10 Μαρ 2015

Αίτημα για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «προβλήματα Παραλίας Ακράτας»

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Παραλίας ΑΚΡΑΤΑΣ δημοσιοποίησε την παρακάτω επιστολή, με θέμα τη λήψη αποφάσεων και την αντιμετώπιση προβλημάτων που εντοπίζονται στην παραλιακή ζώνη…
10-3-2015
ΠΡΟΣ :
1.       κ. Α. Παναγόπουλο, Δήμαρχο Αιγιαλείας
2.       κ. Γ. Ντίνου, Πρόεδρο Δ.Σ. Αιγιαλείας
ΚΟΙΝ/ΣΗ :
1.       κ. Φ. Σταυρόπουλο, Αντιδήμαρχο Ακράτας
2.       κ.κ. Ε. Θεοδωρακόπουλο, Κ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Τριανταφυλλόπουλο & Χρ. Λαϊνά Επικεφαλής Δημ. Παρατάξεων Αντιπολίτευσης
3.       κ.κ. Δημοτικούς, Τοπικούς Συμβούλους Ακράτας
4.       Την Ομοσπονδία Οικολογικών Συλλόγων Προστασίας Κορινθιακού Κόλπου «ΑΛΚΥΩΝ»
5.       Τους Περιβαλλοντικούς Συλλόγους Ακράτας
ΘΕΜΑ : Πραγματοποίηση Ειδικής Συνεδρίασης του Δ.Σ. Αιγιαλείας για τα προβλήματα της Παραλίας Ακράτας και λήψη αποφάσεων για την αντιμετώπιση τους.
Αξιότιμοι κύριοι,
Όπως προφανώς γνωρίζετε η παραλιακή περιοχή της ΑΚΡΑΤΑΣ αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα κατά τους θερινούς μήνες, κατά την διάρκεια των οποίων κατακλύζεται από χιλιάδες παραθεριστές, χωρίς όμως να διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές.
Συγκεκριμένα, όπως σας έχουμε επισημάνει και με προηγούμενες επιστολές – υπομνήματά μας, είναι πλέον επείγουσα ανάγκη να πραγματοποιηθούν από την πλευρά της νέας Δημοτικής Αρχής ορισμένες ενέργειες, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, για την επίλυση των προβλημάτων καθημερινότητας που υποβαθμίζουν το Περιβάλλον και την Ποιότητα Ζωής όλων όσων ζούμε μόνιμα ή παραθερίζουμε στην παραλία Ακράτας.
Τα βασικά προβλήματα καθημερινότητας για τα οποία καλούμε την νέα Δημοτική Αρχή να λάβει δραστικά μέτρα με στόχο την αντιμετώπισή τους είναι :
1.       Οι σοβαρές καθυστερήσεις και ελλείψεις στην διαδικασία αποκομιδής απορριμμάτων που εντείνονται κατά τους θερινούς μήνες, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι οι κάδοι απορριμμάτων να ξεχειλίζουν και τα απορρίμματα να χύνονται στους δρόμους και πάνω  στην κεντρική παραλιακή πλατεία, όπου, μάλιστα, λειτουργεί παιδική χαρά.
Το αίτημα των μόνιμων κατοίκων και των παραθεριστών της παραλίας Ακράτας που έχει αλλεπάλληλες φορές υποβληθεί, μέσω του Συλλόγου μας, σε όλες τις μέχρι σήμερα Δημοτικές Αρχές είναι να πραγματοποιείται καθημερινά αποκομιδή απορριμμάτων, κυρίως  κατά την θερινή περίοδο.
Επίσης, μια φορά την εβδομάδα πρέπει να γίνεται αποκομιδή μεγάλων άχρηστων αντικειμένων από τους κοινόχρηστους χώρους, ώστε να μην παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης.
Ειδικότερα είναι επιτακτική ανάγκη να γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων στην παραλιακή ζώνη τα Σαββατοκύριακα Ιουλίου και Αυγούστου, γιατί συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός παραθεριστών και η κατάσταση που επικρατεί με τους ξεχειλισμένους κάδους και τα διασκορπισμένα απορρίμματα είναι τραγική.
2.       Η συνέχιση της προβληματικής λειτουργίας, χωρίς να εφαρμόζονται οι εγκεκριμένες προδιαγραφές, του Χώρου Υγειονομικής Ταφής  Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), ο οποίος έχει κατασκευασθεί στην Αιγείρα για να καλύπτει ανάγκες μόνον των πρώην Δήμων Ακράτας – Αιγείρας – Διακοπτού, εν τούτοις όμως δέχεται, πλέον, απορρίμματα από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αιγιαλείας, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος κορεσμού του, ενώ παράλληλα είναι προφανής η επιβάρυνση του Περιβάλλοντος, κυρίως, δε, του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής μας.
Το αίτημα μας είναι η άμεση κατασκευή και λειτουργία νέου ΧΥΤΑ σε άλλη περιοχή του Δήμου Αιγιαλείας που θα καλύψει τις ανάγκες του διευρυμένου Δήμου με σύγχρονες μεθόδους. Ενώ η πρόταση για δημιουργία νέου κυττάρου  ΧΥΤΑ στην ίδια περιοχή της Αιγείρας (που δυστυχώς προτείνεται σαν λύση ανάγκης από ορισμένους ιθύνοντες) μας βρίσκει τελείως αντίθετους, γιατί θα δημιουργήσει πρόσθετα περιβαλλοντικά προβλήματα στην περιοχή μας.
3.       Η λειτουργία κατά την θερινή περίοδο πολλών (κυρίως παραθαλάσσιων) καφετεριών ως κέντρα διασκέδασης με δυνατή μουσική καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας και μέχρι τις πρωινές ώρες, παρ’ όλο ότι δεν διαθέτουν σχετική άδεια και επιπλέον παρ΄όλο ότι βρίσκονται εντός της πυκνοδομημένης περιοχής και εφάπτονται σε μεγάλες πολυκατοικίες.
Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να κοιμηθούν μέχρι τις πρωινές ώρες (οπότε κλείνουν για λίγο οι καφετέριες) πάρα πολλοί παραθεριστές, αλλά και μόνιμοι κάτοικοι, οι οποίοι έχουν αλλεπάλληλες φορές διαμαρτυρηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας και έχουν ζητήσει την συνδρομή του Συλλόγου μας.
4.       Οι αυτοσχέδιες εγκαταστάσεις μεγάλου αριθμού υπαίθριων μικροπωλητών (οι περισσότεροι από τους οποίους δεν διαθέτουν άδειες) κατά μήκος του παραλιακού δρόμου και επί της κεντρικής παραλιακής πλατείας, γεγονός που υποβαθμίζει αισθητικά και λειτουργικά την παραλιακή ζώνη.
5.       Η εκτεταμένη παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων που διπλό-παρκάρουν στους καθέτους προς τον παραλιακό δρόμο, όταν από τις απογευματινές και μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες πεζοδρομείται ο παραλιακός δρόμος (οδός Αιγαίου).
6.       Η πλήρης εγκατάλειψη των υφιστάμενων παιδικών χαρών που θα πρέπει επιτέλους να επανασχεδιασθούν και να εξοπλισθούν με καινούργια παιχνίδια, τα οποία θα πληρούν τις ισχύουσες σχετικές προδιαγραφές ασφαλείας.
7.       Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της κεντρικής παραλιακής πλατείας, η οποία λειτουργεί απλώς ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, χωρίς να έχει γίνει ουσιαστική διαμόρφωση και δενδροφύτευση, όπως επίσης και η υποβάθμιση του παραλιακού δρόμου αλλά και των υπόλοιπων δρόμων της παραλίας Ακράτας, των οποίων δεν συντηρείται ούτε καν ο ηλεκτροφωτισμός, με αποτέλεσμα να παραμένουν συχνά επί ημέρες τελείως σκοτεινοί, ακόμη και στην καρδιά της θερινής περιόδου. Ενώ επίσης η δενδροφύτευση και η συντήρηση των πεζοδρομίων και των οδοστρωμάτων είναι ελλιπέστατη.
Έχοντας την πεποίθηση ότι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της παραλίας Ακράτας  απαιτείται ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και άμεση έναρξη δράσεων από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, υποβάλουμε το αίτημα να γίνει ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου για τα προβλήματα της παραλίας Ακράτας, αμέσως μετά το Πάσχα, στην οποία θέλουμε να παραστούμε για να αναπτύξουμε τις απόψεις και να υποβάλουμε τις προτάσεις μας.
Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνουμε να συζητηθούν επίσης δύο, πολύ σοβαρά προβλήματα, η αντιμετώπιση των οποίων δεν εξαρτάται από τον Δήμο Αιγιαλείας, αλλά η δυναμική παρέμβαση του Δήμου πιστεύουμε ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την επίλυση τους.
Πρόκειται για :
1.       Την καθυστέρηση της δημοπράτησης του έργου κατασκευής των εσωτερικών αποχετευτικών δικτύων των παραλιακών οικισμών της Αιγιαλείας (από τον Ερινέο έως την Αιγείρα), η έναρξη εργασιών του οποίου έχει καθυστερήσει τουλάχιστον επί διετία.
Είναι σαφώς θετικό το γεγονός ότι ήδη εκτελείται το έργο κατασκευής του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού για την μεταφορά λυμάτων από τις παραλιακές περιοχές της Ανατ. Αιγιαλείας στο Βιολογικό Καθαρισμό του Αιγίου, ο οποίος αναβαθμίζεται για να δεχθεί αυξημένο όγκο λυμάτων. Πλην όμως, αν δεν κατασκευασθούν, επιτέλους, τα εσωτερικά αποχετευτικά δίκτυα των παραλιακών οικισμών θα συνεχισθεί η καθημερινή επιβάρυνση της θάλασσάς μας από (ηθελημένες ή αθέλητες) διαρροές λυμάτων προεχόμενες κυρίως από τους πυκνοδομημένους παραλιακούς οικισμούς, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία και υποβαθμίζει το Περιβάλλον και την Ποιότητα Ζωής όλων μας.
2.       Την εκτεταμένη λήψη αμμοχάλικου από τον ποταμό Κράθι, αλλά και από τα άλλα ποτάμια της περιοχής μας, που πραγματοποιείται από τις Εταιρείες οι οποίες έχουν αναλάβει την κατασκευής της Ολυμπίας Οδού.
Ειδικά ο Κράθις έχει ήδη πληγεί  σε μεγάλη έκταση από παράνομες αμμοληψίες επί σειράς ετών για την εκτέλεση ιδιωτικών και δημοσίων έργων, παρά τις προσπάθειες που έχει καταβάλει ο Σύλλογός μας και άλλοι Περιβαλλοντικοί Φορείς, για την διαφύλαξη και την οριοθέτηση του ποταμού. Οπότε, αν οι αμμοληψίες συνεχισθούν και επεκταθούν, ο κίνδυνος διάβρωσης της ακτής Ακράτας – Αιγείρας θα είναι άμεσος και ορατός. Ειδικοί επιστήμονες προβλέπουν μεγάλη μείωση του πλάτους της παραλίας Ακράτας – Αιγείρας και καταστροφή ακόμη και του παραλιακού δρόμου στα αμέσως προσεχή χρόνια, αν συνεχιστεί η εκτεταμένη λήψη αμμοχάλικου από τον Κράθι, η οποία πραγματοποιείται με στόχο την μείωση του κόστους κατασκευής δημοσίων και ιδιωτικών έργων, χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψη από τις αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες και από τους εργολάβους ο κίνδυνος καταστροφής του παραλιακού μετώπου.
Επειδή πιστεύουμε ότι θα συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην διαδικασία επίλυσης των σοβαρών περιβαλλοντικών προβλημάτων της περιοχής μας Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ & Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ, σας καλούμε και πάλι να οργανώσετε αμέσως μετά το Πάσχα ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου για τα προβλήματα της Παραλίας Ακράτας και να μας ενημερώσετε για την ημερομηνία πραγματοποίησης της, ώστε να συμμετέχουμε αποτυπώνοντας τους προβληματισμούς και τις απόψεις μας.
Για Το Δ.Σ. Του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος Ν. Καψάνης - Η Γ. Γραμματέας Φ/Κλ. Περεσιάδου

Όλα τα αρθρα ανα ετος...

Ετικέτες 790 αναρτήσεων

ΕΡΓΟΣΕ (103) Ολυμπία Οδός (100) αρχαίο θέατρο αιγείρας (47) ΕΡΓΟΣΕ Αιγείρα (44) Κώστας Ρόζος (44) ΧΥΤΑ ΑΙΓΕΙΡΑΣ (44) Διάβρωση ακτών (35) Διάβρωση ακτών Αιγείρας (35) ΧΥΤΑ Αιγείρας (35) Κορινθιακός (28) αποχετευτικός αγωγός (28) Λύκειο Αιγείρας (19) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (18) αυτοκινητόδρομος Κορίνθου Πάτρας (18) Αιγιαλό έχουμε ...Παραλιακό δεν έχουμε (17) Αιγείρα (16) 17η επαρχιακή οδός Αχαίας Αιγείρα - Περιθώρι (14) σχέδιο πόλεως Αιγείρας (14) Γυμνάσιο Αιγείρας (13) Κριός ποταμός (13) Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Παραλίας ΑΚΡΑΤΑΣ (13) Κορίνθου Πατρών (12) αποχετευτικός αγωγός από Λαμπίρι έως Αιγείρα (11) Αποχετευτικό (10) Κώστας Σπηλιόπουλος (10) Ολυμπία οδός Αιγείρα Απαλλοτριώσεις (10) ΜΕΤΚΑ (9) ΣΠΟΑΚ (9) διόδια (9) Ακράτα (8) Κατολίσθηση (8) Κιάτο ροδοδάφνη Αίγιο (8) Ν.Ε.Ο Κορίνθου Πατρών (8) Ομοσπονδία Οικολογικών Οργαν. Κορινθιακού ΑΛΚΥΩΝ (8) σχέδιο πόλεως (8) ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΚΡΑΤΑΣ - ΑΙΓΕΙΡΑΣ (7) Γαλάζιες Σημαίες (7) Διάβρωση ακτών Αιγιαλείας (7) Θολοπόταμος (7) Κώστας Κοτσανάς (7) Λύκειο Ακράτας (7) Μηχανική (7) ΣΧΟΟΑΠ Αιγείρας (7) αντιδιαβρωτική μελέτη (7) Δήμος Αιγιαλείας (6) Δασικοί χάρτες (6) Κατεδάφιση Γέφυρας (6) Πλάτανος (6) Σύλληψη στην Ακράτα (6) οριοθέτηση Κριός (6) φωτιά (6) Δημοτικές εκλογές 2014 (5) Σταύρος Μπένος (5) αστυνομικό τμήμα Ακράτας (5) καθαρές θάλασσες (5) ληστεία (5) ληστεία βενζινάδικου (5) μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (5) περιφέρεια δυτικής ελλάδας (5) Otto Walter (4) Αιγιαλός και παραλία (4) ΕΡΓΟΣΕ Διακοπτό (4) Ευσταθίου Τασία (4) Καποδίστριας 2 (4) Πλάτανος. Τράπεζα (4) ΣΧΟΑΠ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΕΙΡΑΣ (4) Σήραγγες (4) Στάθης Θεοδωρακόπουλος (4) αιμοδοσία (4) ανάβαση Αιγείρας (4) αστυνομική επιχείρηση (4) γέφυρα Κριού (4) δρόμος κλειστός (4) εγκαίνια δημοτικού σχολείου Αιγείρας (4) κατολισθήσιμοι οικισμοί (4) παλαιά εθνική οδός Αιγείρας Πατρών (4) σελιάνα (4) σπείρα κλοπές (4) συλλήψεις (4) 11η Ανάβαση Αιγείρας (3) Ανδρέας Βόρδος (3) Αντιδήμαρχοι Αιγιαλείας (3) Απογραφή πληθυσμού 2011 Αιγείρας (3) Βουλευτικές εκλογές 2015 (3) Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος (3) Διάρρηξη δημοτικών γραφείων (3) Η γυναίκα τση Ζάκυθος (3) Θεατρικό Εργαστήρι Αιγείρας (3) Καταδίωξη στην Αιγείρα (3) Λίμνη Τσιβλού (3) Ληστεία στην Αιγείρα (3) Μαύρα Λιθάρια (3) Σκουπίδια (3) Σύνδεσμος Κορινθιακού κόλπου ΑΡΙΩΝ (3) αρχαιολογική έρευνα (3) δυστύχημα 145 χλμ (3) θέατρο στην αναγέννηση (3) κακή χούνη (3) ληστεία στην Ακράτα (3) μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας (3) ναρκωτικά (3) οριοθέτηση Αιγιαλού Αιγείρας (3) 'Ίδρυμα «Μάνος Χατζιδάκις - Νίκος Γκάτσος» (2) Georg Ladstatter (2) MARNET ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (2) SEATRAC (2) Όλια Λαζαρίδου (2) Αί­θριο Αρ­χαιο­λο­γι­κού Μου­σεί­ου Αί­γιο (2) Αίγιο (2) Αιγές Βλοβοκά (2) Αιγείρας (2) Αιγιαλεία (2) Ακράτας (2) Απόστολος Κατσιφάρας (2) Αρχαία Φελλόη (2) Αυτοκίνητο στη θάλασσα (2) Βαλιμή (2) Βαλκουβίνα (2) Βλοβοκά (2) Γαλάζιες Σημαίες 2014 (2) Γεώργιος Τσαφούλιας (2) Γιώργος Χαραλαμπόπουλος (2) ΔΕΥΑ Αιγίου (2) Δήμαρχος Αιγιαλείας (2) Δήμος Αιγείρας (2) Δήμος Αιγιαλείας ΣΧΟΟΑΠ Αιγείρας (2) Δρόμος Ακράτας Ζαρούχλας (2) Ειρήνη Παγώνη (2) Επερώτηση Τσαφούλια σε Βενιζέλο. Πρακτικά Βουλής (2) Ευάγγελος Βενιζέλος (2) Ζαρούχλα χιονοδρομικό (2) Ηλιοβασίλεμα στον τουρισμό (2) ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ – ΑΚΡΑΤΑΣ (2) Καρναβάλι Αιγιάλειας 2013 (2) Κτηματολόγιο (2) Μητρόπολη Ανατολικής Αιγιαλείας (2) Οδοντωτός (2) Πάνος Νιάγκος (2) ΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (2) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (2) Σελιανίτης Γιώργος Χαραλαμπόπουλος (2) Σύλληψη στην Αιγείρα (2) Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγιαλείας (2) αμπελόκηποι (2) απαλλοτριώσεις (2) γήπεδο Αιγείρας (2) δερβένι (2) ελαιόλαδο (2) η αυλή των θαυμάτων (2) μιχάλης λιάπης (2) νέοι φοιτητές (2) οδική ασφάλεια (2) οριοθέτηση Θολοπόταμος (2) πλατεία Αιγείρας (2) πλημμύρα (2) σιδηροδρομική γραμμή. δερβένι (2) ταχυδρομείο αιγείρας (2) φωτιά ανατολική αιγιαλεία 2000 (2) 10η ανάβαση Αιγείρας (1) 18η Επαρχιακή Οδός (1) 2ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Αστροναυτικής Εταιρείας (1) 2ο δημοτικό Ακράτας (1) 2ο νηπιαγωγείο Ακράτας (1) 3692/1998 απόφαση Ε’ τμ ΣτΕ (1) AGELO ROZOS (1) Coca-Cola (1) Councillor (1) Fugro Synergy (1) Greenpeace (1) Johannes Hahn (1) KING FAROUK (1) LEMON PIE (1) Middle Harbour Ward (1) NSW (1) Nia Bardalos (1) SYDNEY (1) Werner König (1) live Aigeira (1) ΑΒΑΞ (1) ΑΝΤΟΝ BAMMER (1) ΑΣΠΙΔΑ (1) Αγγελική Τσιατά (1) Αδέσποτα Ζώα (1) Αιγείρα η χώρα τού Ποτέ (1) Αιγείρα “γιοκ” (1) Αιγιαλέας Καλλικράτης (1) Αιγιαλείας (1) Αμβρόσιος (1) Ανακύκλωση (1) Ανδρέας Γαλάνης (1) Αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιαλείας (1) Αποστόλης Κατσιφάρας. (1) Αποχετευτικό Αιγιαλείας (1) Αρμενίζοντας προς... (1) Αστυνομικός Σταθμός Αιγείρας (1) Αυ­στρια­κό Ιν­στι­τού­το (1) Αυτοκινητόδρομος. Υπόγεια διαδρομή (1) Αχαΐα (1) Αχαϊκή Τράπεζα (1) Βασίλης Κελλάρης (1) Βυζαντινός Ναός Αγρίδι (1) Γαλάζιες Σημαίες 2013 (1) Γαλάζιες Σημαίες 2015 (1) Γαλάζιες Σημαίες 2016 (1) Γαλάζιες Σημαίες 2018 (1) Γεράσιμος Φεσσιάν (1) Γεώργιος Παπαγιαβής (1) Γεώργιος Φερεντίνος (1) Γηροκομείο (1) Γιάννης Δεμιρτζόγλου (1) Γιώργος Θωμάς (1) Γιώργος Κουτρούλης (1) Γκόλφω (1) Γούδας Κωνσταντίνος (1) Γρηγόρης Αλεξόπουλος (1) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΚΡΑΤΑΣ Απογραφή 2011 (1) Δάνειο (1) Δήμαρχοι Αχαΐας (1) Δήμαρχος Δημήτρης Μυλωνάς (1) Δήμος Ακράτας (1) Δημήτρης Κατσικόπουλος (1) Δημήτρης Λόης (1) Δημοτικές εκλογές 2019 (1) Δημοτικοί Σύμβουλοι Αιγείρα και Ακράτα (1) Διώρυγα Κορίνθου (1) Εurobank Κραθιο (1) ΕΠΠΕΡΑ (1) ΕΡΓΟΣΕ σταθμός Κραθίου (1) Εθνική τράπεζα (1) Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα (1) Επίτιμος πρέσβης Φινλανδίας (1) Ερωφίλη Κόλλια (1) Εσωτερικά δίκτυα (1) Ευρωεκλογές 2014 Αιγείρα (1) Ευρωεκλογές 2014 Ακράτα (1) Θανάσης Παναγόπουλος (1) Θεομηνιόπληκτη (1) Θύελλα Αιγείρας (1) ΙΘΑΚΗ Α.Τ.Ε.-ΑΑΓΗΣ ΑΕ (1) Ιράκ (1) Ιωάννης Παναγιωτόπουλος (1) Ιωάννης Τομαράς Αντιστράτηγος (1) ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (1) Κακιά Σκάλα (1) Καμπέρης (1) Καποδιστριακοί Δήμοι (1) Καρναβάλι Αιγιαλείας 2014 (1) Καρναβάλι Αιγιαλείας 2015 (1) Κατάληψη λυκείου (1) Κερύνεια (1) Κιάτο βύθιση ρυμουλκού (1) Κοιμητήριο Αιγείρας (1) Κουμπούρας παναγιώτης (1) Κριός ΤΑΙΠΕΔ (1) Κωνσταντίνα Κούνεβα (1) Κώστας Σημίτης (1) Λαζαράκης Κωνσταντίνος (1) Λαμπινό (1) Λαογραφικό Μουσείο Παραλίας Πλατάνου (1) ΜΟΜΑ ΖΑΡΟΥΧΛΑ (1) Μέγα Σπήλαιο (1) Μέμη Σπυράτου (1) Μίλτος Πασχαλιδης LIVE Αιγείρα (1) Μαυρουδής (1) Με τους Παρτιζάνους του Τίτο (1) Μεσορρούγι (1) Μητρώο ταυτοτήτων υδάτων κολύμβησης 2013 (1) Μιχάλης Χαραλαμπίδης (1) Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (1) Μουτούσης (1) Νία Βαρδάλος (1) Νίκος Βουρνάζος (1) Νίκος Κούρεντας (1) Νίκος Μπίστης (1) Νίκος Τσούκαλης (1) Νηπιαγωγείο Αιγείρας (1) Νταλάρας μαρινέλλα αιγειρα (1) Ντοκιμαντέρ (1) Ορκωμοσία (1) ΠΑΚΟΕ 2017 (1) ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ 1974 – 2014 (1) Παλαιολόγου (1) Παναγιωτόπουλος (1) Παναγιώτης Γιαννόπουλος (1) Παναγιώτης Γκούμας (1) Παντελής Βασιλάγκος (1) Παντελής Βούλγαρης (1) Παπαγεωργίου (1) Παρακαταθηκών (1) Περεσιάδης (1) Πράσινο ταμείο (1) Πρότυπων Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων (1) Πτώση δένδρου (1) Ρόδη Κράτσα (1) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ και ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (1) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ «Ο ΑΡΙΩΝ» (1) Σαραντάπηχο (1) Σουφλιάς (1) Στέφανος Κορκολής (1) Συλιβαινιωτίκων (1) Συλιβαινιώτικα (1) Συλλόγος Παραπληγικών Αχαΐας (1) Σύλληψη στην Όαση (1) Σύσκεψη Δημάρχων (1) ΤΕΕ στην Αιγείρα (1) Τάκης Παπαγεωργόπουλος (1) Το μπουφάν τής Χάρλεϋ (1) Τοπική κοινότητα Αιγείρας (1) Τοπική κοινότητα Αιγείρας 23 Φεβρουαρίου 2011 (1) Τρένο (1) Τσουκαλά Γεωργία (1) ΥΠΕΚΑ (1) Υγειονομικός Σταθμός Αιγείρας (1) Υδροηλεκτρικό Τσιβλού (1) ΦΙΛΜΠΑ (1) Φάνης Σταυρόπουλος (1) Φίλοι Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πάτρας (1) Φαρούκ (1) Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών (1) Φρουρός Σεπτεμβρίου 2012 (1) Χαράλαμπος ράλλης (1) Χειμερινή ανάβαση (1) Χελμός φωτιά (1) Χιόνια παραλιακή Αιγιαλεία (1) Χρήστος Χωμενίδης (1) Ψυχράμη (1) άρθρο (1) αγροτικά ΙΧ (1) αεροφωτογρφίες Αιιγείρας (1) αναβάθμιση βιολογικού καθαρισμού Αιγίου (1) ανατροπή αυτοκινήτου (1) αντιπλημμυρικά (1) απογραφή 1981 (1) απογραφή 1991 (1) απογραφή 2001 (1) απογραφή 2011 (1) αριθμ. Χ.10779/1992 απόφαση Νομάρχη Αχαΐας (1) αρχα (1) γεωτρήσεις (1) γιορτή πετροκέρασου (1) γραφεία (1) δημοτικές εκλογές 2002 (1) δημοτικές εκλογές 2006 (1) δημοτικές εκλογές 2010 (1) δημοψήφισμα (1) διαχείριση απορριμμάτων Αχαΐας (1) εργολαβία ΣΚΟΥΠΑ (1) ερώτηση στη Βουλή για ΕΡΓΟΣΕ (1) ηλεκτρονικός παράνομος «τζόγος» (1) θεά Ειλειθυία (1) ιστορίες του 2ου Παγκοσμίου πολέμου (1) κέντρο υγείας ακράτας (1) κανόνες δόμησης στην Αχαΐα (1) καρναβάλι Ανατολικής Αιγιαλείας (1) καρχαριάκι στην Αιγείρα (1) κοινοτική οδός (1) μεταφορά μαθητών (1) μη αναστρέψιμες παθήσεις (1) μπλόκο Αιγείρας (1) ξενοδοχείο «Σήμαντρον» (1) ξεχασμένα αρχαία θέατρα (1) οπλοκατοχή (1) οπτικοακουστικό αρχείο Ανατολικής Αιγιαλείας (1) ορεινές διαδρομές (1) οριοθέτηση ποταμών (1) π. Κωνσταντίνος Νικολόπουλος (1) παραλιακός δρόμος (1) πολιτιστικά (1) πολιτιστικός σύλλογος Αιγείρας (1) πρόσκοποι (1) πυλώνες υπερύψηλης ΔΕΗ (1) πόλεμος (1) ρύπανση εδάφους (1) σταθμός Κραθίου (1) συμβόλαιο θανάτου (1) συνένωση Αιγείρας Ακράτας (1) συναξάρι τού Ανδρέα Κορδοπάτη (1) συνελήφθη (1) ταμπέλες (1) τούνελ Αιγείρα (1) υπόγεια διάβαση (1) φοροδιαφυγή (1) φορολογικές αξίες Οικοπέδων (1) φρουτάκια (1) φωτιά στο ΧΥΤΑ (1) χαραλαμπιδης νίκος (1)