ΝΕΟ

Συλλογος Εθελοντων Αιμοδοτων Ανατολικης Αιγιαλειας «Ο ΔΕΣΜΟΣ»

Εθελοντική Αιμοδοσία Κυριακή 17/12/17 – Κ. Υγείας Ακράτας 08:30–13:00. Αυτές τις γιορτές κάνε ένα δώρο ζωής – Είναι μεγάλη ανάγκη. Αν είσαι νέος ελπίζουμε στην ενεργητικότητά σου, αν είσαι γονιός στην ιδιαίτερη ευαισθησία σου. Ας «θυσιάσουμε» όλοι ένα Σάββατο που δε θα βγούμε ή δε θα πιούμε, ακόμα και τις αγροτικές εργασίες μας το πρωί της Κυριακής, που λόγω εποχής έχουμε, για να κρατήσουμε ανθρώπους στη ζωή. Σε αυτούς τους ανθρώπους που μάχονται, αξίζει οι γιορτές να είναι όσο το δυνατόν πιο ξέγνοιαστες. Τηλ: 6944428678, seadesmos@gmail.com

28 Σεπ 2016

Ενισχύεται η ασφάλεια σε Ε. Ο. Πούντα - Καλάβρυτα και Καλάβρυτα - Χιονοδρομικό Κέντρο

 Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες για την σνίσχυση της οδικής ασφάλειας στις Επαρχιακές οδούς Πούντα – Καλάβρυτα και Καλάβρυτα – Χιονοδρομικό Κέντρο.
Έπειτα από την αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα (με απόξεση, φρεζάρισμα παλαιού φθαρμένου ασφαλτοτάπητα και κατασκευή ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης) σε τμήματα των ανωτέρω οδών, αυτές τις μέρες εκτελούνται εργασίες διαγράμμισης, ολοκληρώνοντας την προσπάθεια για συντήρηση / αποκατάσταση του πολυσύχναστου αυτού οδικού άξονα και τη ασφαλή μετακίνηση των πολιτών στην πόλη των Καλαβρύτων και το χιονοδρομικό κέντρο Χελμού.
Οι εργασίες διαγράμμισης εκτελούνται στο πλαίσιο δυο έργων που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή από τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: «Συντήρηση Οδού Πούντα – Καλάβρυτα ετών 2015-2016», προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ και «Συντηρήσεις, Αποκαταστάσεις στις Επαρχιακές Οδούς Δήμου Καλαβρύτων», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
«Οι ανωτέρω παρεμβάσεις αποτελούν τμήμα μιας συνολικής προσπάθειας με επίκεντρο τον πολίτη και την ασφαλή μετακίνησή του στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού μας. Ήδη υλοποιούνται και θα συνεχίσουν να γίνονται παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας και έργα σε όλους τους Δήμους», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, με αφορμή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τεχνικά κλιμάκια για την πορεία των έργων.

Ανατολική Αιγείρα... Drone !