22.10.15

Απεβίωσε ο Τάκης Παπαγεωργόπουλος

κηδεύτηκε  την Κυριακή 25-11 στην Ακράτα
Ο Παναγιώτης (Τάκης) Παπαγεωργόπουλος  γεννήθηκε το 1934 στην Ακράτα.
Αποφοίτησε από την Ευελπίδων το 1956 ως ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού. Σταδιοδρόμησε ως αξιωματικός του Πυροβολικού, ενώ διακρίθηκε και ως αθλητής του χειμερινού σκι.
Το Νοέμβριο του 1963, με την εκλογική νίκη της Ένωσης Κέντρου, (τότε λοχαγός Πυροβολικού) τοποθετήθηκε στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ).
Μετά την πτώση του Γεωργίου Παπανδρέου τον Ιούλιο του 1965, απομακρύνθηκε από την ΚΥΠ και ήταν από τους αξιωματικούς που κύκλοι των Ανακτόρων και δεξιές εφημερίδες κατονόμασαν ως οργανωτές της υποτιθέμενης συνωμοσίας του ΑΣΠΙΔΑ.
Μεταπολιτευτικά, τού απονεμήθηκε ο βαθμός του αντιστράτηγου, ενώ διετέλεσε βουλευτής Α΄ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ από το 1977 ως το 1985, και από το 1986 ως το 1989. Στις εκλογές του 1985 αρχικά δεν εκλέχθηκε (ήταν πρώτος επιλαχών), αλλά το Φεβρουάριο του 1986, με το θάνατο της Αμαλίας Φλέμινγκ, την αντικατέστησε. Τη δεκαετία του 1990 για κάποιο διάστημα ήταν μέλος του ΔΗΚΚΙ. 
---------------------------
Αρχείο ΦΙΛΙΣΤΩΡ¨ Παρείχετο (26-6-1965) η πληροφορία, η οποία δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθή επισήμως, ότι ο Βασιλικός Επίτροπος διέταξε την προφυλάκισιν των τεσσάρων λοχαγών, οι οποίοι, κατά το πόρισμα Σίμου, φέρονται ως πρωτοστατήσαντες διά την μύησιν αξιωματικών εις την οργάνωσιν Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. Εις την ενέργειαν αυτήν, ανεφέρετο, προέβη ο Βασιλικός Επίτροπος κατόπιν προτάσεως του διενεργούντος την ένορκον προανάκρισιν διά την οργάνωσιν Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. εισηγητού του Α’ Διαρκούς Στρατοδικείου. […] Οι τέσσαρες λοχαγοί, οι οποίοι αναφέρονται εις την έκθεσιν Σίμου ως πρωτοστατήσαντες εις την μύησιν αξιωματικών εις την Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. είναι οι Α. Μπουλούκος, Ι. Πανούτσος, Κ. Παπαγιαννόπουλος και Ι. Θεοδοσίου. {Σημ. «Φ»: Οι πράγματι συλληφθέντες εις την φάσιν εκείνην ήσαν οι: Ιωάννης Θεοδοσίου, Γ. Δαμηλάκος, Τάκης Παπαγεωργόπουλος και Φάνης Τόμπρας.]