13.10.12

Η ΕΡΓΟΣΕ ολοκληρώνει την αποκατάσταση των ζημιών στη Αιγείρα


Σύσκεψη με ΕΡΓΟΣΕ στο Διακοπτό στις 12/10/2012
Δεν ξέρουμε κατά πόσο συνέβαλε στην επίσπευση έναρξης των εργασιών αποκατάστασης τής επί επτά­μηνο μισογκρεμι­σμένης Παλαιάς Εθνικής Οδού, η δημοσίευση στις ιστοσελίδες «Φρουρός»  και «Υποδομές» στις  17/8/2012, του επίκαιρου και καυστικού άρθρου μας με τίτλο «Η ΕΡΓΟΣΕ πληρώνει για τις ζημιές της περιοχής Αιγείρας - Ο Θολοπόταμος δεν έπνιξε την Αχαΐα, παρά μόνο ένα μικρό κομμάτι από κάποιο χωριουδάκι που το λέγανε Αιγείρα!».
Δεκαπέντε μέρες αργότερα, πάντως, δόθηκε εντολή από την ΕΡΓΟΣΕ στην κατα­σκευάστρια εταιρεία του σιδηροδρομικού σταθμού Κραθίου (Ακράτα), να προβεί στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την ολοκλήρωση των έργων στο Θολοπό­ταμο.
Συγκεκριμένα, στις 14 -9- 2012, ολοκληρώθηκε ο εγκιβωτισμός τού ποταμού, έργο που είχε αφήσει ημιτελές από τον Φεβρουάριο η πρόσφατα "διαλυθείσα" εργολαβία τής "Μηχανικής".
Επόμενο στάδιο είναι η αποκατάσταση της Παλαιάς Εθνικής, που θα ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβριο. Η Οδός είχε καταστραφεί μερικώς στις 6 Φεβρουαρίου 2012 από την υπερχείλιση του χειμάρρου, όταν έφραξε η κοίτη λόγω των έργων και "έπνιξε" 4 τουλάχιστον οικοδομικά τετράγωνα της Αιγείρας.    
Επίσης, αποφασίσθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ να γίνει άμεσα και η υπόγεια οδική διάβαση παράλληλα (ανατολικά) του Θολοποτάμου. Ο λόγος είναι να μην παραμένει και αυτόν το χειμώνα σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση των έργων σε αυτό το επικίνδυνο σημείο, επειδή, δεν αναμένεται γρηγορότερα από την ερχόμενη Άνοιξη να εγκατασταθεί η νέα εργολαβία "σκούπα". Εργολαβία που θα αναλάβει την ολοκλήρωση των ημιτελών έργων Κιάτου – Ροδοδάφνης,  το στρώσιμο των σιδηροτροχιών κλπ.
Η διάλυση της εργολαβίας τής "Μηχανικής" από την ΕΡΓΟΣΕ, δημιουργεί και κάποιες άλλες "αρρυθμίες" στην ομαλή εξέλιξη των έργων, αφού τα ανεκτέλεστα έργα μέσα στον Πλάτανο Αιγιαλείας, έχουν καθυστερήσει την έναρξη κατασκευής τής εκεί σιδηροδρομικής στάσης, τη στιγμή μάλιστα που ο σταθμός στο Κράθιο (Δημοτική Ενότητα Ακράτας) είναι σχεδόν έτοιμος…

Σύσκεψη στο Διακοπτό στις 12 Οκτωβρίου 2012
Τέλος, όσο αφορά τα σε εξέλιξη έργα μέσα στο Διακοπτό και τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για τα τοιχία που υψώνονται μετά τη δυτική έξοδο τής σήραγγας Τράπεζας, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Διακοπτό με τη συμμετοχή εκ μέρους τής ΕΡΓΟΣΕ τού Διευθύνοντος  Συμβούλου, Ιωάννη Πετρόπουλου, του μέλους τού  Δ.Σ. Γιώργου Αθανασόπουλου και τού επιβλέποντα μηχανικού Δημήτρη Καμπέρου και από πλευράς Δήμου ο τοπικός Αντιδήμαρχος Διακοπτού και άλλοι τοπικοί παράγοντες...