26.2.14

ΟΧΙ, του Εμπορικού, στην κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας»

Ο Σύλλογος Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιαλείας  ζητά την προσωπική παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού, ενώ με παρέμβαση Τοπικών Κοινοτήτων τής Δημοτικής Ενότητας Ακράτας το θέμα θα συζητηθεί στην αποψινή συνεδρίαση (24-2-14) του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας.
Στην επιστολή του Εμπορικού, προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Δένδια, αναφέρονται τα εξής:
Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Τον τελευταίο καιρό φήμες αναφέρουν ότι καταργείται το Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας και μεταφέρεται στο Αίγιο με αποτέλεσμα να δημιουργείται κλίμα ανασφάλειας και να διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία της κοινωνίας και της τοπικής αγοράς στην Ανατολική Αιγιάλεια.
Ο Σύλλογός μας διαφωνεί κάθετα με την εξέλιξη αυτή και τάσσεται στο να παραμείνει το Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας στην περιοχή μας ενώ παράλληλα ζητάμε να ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα ώστε να συνεχίσει να εξυπηρετεί τις πάγιες ανάγκες και να παρέχει το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της περιοχή μας.
Όλα αυτά τα χρόνια η ύπαρξη του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας έχει συμβάλλει καθοριστικά στην διασφάλιση της δημόσιας τάξης, στην εξάλειψη της εγκληματικότητας και των κλοπών καθώς επίσης και στην μείωση του παραεμπορίου που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην περιοχή μας τους καλοκαιρινούς μήνες.
Αναλογιστείτε τι θα συμβεί σε περίπτωση που απομακρυνθεί το Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας και μείνει η περιοχή από Ξυλόκαστρο μέχρι Αίγιο χωρίς καμία ουσιαστική αστυνόμευση σε μία δύσκολη περίοδο λόγω της οικονομικής κρίσης. Με ποιόν τρόπο θα προστατεύεται ο πολίτης και θα διασφαλίζεται η δημόσια τάξη; Πώς είναι δυνατόν μια περιοχή με μόνιμο πληθυσμό που φθάνει τις 10.000 περίπου και που αποτελεί τουριστικό προορισμό χειμώνα – καλοκαίρι (ιδιαίτερα δε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός φθάνει τις 25.000 – 30.000 με τους παραθεριστές) να μην υπάρχει αστυνόμευση;
Ευελπιστούμε ότι θα επιληφθείτε προσωπικά ως προς την επίλυση του θέματος και την οριστική παραμονή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας στην περιοχή μας προς αποφυγήν δυσάρεστων συνεπειών για όλους.