18.10.15

Σελιανίτης ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Χειροπάλης !

Παγκόσμιος Πρωταθλητής Χειροπάλης - Armwrestling 2015 Γιώργος Χαραλαμπόπουλος...
1ος στην Κατηγορία Master Men +100 left στο 37th World Armwrestling Championships 2015 που διεξήχθη στην Kuala Lumpur της Μαλαισίας, 

Ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1975, με καταγωγή από τη Σελιάνα
Μπήκε στον χώρο του αθλητισμού σε ηλικία μόλις οκτώ (8) ετών και στο άθλημα της ελληνορωμαϊκής πάλης στον Ατρόμητο Περιστερίου έως το ενδέκατο (11) έτος της ηλικίας του.
Στη συνέχεια δεκατριών (13) ετών εγγράφεται στον αθλητικό σύλλογο του Θησέα Περιστερίου στο τμήμα της Άρσης Βαρών όπου περίμενε να κλείσει το δέκατο τέταρτο (14) έτος της ηλικίας του (λόγω βαρέου αθλήματος) ώστε να συμμετάσχει σε αγώνες όπου εκεί είχε πολύ μεγάλες επιδόσεις. Σε ηλικία δεκαπέντε (15) ετών τον πήρε η Εθνική ομάδα παίδων στην άρση βαρών, όπου εκεί το 1992 σπάει το πανελλήνιο ρεκόρ παίδων ( το οποίο ακόμα και σήμερα δεν έχει καταρριφθεί). Έκτοτε ακολούθησαν πολλά πανελλήνια κύπελλα, διεθνές τουρνουά, πρωτάθλημα Ν. Ελλάδος και πολλοί διασυλλογικοί αγώνες. Από την εθνική ομάδα έφυγε το 1996 έχοντας: 45 ΧΡΥΣΆ ΜΕΤΆΛΛΙΑ -15 ΑΡΓΥΡΆ ΜΕΤΆΛΛΙΑ - 8 ΧΆΛΚΙΝΑ ΜΕΤΆΛΛΙΑ. και φυσικά αρκετά κύπελλα, και βέβαια έχοντας ένα πολύ δυνατό όπλο, ένα δίπλωμα προπονητή και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, από το υπουργείο πολιτισμού.
Σε αυτή την πορεία του όμως ένα κρυφό πάθος ήταν το BRA DE FER (χειροπάλη). Όπου και να βρισκόταν, ακόμη και στην εθνική άρση βαρών έβαζε όλους τους συναθλητές του να παίζουν ΒRA DE FER (χειροπάλη) όσο πιο διακριτικά μπορούσε βέβαια γιατί στην άρση βαρών απαγορεύεται να σφίγγουν οι δικέφαλοι μυείς.

εκτός από τα πανελλήνια πρωταθλήματα και τις αμέτρητες πρωτιές του στην Ελλάδα έχει κατακτήσει:
  • 1η ΘΈΣΗ στο Over The Top (Γερμανία) Βαριά κατηγορία.
  • 1η ΘΈΣΗ στο Gladiator Night (Ελβετία)
  • 3η ΘΈΣΗ πάλι στην Ελβετία
  • 4η ΘΈΣΗ Golemova Ruka (Τσεχία)
  • 5η ΘΈΣΗ στο Πανευρωπαϊκό (Νορβηγία)
  • 7η ΘΈΣΗ στο Παγκόσμιο (Βραζιλία)