15.11.14

Ξηλώνεται η παλιά σιδηροδρομική υποδομή στην Αιγείρα

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα, ξεκίνησαν στις 11-11-14, από Αιγιαλέα εργολάβο, οι εργασίες απομάκρυνσης των παλιών σιδηροτροχιών "Τρικούπη" από τη γέφυρα του Κριού και συνεχίζουν στο υπόλοιπο τμήμα έως το Θολοπόταμο, ενώ οι εταιρείες "Λάλης Κυριακού" και "Δένης Μπετόν" δημιουργούν εργοτάξιο στην περιοχή Κριού Αιγείρας, οι οποίες -σύμφωνα με πληροφορίες- θα κατασκευάζουν τις θεμελιώσεις (πασαλομπήγματα) και ότι έχει σχέση με σκυρόδεμα. 
Παράλληλα, η ανάδοχος του έργου (υποδομής - επιδομής - αποκατάστασης παράπλευρου και κάθετου οδικού δικτύου - ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σηράγγων) Κιάτου Ροδοδάφνης, ΜΕΤΚΑ, με έγγραφό της ενημερώνει το Δήμο Αιγιαλείας για την έναρξη εργασιών στην Αιγείρα.
Κατόπιν αυτών, αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει η κατασκευή της νέας γέφυρας στον Κριό, οι δύο υπόγειες οδικές διαβάσεις μέσα στην Αιγείρα, καθώς και η γέφυρα πάνω από τη νέα διάβαση στο Θολοπόταμο.
Επίσης, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τα έργα στον Πλάτανο (τρεις υπόγειες διαβάσεις δύο οδικές και μία πεζών) προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή της στάσης, που εκκρεμούσε από άλλη εργολαβία.