5.9.16

Επτακόσιες υπογραφές, για τη Β’ φάση του αποχετευτικού έργου

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Παραλίας Ακράτας
Πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, για τον λόγο αυτό, κατά την γνώμη μας, σκόπιμο είναι η κριτική να έπεται της ενημέρωσης.
Σε ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι μετά την εκδήλωση που οργανώσαμε, στην πλατεία της Παραλίας (σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων του Κορινθιακού Κόλπου «Η ΑΛΚΥΩΝ»
 κατά την οποία συγκεντρώσαμε 250 περίπου υπογραφές, με στόχο να πιέσουμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να δημοπρατήσει την Β’ φάση του αποχετευτικού έργου της παραλιακής ζώνης της Ανατολικής Αιγιαλείας, συνεχίσαμε όλο τον Αύγουστο την επίπονη διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών, με αποτέλεσμα να έχουμε συγκεντρώσει ήδη 700 περίπου υπογραφές.
Στόχος μας είναι να στείλουμε το σχετικό υπόμνημα στην  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στον Δήμο Αιγιαλείας το αργότερο μέχρι 20/9/16 με όσες υπογραφές έχουμε κατορθώσει να συγκεντρώσουμε έως τότε και με κύριο αίτημα την δημοπράτηση, εντός του 2016, του έργου κατασκευής των αποχετευτικών δικτύων των παραλιακών οικισμών από την Αιγείρα έως το Αίγιο, όπως προβλέπει η ήδη εγκεκριμένη μελέτη.
Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, η Α’ φάση του αποχετευτικού έργου έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί, δεδομένου ότι, επιτέλους, έχει κατασκευασθεί ο κεντρικός συλλεκτήριος αγωγός λυμάτων που καταλήγει στον Βιολογικό Καθαρισμό του Αιγίου, ο οποίος έχει αναβαθμιστεί, καθώς αναμένεται να δεχθεί όλο τον όγκο των λυμάτων των παραλιακών οικισμών της Ανατολικής Αιγιαλείας.
Παράλληλα με την συγκέντρωση υπογραφών, ασχοληθήκαμε, φέτος το καλοκαίρι, και με άλλα δύο σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν στην περιοχή μας τα οποία αφορούν :
1.       Την ακαταλληλότητα του νερού οικιακής χρήσης στην Παραλία Ακράτας (σύμφωνα με έρευνα του ΠΑΚΟΕ)
2.       Την ταφή βοοειδών με οζώδη δερματίτιδα στον Χελμό, γεγονός που μπορεί να επιβαρύνει σοβαρά τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής μας.
Τέλος, φέτος το καλοκαίρι, δεν κρίναμε σκόπιμο να οργανώσουμε μια επιπλέον συγκέντρωση στην Πλατεία της Παραλίας, γιατί δεν υπήρχε κάποια νέα εξέλιξη σε σχέση με τα θέματα που συζητήσαμε με τον κόσμο κατά την διάρκεια της εκδήλωσης την οποία πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας στο τέλος Ιουλίου και επιπλέον γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί λόγω του πλήθους των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και επιπλέον έχει απογοητευθεί, γιατί έχει καθυστερήσει η ολοκλήρωση του αποχετευτικού έργου, παρά τις πιέσεις που ασκούμε όλοι όσοι δραστηριοποιούμαστε είτε ατομικά είτε μέσω των Συλλόγων και άλλων Φορέων της περιοχής.   
Ολοκληρώνοντας θέλουμε να σου επισημάνουμε ότι οι περισσότεροι εκ των μελών του Δ.Σ του Συλλόγου μας δεν μένουμε μόνιμα στην Ακράτα, αλλά κάνουμε μόνο διακοπές και συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, συνήθως διακοπτόμενα, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Για τον λόγο αυτό οι παρεμβάσεις και οι ενέργειές μας συνήθως καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα των διακοπών που (υποτίθεται ότι) κάνουμε στην Ακράτα, ασχολούμενοι παράλληλα με τα θέματα του Συλλόγου.
Σκόπιμο λοιπόν είναι να υπάρξει ανανέωση της σύνθεσης του Δ.Σ. του Συλλόγου μας στις επόμενες εκλογές, που θα γίνουν το καλοκαίρι του 2017, για να μπουν νέοι άνθρωποι με διάθεση προσφοράς και μεγαλύτερη άνεση χρόνου, για να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα. 
Ελπίζουμε ότι θα είσαι και εσύ ένας από αυτούς που θα ενδιαφερθούν να στελεχώσουν το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας από το επόμενο καλοκαίρι. Συμφωνούμε απόλυτα ότι «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ» για τον λόγο αυτό επί σειρά ετών αφιερώνουμε σχεδόν το σύνολο των ολιγοήμερων καλοκαιρινών διακοπών μας, πραγματοποιώντας παρεμβάσεις και πιέζοντας όλους τους αρμόδιους για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων της περιοχής μας, ενώ παράλληλα τις υπόλοιπες εποχές προσπαθούμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις των προβλημάτων και να παρεμβαίνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Είμαστε στην διάθεση σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
05/09/2016 - Για τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Παραλίας Ακράτας
Η Γεν. Γραμματέας / Φ. Περεσιάδου – Τσαγκαράκη Τηλ : 6946-507987