22.2.16

Πέντε μαθηματικά βραβεία σε μαθητές της περιοχής

Δεκάδες μαθήτριες και μαθητές από Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων, έλαβαν σήμερα έπαινο για τις διακεκριμένες επιδόσεις τους στους μαθηματικούς διαγωνισμούς “Θαλής” και “Παιχνίδι και Μαθηματικά” που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (παράρτημα Αχαΐας), σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο “Πολύκεντρο” Συνεδριακό Κέντρο στη Μυρτιά Αιγίου, σε συνδιοργάνωση με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του παραρτήματος Αχαΐας της Ε.Μ.Ε. και νέος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Γιώργος Αφράτης, όπως και ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά. Στη συνέχεια, η κα Βαρβάρα Καμπουρίδη, τ. Συντονίστρια Εκπαίδευσης Λονδίνου και τ.Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. ανέπτυξε ομιλία με θέμα «Ο Μικρός Ευκλείδης και ο διαγωνισμός της ΕΜΕ "Παιχνίδι και Μαθηματικά": μια βιωματική προσέγγιση», ενώ ο προπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Κώστας Πολύζος μίλησε για τη σημασία των μαθηματικών και της μαθηματικής σκέψης στη ζωή αλλά και για τη σημασία της προσπάθειας για την επίλυση προβλημάτων, που χαρακτηρίζει τα μαθηματικά και που ουσιαστικά αποτελεί τη μεγάλη τους ομορφιά.
Ακολούθησε η βράβευση των μαθητριών και των μαθητών, υπό τα χειροκροτήματα γονέων, δασκάλων, καθηγητών και φίλων που παρακολούθησαν με υπερηφάνεια την τελετή.  Μεταξύ αυτών και πέντε μαθητές από από την περιοχή: Γιώργος Κανελλόπουλος (ΣΤ'), Κωνσταντίνος Σαχίτι (ΣΤ'), Μάνος Μακρής (Α' Γυμν), Σοφία Ζάρκα (Α' Γυμν)
, Ηλία Ρίζα (Α' Γυμν), μαζί τους δασκάλους και τους γονείς τους, αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων.