ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

11 Μαΐ 2015

Συνάντηση προέδρου Διαζώματος και Αντιπεριφερειάρχη

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνησης Πολιτών «Διάζωμα» Σταύρο Μπένο είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος προκειμένου να συζητηθεί η συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και του Σωματείου και η δημιουργία νέων συνεργιών στο πλαίσιο της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Δυτικής Ελλάδας.
Στο επίκεντρο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και η διευθύντρια της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Άλκηστις Σταθοπούλου, τέθηκε η ανάδειξη, η σύνδεση, η προσβασιμότητα και η ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων των περιοχών σε Αχαΐα και Ηλεία κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού, καθώς και η περαιτέρω ανάδειξη των σημαντικών σημείων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.
Επιπλέον, συζητήθηκε η δυνατότητα ένταξης μείζονος σημασίας έργων για την ανάδειξη των μνημείων και των αρχαιολογικών σημείων στη νέα Προγραμματική Περίοδο.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει θέσει ως προτεραιότητα την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και μέσα από συνέργιες επιδιώκουμε, κυρίως, να προσφέρουμε στους συμπολίτες και τους επισκέπτες μας την ιστορία και τη γνώση τόσων αιώνων, τα οποία είναι ανοικτά και προσβάσιμα για το κοινό» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αγγελόπουλος

ΕπιδοτούμενΟ πρόγραμμα απασχόλησης

Ο Σύλλογος Εμπορικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας σε συνεργασία με το Κ.Α.Ε.Λ.Ε., προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 1-30 έτους 2017 για εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1-30 άτομα (μαζί με τα υποκαταστήματα), για τους οποίους οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις-μέλη του συλλόγου μας έχουν καταβάλει στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισϕορά ΛΑΕΚ 0,24% για το έτος 2017 (H επιχείρηση δεν επιβαρύνεται με κανένα κόστος για την υλοποίηση του προγράμματος). · Οι εργαζόμενοι θα επιδοτηθούν με 160€ (5€ για κάθε εκπαιδευτική ώρα) · Η διάρκεια του προγράμματος είναι 32 ώρες και η παρακολούθησή του υποχρεωτική · Θα τους χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης του προγράμματος · Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως και τις 8 Σεπτεμβρίου. (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ορίζεται μέγιστος αριθμός καταρτιζομένων) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και ανεξάρτητοι ενδιαϕερόμενοι μέσω του εργατικού κέντρου. Για περισσότερες πληροϕορίες και υποβολή των αιτήσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο γραϕείο του Συλλόγου (πρώην κτίριο ΟΣΕ) καθημερινά και ώρες 10:00π.μ.-2:00μ.μ. Τηλέϕωνο επικοινωνίας: 2696032422, e-mail: emporikosakr@gmail.com