19.4.13

Στα εργοτάξια της ΕΡΓΟΣΕ σε Κορινθία και Αιγιαλεία, ο Πρόεδρος Κώστας Σπηλιόπουλος

ο Κώστας Σπηλιόπουλος έξω από το σταθμό τού Κραθίου
«Τέλος Μαΐου η εργολαβία σκούπα…»
Αποκλειστικές δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου, στον Κ. Ρόζο
Την πρώτη του αυτοψία στα έργα του σιδηροδρομικού δικτύου Κιάτου – Αιγίου πραγματοποίησε σήμερα (19-4-2013) ο νέος Πρόεδρος -Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ Κώστας Σπηλιόπουλος.
Ο κ. Σπηλιόπουλος, συνοδευόμενος από στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ και τα επιτελεία των κατασκευαστικών εταιρειών, ξεκίνησε από νωρίς το πρωί τις επισκέψεις στα εργοτάξια της δυτικής Κορινθίας και στις 12,30 το μεσημέρι έφθασε στην Αιγείρα όπου ενημερώθηκε για τα έργα αποκατάστασης από την περσινή  πλημμύρα του Θολοποτάμου.
Στη συνέχεια, περιηγήθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραθίου, η ολοκλήρωση του οποίου προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.
Κατά την αναχώρηση από τον σταθμό, ο Πρόεδρος  κ. Σπηλιόπουλος μιλώντας αποκλειστικά στο «Φ», εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη απρόσκοπτη συνέχιση των έργων στον άξονα Κιάτου – Πάτρας, ενώ στη ερώτησή μας πότε θα επανεκινηθούν  τα έργα της διαλυθείσας προ εννιαμήνου εργολαβίας Κιάτου – Ροδοδάφνης, δήλωσε κατηγορηματικά ότι στα τέλη Μαΐου θα προκηρυχθεί η εργολαβία «σκούπα» μέχρι τη Ροδοδάφνη.
Ύστερα, από την απάντηση αυτή, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι αν κυλήσουν ομαλά όλες οι διαδικασίες του διαγωνισμού αυτού, τηρουμένων όλων των νομίμων προθεσμιών, ο ανάδοχος ολοκλήρωσης των ημιτελών έργων και της τοποθέτησης των σιδηροτροχιών, θα ξεκινήσει εργασίες περί τα τέλη τού 2013.
Επόμενη στάση τού κ. Σπηλιόπουλου ήταν στις σήραγγες Πλατάνου – Τράπεζας, καθώς και στο Διακοπτό όπου εκτελείται ένα από τα σημαντικότερα έργα και αφορά την υπογειοποίηση μεγάλου τμήματος της γραμμής μέσα στον οικιστικό ιστό του Διακοπτού…