1.3.12

Μάρ. 2012: Εξιχνιάστηκε η ένοπλη ληστεία του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Αιγείρα

Οι δράστες είχαν θρυμματίσει την πόρτα της τράπεζας προσκρούοντας σε αυτή  πολλές φορές με ένα τζιπ.
Κατασχέθηκαν τρία κλεμμένα οχήματα τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες. 
Εξιχνιάστηκε, μετά από πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, η ένοπλη ληστεία που είχε συμβεί πριν από ένα χρόνο περίπου στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αιγείρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου Αλβανού και τριών ακόμα συνεργών του για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία, οπλοχρησία και πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Ο ένας από αυτούς οδηγώντας αυτοκίνητο τύπου τζιπ,προσέκρουσε τρείς φορές στην πόρτα του υποκαταστήματος  θρυμματίζοντας την. Στην συνέχεια οι δυο από τους δράστες εισήλθαν στο εσωτερικό της τράπεζας όπου με την απειλή όπλων και χρήση σωματικής βίας ανάγκασαν τον υπάλληλο να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο από το οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό 31.074,80. ευρώ.Οι δράστες διέφυγαν με το δεύτερο όχημα τους, το οποίο εγκατέλειψαν σε μικρή απόσταση και επιβιβάστηκαν σε άλλο αυτοκίνητο, το οποίο επίσης άφησαν στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.
Από την μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου προέκυψε ότι ένας από τους δράστες της ληστείας είναι ο 35χρονος αλλοδαπός.
Επίσης διαπιστώθηκε ότι τα οχήματα τα όποια χρησιμοποίησαν οι δράστες είχαν κλαπεί από τις περιοχές της Αργυρούπολης, του Χαλανδρίου και του  Πειραιά. Στο τελευταίο όχημα που χρησιμοποίησαν για την διαφυγή τους, είχαν τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας ίδιου τύπου οχήματος από την περιοχή της Πιερίας.     
Τα τρία κλεμμένα οχήματα κατασχέθηκαν από τους Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου και αποδόθηκαν στους παθόντες.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 35χρονου ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν έχει διαπράξει κατ’ επανάληψη τα ίδια αδικήματα θα υποβληθεί άμεσα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου.