13.9.13

Στα σχολεία της Αιγείρας ο Πρόεδρος της "Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε"

Με τους μαθητές και Διευθυντές του Γυμνασίου-Γενικού Λυκείου Αιγείρας
Με μαθητές και Διευθυντές

13 Σεπτεμβρίου 2013 

Στο Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο της Αιγείρας βρέθηκε, το πρωί της Παρασκευής, ο Πρόεδρος της "Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης" του Δήμου Αιγιάλειας Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, στο πλαίσιο επισκέψεών του στις σχολικές μονάδες εκείνες, στις οποίες δεν ήταν χρονικά δυνατό να παραστεί κατά τις τελετές αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά.
Αρχικά συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων των δύο σχολείων, από την οποία ζήτησε στενή συνεργασία για την στήριξη - εκ μέρους της "Σ.Ε" - αδύναμων - οικονομικά - μαθητών εντός του σχολικού περιβάλλοντος, αλλά και μαθητικών δραστηριοτήτων, έγκαιρα και προγραμματισμένα.
Με τον Σύλλογο Καθηγητών
Με τον Σύλλογο Καθηγητών
Με τους εκπαιδευτικούς, επικεφαλής των οποίων ήταν οι Διευθυντές των σχολείων κ.κ. Ανδρέας Διαμαντόπουλος και Γιάννης Σταθακόπουλος, συζήτησε για τα πλάνα της "Σ.Ε" από πλευράς έργων, τακτικής χρηματοδότησης των σχολικών κοινοτήτων και αλλαγών που επέρχονται στην προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης, στα μισθώματα των Κυλικείων καθώς και στην καθαριότητα. Παράλληλα αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της "Σ.Ε τον τελευταίο μήνα (και στο Γυμνάσιο Αιγείρας), ενώ περιέγραψε τις δυνατότητες προγραμματισμού επόμενων έργων σε αγαστή συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.
Με τον Σύλλογο Γονέων
Με τον Σύλλογο Γονέων
Σε ό,τι αφορά το Σχολικό Συγκρότημα Αιγείρας,έμφαση θα δοθεί στη στεγανότητα χώρων του, στην ασφαλτόστρωση του χώρου άθλησης, αλλά και στους κοινόχρηστους χώρους υγιεινής των παιδιών.

8/9/13 10:25 π.μ.
Χρωματικές και άλλες παρεμβάσεις στα κτήρια Γυμνασίου - Λυκείου Αιγείρας

Φωτογραφικό υλικό που δημοσιοποίησε ο ο Πρόεδρος της "Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης" του Δήμου Αιγιαλείας Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Κατά την πρόσφατη συνέντευξη τύπου ο κ. Τριανταφυλλοπουλος ανέφερε και τα εξής για τις Σχολικές Μονάδες (Αιγείρας, Ακράτας, Διακοπτού):
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΓΕΙΡΑΣ,  με συνολικό κονδύλι άνω των 1.700€ (Βάψιμο εξωτερικής τοιχοποιίας Αιθουσών Διδασκαλίας, θυρών αιθουσών και τουαλετών, μπασκετών, καγκελαρίας και μαντρότοιχου κεντρικής εισόδου).Επιπλέον κοινή σήμανση σχολείου, με το Λύκειο Αιγείρας , ύψους 350€ περίπου.
ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΕΙΡΑΣ,  με συνολικό κονδύλι 400 € περίπου
(Βάψιμο καγκελαρίας και κεντρικής εισόδου μπασκετών). Επιπλέον νέα κοινή σήμανση του σχολείου με το Γυμνάσιο Αιγείρας, ύψους 350€ περίπου.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ,  με συνολικό κονδύλι, άνω των 1.400€ περίπου. (Βαψίματα κεντρικής εισόδου, ¨6¨Αιθουσών Διδασκαλίας, πινάκων διδασκαλίας και εξωτερικής τοιχοποιίας βοηθητικού κτιρίου συν μπασκετών). Επιπλέον κοινή οδική σήμανση με το Λύκειο Ακράτας, ύψους 350€ περίπου.
ΛΥΚΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ,  με συνολικό κονδύλι άνω των 2.500 €, περίπου. (Βαψίματα πρόσοψης κτιρίου, θυρών, κεντρικής εισόδου, ζαρντινιερών προαυλίου, τοποθέτηση καγκελαρίας ασφαλείας προαυλίου, απόφραξη και καλλωπισμός τουαλετών και βάψιμο εσωτερικής τοιχοποιίας εισόδου).Επιπλέον κοινή οδική σήμανση με το Γυμνάσιο Ακράτας, ύψους 350€ περίπου.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ, με συνολικό κονδύλι 600€ περίπου
(Βάψιμο εξωτερικής τοιχοποιίας κτιρίου, Αιθουσών Τεχνολογίας εξωτερικά, μαντρότοιχου, παγκακιών και μπασκετών).
ΛΥΚΕΙΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ, με συνολικό κονδύλι 400€ περίπου. (Βάψιμο χώρων προαυλίου, τοποθέτηση κουρτινών εξωτερικών Αιθουσών Διδασκαλίας).
Η  ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, τελευταίας τεχνολογίας ήταν ύψους 7.500€ περίπου και παραδόθηκε στα σχολεία την περασμένη Παρασκευή, ως εξής: 
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΓΕΙΡΑΣ, συνολικού ύψους 500 € περίπου (Η/Υ μεγάλων δυνατοτήτων)
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ, συνολικού ύψους 900€ περίπου (Η/Υ- Laptop)
ΛΥΚΕΙΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ, συνολικού ύψους 600 € περίπου (Έγχρωμος εκτυπωτής - LAPTOP HP 655 - Fax ).
Εξάλλου σε λίγες μέρες σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και μέχρι το τέλος του 2013 θα εκτελεστούν επιπλέον έργα ύψους άνω των 200.000 ευρώ 
- ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ- Δεκέμβριος 2013 (ύψους 60.000 €)- Διαγωνισμός. (Κατασκευή (2) αιθουσών και μεταφορά βρυσών)
- ΛΥΚΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ- Σεπτέμβριος 2013 (Απ. Ανάθεση την Τρίτη 10/9/13) (Επισκευή Τουαλετών μαθητριών- μαθητών).
Στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΔΡΑΣΗΣ για το 2013 ανέφερε
α) Προκήρυξη πρόσληψης ¨11¨νέων ¨Συμβασιούχων Καθαριστριών¨ εντός του Σεπτεμβρίου 2013, για τις σχολικές μονάδες που τις έχουν ανάγκη, μετά την αλλαγή του νομικού πλαισίου από το Υπ.Εσωτερικών. Μεταξύ των σχολείων [ου θα τοποθετηθούν είναι : ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ-ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΕΙΡΑΣ- ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ.