23.7.13

Εκατοντάδες φίλοι τίμησαν τα 100 χρόνια της "νεραϊδολίμνης" του Χελμού!

Μαγικό διήμερο στη λίμνη Τσιβλού
Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό έγινε δεκτή από μικρούς και μεγάλους, η διήμερη γιορτή για τα 100 χρόνια από τη δημιουργία της λίμνης Τσιβλού, που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλόγους, το διήμερο Κυριακή 21 και Δευτέρα 22 Ιουλίου. Οι όχθες της λίμνης γέμισαν με εκατοντάδες φίλους που ήρθαν από όλη την Αιγιάλεια και όχι μόνο, για να απολαύσουν τη σπάνια ομορφιά του τοπίου, να συμμετάσχουν στις υπαίθριες δραστηριότητες αναψυχής και περιπέτειας, να διασκεδάσουν και να ξεκουραστούν μακριά από την σκληρή πραγματικότητα.
Το τοπίο συνδυάζοντας πλούσιο δάσος, υγροτοπικά και δασικά οικοσυστήματα, έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000, γι'αυτό και οι ανθρώπινες παρεμβάσεις οφείλουν να είναι ελάχιστες και φιλικές προς το περιβάλλον. Έτσι και οι δραστηριότητες που φιλοξενήθηκαν στο χώρο είχαν την ανάλογη διακριτική παρουσία και παράλληλα είχαν ελεγχθεί από την εταιρεία Trekking Hellas Αχαΐας όλες οι λεπτομέρειες, ώστε η ψυχαγωγία των επισκεπτών να είναι απόλυτα ασφαλής. Έτσι, οι επισκέπτες επιδόθηκαν άφοβα σε flying box, kayak, φουσκωτά, mountain bike και τοξοβολία, υπό τις οδηγίες των εξειδικευμένων συνοδών-εκπαιδευτών. Το βράδυ της Δευτέρας, εξάλλου, ήταν αφιερωμένο στην πανσέληνο του Ιουλίου που φώτισε μαγικά την λίμνη, χαρίζοντας μοναδικές εικόνες σε εκατοντάδες φίλους που συνέρρευσαν για να απολαύσουν ποιοτική μουσική στη δυτική όχθη της λίμνης, από τοπικά συγκροτήματα. Συγκεκριμένα, το συγκρότημα πνευστών Blowin'in the wind παρουσίασε γνωστές ροκ επιτυχίες, το ακουστικό σχήμα Sidamo Trio έπαιξε jazz, blues και rock μουσική και τέλος ο Λούκας Μελής ερμήνευσε δύο σπουδαία έργα για πιάνο, του ρομαντικού και ιμπρεσιονιστικού ρεπερτορίου: την «Επαναστατική Σπουδή» του Chopin (op.10 n.12) & την «Παβάνα για μια Νεκρή Πριγκίπισσα» του Ravel.
Στο διήμερο επετειακό αφιέρωμα, που στόχος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. είναι να γίνει θεσμός ώστε όλο και περισσότεροι να ανακαλύψουν τη λίμνη Τσιβλού ως μοναδικό θαύμα της φύσης, συνεργάστηκαν οι: Tοπικές Κοινότητες Ακράτας, Ζαρούχλας, Αγ.Βαρβάρας, Περιστέρας, Μεσορρουγίου, Βαλιμής, Βουτσίμου, Καλαμιά, Σιλύβαινας, Σύλλογος Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Αν. Αιγιαλείας, Σύλλογος Επαγγελματιών Νωνάκριδος, Φιλαρμονική Ακράτας, Σύλλογος «Κραθίς» Παραλίας Πλατάνου, Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννηση» Ακράτας, Αθλητικός Όμιλος Ακράτας, Σύλλογος Φίλων Ίππων Ανατολικής Αιγιάλειας, Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας "Αχαιός", Πυροσβεστικός Εθελοντικός Σύλλογος "Πήγασος", Trekking Hellas Αχαΐας, ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια του Αστυνομικού Τμήματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ακράτας. Η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Βασιλική Ψυχράμη, με δηλώσεις της, ευχαριστεί όλους όσοι αγκάλιασαν αυτή τη διοργάνωση και συνεργάστηκαν για την άψογη διεξαγωγή της αλλά και όσους επισκέφθηκαν τη λίμνη αυτό το διήμερο για να τη γνωρίσουν λίγο καλύτερα.