29.1.19

Εσωτερικά δίκτυα παραλιακών οικισμών Αιγιαλείας


Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, κατατέθηκε η πρόταση για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», του έργου κατασκευής των κεντρικών αποχετευτικών αγωγών παραλιακών οικισμών 2.000 έως και 10.000 κατοίκων, με προϋπολογισμό 21.800.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη συνολική μελέτη για τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης χρειάζονται για την υλοποίηση του έργου περίπου 30 εκατ. ευρώ.
Από αυτά, τα 21,8 εκατ. ευρώ θα εξασφαλιστούν από το ΕΠΠΕΡΡΑ με βάση την πρόταση που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ ήδη έχει κατατεθεί πρόταση στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ», ύψους 5.460.000 εκατ. ευρώ Τα περίπου 3 εκατ. ευρώ αφορούν ιδιωτικές συνδέσεις και θα καλυφθούν από τα έξοδα ιδιωτών.
Ήδη υπάρχει η θετική βούληση του ΕΠΠΕΡΡΑ ως προς την ένταξη του έργου και εφόσον εξασφαλιστούν τα χρήματα, μαζί με τα 5,46 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ», θα συμβάλουν στην υλοποίηση αυτού του πολύ σημαντικού έργου για τον δήμο Αιγιαλείας και θα αφορούν τους αγωγούς αποχέτευσης της Δυτικής Αιγιάλειας, για τους οικισμούς μέχρι 2.000 κατοίκους δηλαδή Πανόραμα, Σελιανίτικα, Λόγγο, Καμάρες, Λαμπίρι, η κατασκευή των οποίων δεν μπόρεσε να μπει στο συνολικό δίκτυο λόγω έλλειψης χρημάτων. Η χρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡΡΑ για το κύριο έργο της διασύνδεσης των παραλιακών κοινοτήτων της Αιγιάλειας, με τον κεντρικό συλλεκτήριο αγωγό που οδηγεί στον Βιολογικό Καθαρισμό της Μυρτιάς, περιλαμβάνει παραλιακά οικιστικά συγκροτήματα άνω των 2.000 κατοίκων από τη Ροδοδάφνη μέχρι την Ακράτα.
ΠΗΓΗ: protionline