8.3.17

Το νέο προεδρείο τού Σ.Π.Ο.Α.Κ.

Εκλογή νέου Προεδρείου Δ. Σ. και Εκτελεστικής Επιτροπής του Σ.Π.Ο.Α.Κ. για το χρονικό διάστημα από 5/3/2017 – 31/8/2019.
Υπό την προεδρία του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Αθανάσιου Παναγόπουλου, αντιπροσώπου της έδρας του Σ.Π.Ο.Α.Κ. σύμϕωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την περασμένη Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 και ώρα 14:00´ το μεσημέρι,
στην αίθουσα «ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ» του Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Κ. Αιγίου (Παλαιό Νοσοκομείο) οδός Ν. Πλαστήρα 19 και Κανελλοπούλου, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ», με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου Προέδρου, Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και Μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, για το χρονικό διάστημα από 5/3/2017 έως και 31/8/2019.
Στη συνεδρίαση παρέστη σημαντικός αριθμός εκπροσώπων των Δήμων – Μελών του Κορινθιακού Κόλπου, μεταξύ δε αυτών και αυτοπρόσωπη παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων, κ. Αλέξανδρου Πνευματικού, Δημάρχου Σικυωνίων, κ. Σπυρίδωνα Σταματόπουλου και Δημάρχου  Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλου.
Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Δ.Σ., Αλέξανδρος Πνευματικός, Δήμαρχος Κορινθίων, εξέϕρασε τις ευχαριστίες του για την καλή συνεργασία που αναπτύχθηκε στη διάρκεια της θητείας του, καθώς και για την εμπιστοσύνη που επέδειξε το Σώμα προς το πρόσωπό του. Ωστόσο, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να θέσει εκ νέου υποψηϕιότητα για το αξίωμα του Προέδρου, λόγω έλλειψης χρόνου και αυξημένων υποχρεώσεων του Δήμου του.
Στη συνέχεια προτάθηκαν ομόϕωνα από το Σώμα, για τη θέση του Προέδρου ο κ. Σταμάτης Χαλβατζής, ενώ για την θέση του Αντιπροέδρου ο κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, Δήμαρχος Κορινθίων.
Μετά από μυστική ψηϕοϕορία όπως προβλέπεται από την νομοθεσία, εξελέγησαν:
Πρόεδρος:  Χαλβατζής Σταμάτης, Δημοτικός Σύμβουλος Θηβαίων
Αντιπρόεδρος:  Πνευματικός Αλέξανδρος, Δήμαρχος Κορινθίων
Τακτικά Μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής:
1) Βαλαούρας Νικόλαος, Δημοτικός Σύμβουλος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας
2) Παπαδημητρίου Θεοϕάνης, Δημοτικός Σύμβουλος Βέλου-Βόχας
3) Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνος, Δημοτικός Σύμβουλος Αιγιαλείας
4) Σαλαπατάρας Στυλιανός, Δημοτικός Σύμβουλος Λεβαδέων
Αναπληρωματικά Μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής:
1) Πέρρας Σωτήριος, Δημοτικός Σύμβουλος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων
2) Τυρηνόπουλος Κωνσταντίνος, Δημοτικός Σύμβουλος Θηβαίων
Από την πλευρά του, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος, κ. Σταμάτης Χαλβατζής, ευχαρίστησε το Σώμα που τον τίμησε με την ψήϕο του και ζήτησε τη στήριξη των Δημάρχων για συνεργασία και κοινή δράση με σκοπό την Προστασία και Αειϕόρο Ανάπτυξη του Κορινθιακού Κόλπου.