8.7.13

Επίσκεψη Δημάρχου Αιγιάλειας σε χώρους εκτέλεσης έργων Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού

Τα σημεία που εκτελούνται τώρα εργασίες για τον κεντρικό αγωγό, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες, έχουν επιλεγεί για να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην θερινή τουριστική κίνηση της Αιγιαλείας
Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αιγιαλείας, αναφέρονται τα εξής:
Το εργοτάξιο της εταιρείας ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ στο χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού Αιγίου επισκέφθηκε την Παρασκευή 5 Ιουλίου, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος. Εκεί έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον επικεφαλής της εταιρείας κ. Διονύση Γεωργόπουλο και τον εργοταξιάρχη κ. Παντελή Σιάφη, ενώπιον στελεχών της ΔΕΥΑ και εκπροσώπων τοπικών ΜΜΕ, σχετικά με το έργο αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού καθώς και του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού Αιγιάλειας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση, μετά την ολοκλήρωση του έργου της αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού θα μπορεί να εξυπηρετεί ταυτόχρονα πάνω από 70.000 κατοίκους, ενώ θα παράγονται έως και 6.000 κυβικά μέτρα την ημέρα, νερού κατάλληλου για άρδευση! Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 12 περίπου μήνες.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα εργοτάξια όπου εκτελούνται εργασίες κατασκευής του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού, το ένα παράλληλα με την υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Διγελιωτίκων και Βαλιμιτίκων (έχει μάλιστα ήδη κατασκευαστεί ένα χιλιόμετρο του δικτύου) και το δεύτερο κοντά στην παραλία Νικολεΐκων. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, αναμένεται μέχρι τις αρχές του Σεπτεμβρίου να έχουν ξεκινήσει άλλα τρία εργοτάξια σε όλο το Δήμο Αιγιαλείας. Τα σημεία στα οποία εκτελούνται σήμερα εργασίες έχουν επιλεγεί με προσοχή ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην θερινή τουριστική κίνηση της Αιγιάλειας.
Το έργο κατασκευής του κεντρικού αγωγού σε συνδυασμό με την κατασκευή και του εσωτερικού δικτύου που αναμένεται να δημοπρατηθεί πολύ σύντομα, θα λύσουν οριστικά το θέμα της διαχείρισης των λυμάτων στα παραλιακά διαμερίσματα του Δήμου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την τοποθέτηση του αγωγού, τοποθετείται δίκτυο οπτικών ινών που θα χρησιμεύσει στην επίβλεψη της λειτουργίας του αγωγού, όταν ξεκινήσει τη λειτουργία του, αλλά παράλληλα μπορεί να έχει και άλλες εφαρμογές.


Το έργο κατασκευής του κεντρικού αγωγού υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε 18 περίπου μήνες ανάλογα με τις δυσκολίες και τα προβλήματα που θα προκύψουν. Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του έργου, που επιτέλους πραγματοποιείται και αφού χρειάστηκε πολύς αγώνας και κόπος για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που καθυστερούσαν για πολλά χρόνια το έργο. «Τέτοιο έργο δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ σε συνδυασμό με την επανέναρξη των εργασιών στην Ολυμπία Οδό αλλά και των έργων της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή μας (τα μοναδικά ίσως μεγάλα έργα που εκτελούνται σήμερα σε όλη την Ελλάδα), θα δώσει μια νέα προοπτική στην Αιγιάλεια, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας.