30.10.16

Εντυπωσιακή εκδήλωση στις σήραγγες Δερβενίου με μαθητές σχολείων...

Αν και ανακαλύψαμε κάπως καθυστερημένα την είδηση αυτή (το video της Ολυμπίας Οδού αναρτήθηκε πέντε ημέρες μετά την εγκαινίαση του τμήματος αυτού από τον Πρωθυπουργό), αξίζει να γίνει αναφορά για την όμορφη εκδήλωση και να δοθούν συγχαρητήρια σε οργανωτές, συνδιοργανωτές και συμμετέχοντες.
Σίγουρα τα παιδιά από Δερβένι, Αιγείρα και Ακράτα, απέκτησαν μια πολύτιμη γνώση για ένα έργο που η πολυαναμενόμενη ολοκλήρωσή του, θα δώσει μια αισιοδοξία ανάπτυξης για όλη τη βόρεια Πελοπόννησο. Η ανακοίνωση και το video της Ολυμπίας Οδού: 
Η Ολυμπία Οδός, περισσότερο ίσως από κάθε άλλο μεγάλο έργο υποδομής στη χώρα μας, είναι μέσα στη ζωή των τοπικών κοινωνιών καθώς η χάραξή της πατάει πάνω στην παλαιά χάραξη και διέρχεται μέσα από πολλές πόλεις.
Σήμερα, οδεύοντας προς την τελική ευθεία της κατασκευής, η επιλογή μας είναι να «παραδίνουμε» τα έτοιμα τμήματα του δρόμου στις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα στη νέα γενιά.
Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά, οι αυριανοί οδηγοί, για πρώτη φορά μπορούν να δουν το έργο από μέσα, να περπατήσουν σε σήραγγες και γέφυρες πριν αυτά δοθούν στην κυκλοφορία.
Έτσι έγινε και στην περίπτωση των σηράγγων του Δερβενίου λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία, κι ενώ αυτές είχαν μπει στην τελευταία φάση της κατασκευής τους.
Μαθητές από τα δύο Δημοτικά σχολεία της Ακράτας, της Αιγείρας και φυσικά του Δερβενίου, ξεναγήθηκαν στις σήραγγες μαζί με τους δασκάλους τους, μίλησαν με τους ανθρώπους του εργοταξίου και τράβηξαν αναμνηστικές φωτογραφίες.