνει και την ημερομηνία της κλήρωσης των ημιτελικών.

Για την Ιστορία
Τη μεγάλη πρόκριση του Παναιγειρατικού στους "4" του πρωταθλήματος "υπέγραψαν" οι: Διον. Μάντζος, Ντοάς, Φιριππής, Σαραντουλάκης, Πάτσης, Τσιμπούρης, Κρεκούκιας, Ατματζίδης, Μάριος, Δημ. Μάντζος (c), Τριβιζάς και οΦαίδων που έμεινε στον πάγκο και ο προπονητής Παπανικολάου.
Η πρόκριση σαφώς ανήκει σε όλα τα παιδιά του Παναιγερατικού που όλη αυτήν τη χρονιά βοήθησαν τα μέγιστα την ομάδα και δεν κατάφεραν να είναι παρόντες στο "Γήπεδο 4" το περασμένο Σάββατο.
Τα γκολ της πρόκρισης σημείωσαν οι: Ατματζίδης (3), Κρεκούκιας, Μάριος
Κίτρινη κάρτα αντίκρισε ο Σαραντουλάκης.
Τον αγώνα του Παναιγειρατικού παρακολούθησαν από κοντά η ιστορική ΑΟΠτζού Τζωρτζίνα Μπουρίκα, ο πρόεδρος του Ομίλου Χάρης Πλούμης μαζί με τη σύντροφό του Πέννυ Αγγέλη, η ιστορική μορφή της παναιγειρατικής ιστορίας που ακούει στο όνομα Γιάννης Στέλιος Παπαδόπουλος, οι Αιγειράτες Θανάσης Θωμάς και Νίκος Μουτάφης, οι φίλοι της ομάδας Μανώλης ΠαπαντωνάκηςΤάσος Οικονόμου και Κώστας Τζιώτης και ο πατέρας του Κώστα Πάτση, Χρήστος Πάτσης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου Αθηνών.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ "4"!!! ΓΡΑΨΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΙΣΤΟΡΙΑ! Ο ΠΑΝΑΙΓΕΙΡΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!! ΠΑΝΑΙ!!!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΟΛΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΩΜΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΣΗΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΡΕΚΟΥΚΙΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΜΠΟΥΡΗΣ
ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ
ΑΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΣΑΡΑΝΤΟΥΛΑΚΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥΣΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΟΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΦΙΡΙΠΠΗΣ
ΧΑΡΗΣ ΕΡΜΕΙΔΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΜΑΤΖΙΔΗΣ
ΦΑΙΔΩΝ ΠΑΤΕΡΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ
ΦΩΤΗΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
COACH: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ