ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

10 Μαρ 2016

Κοινές Τουριστικές Δράσεις τού Σ.Π.Ο.Α.Κ. και των Δήμων του Κορινθιακού

«ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ»
Με κοινό σημείο αναφοράς την Ορθολογική Ανάπτυξη του  Κορινθιακού  Κόλπου, οι 13 Δήμοι που έχουν πρόσβαση στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, αποφάσισαν μέσω του Σ.Π.Ο.Α.Κ., να αναλάβουν την ανάδειξη του πλούσιου τουριστικού προϊόντος τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016, στην έδρα του Συνδέσμου στο Αίγιο, οι εκπρόσωποι των Δήμων συμφώνησαν στην ανάληψη πρωτοβουλίας για οργανωτική και συντονιστική δράση, με στόχο τη θεματική ενοποίηση των ειδικών μορφών Τουρισμού και την εκπόνηση στρατηγικής προσέγγισης των αγορών και των ομάδων-στόχων που έχουν ενδιαφέρον για την ευρύτερη περιοχή, που συνδυάζει το παράκτιο μέτωπο με τον ορεινό όγκο, καθώς και αρκετά ενδιαφέροντα αρχαιολογικά και θρησκευτικά αξιοθέατα.
Στο Σύνδεσμο μετέχουν οι Δήμοι: Αιγιαλείας, Πατρέων, Ναυπακτίας, Κορινθίων, Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Δωρίδος, Θηβαίων, Λεβαδέων, Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, Βέλου-Βόχας και Μάνδρας-Ειδυλλίας.
Σύμβουλος και αρωγός για το  εγχείρημα αυτό,  επιλέχτηκε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., η Εταιρεία Συμβούλων MTCGROUP, εκτιμώντας την εμπειρία της συγκεκριμένης εταιρίας Συμβούλων στη διαχείριση τουριστικών προορισμών.

Σύντομα θα υπάρξουν επαφές τόσο προς την πλευρά των Δήμων-Μελών του Σ.Π.Ο.Α.Κ., όσο και με εκπροσώπους Ελληνικών και Διεθνών τουριστικών παραγόντων, ώστε να εξειδικευθούν οι στόχοι και να συγκεκριμενοποιηθούν οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις.

ΕπιδοτούμενΟ πρόγραμμα απασχόλησης

Ο Σύλλογος Εμπορικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας σε συνεργασία με το Κ.Α.Ε.Λ.Ε., προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 1-30 έτους 2017 για εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1-30 άτομα (μαζί με τα υποκαταστήματα), για τους οποίους οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις-μέλη του συλλόγου μας έχουν καταβάλει στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισϕορά ΛΑΕΚ 0,24% για το έτος 2017 (H επιχείρηση δεν επιβαρύνεται με κανένα κόστος για την υλοποίηση του προγράμματος). · Οι εργαζόμενοι θα επιδοτηθούν με 160€ (5€ για κάθε εκπαιδευτική ώρα) · Η διάρκεια του προγράμματος είναι 32 ώρες και η παρακολούθησή του υποχρεωτική · Θα τους χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης του προγράμματος · Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως και τις 8 Σεπτεμβρίου. (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ορίζεται μέγιστος αριθμός καταρτιζομένων) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και ανεξάρτητοι ενδιαϕερόμενοι μέσω του εργατικού κέντρου. Για περισσότερες πληροϕορίες και υποβολή των αιτήσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο γραϕείο του Συλλόγου (πρώην κτίριο ΟΣΕ) καθημερινά και ώρες 10:00π.μ.-2:00μ.μ. Τηλέϕωνο επικοινωνίας: 2696032422, e-mail: emporikosakr@gmail.com