ΝΕΟ

 • ΕΡΓΟΣΕ
 • Ολύμπια Οδός
 • Διάβρωση ακτών
 • Σχέδιο πόλεως
 • Αποχετευτικό Αιγιαλείας
 • Αρχαίο θέατρο Αιγείρας 1
 • Αρχαίο θέατρο Αιγείρας 2
 • Άρθρογραφία
 • Βιολογικός Ακράτας
 • Δασικοί χάρτες
 • ΣΧΟΑΠ Αιγείρας...
 • Θολοπόταμος...
 • 17η Επαρχιακή οδός
 • Γυμνάσιο Αιγείρας
 • Δημοτικό Σχ. Αιγείρας
 • Κορινθιακός
 • Δημοτικές εκλογές 2014
 • The best playlist with 390+ live cams... ΖΩΝΤΑΝΑ

  4 Νοε 2012

  "Τραβάει" τούς δραπέτες ληστές ...η Αιγείρα!!!

  Μιχάλης Μακρυγιάννης
  Εξιχνιάστηκε, τρεις μέρες αργότερα, η ένοπλη ληστεία τής Εθνικής Τράπεζας στην Αιγείρα. Πρόκειται  για τον δραπέτη των φυλακών, ισοβίτη Μιχάλη Μακρυγιάννη. Ήταν η πέμπτη κατά σειρά ληστεία στην Αιγείρα, και η δεύτερη που έγινε από δραπέτη, όπως και η πρώτη τον Δεκέμβριο του 1998 στην οποία συμμετείχε ο δραπέτης Κώστας Χιρβαντίδης.

  Νωρίς το απόγευμα τής 1ης Νοεμβρίου 2012, από τον Εκπροσώπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τη σύλληψη του δραπέτη Μ. Μακρυγιάννη και τη συμμετοχή του σε ένοπλες ληστείες μετά την απόδρασή του, αναφέρθηκαν και τα εξής: 
  Για τον έναν αλλοδαπό προέκυψε ήδη ότι ήταν ο οδηγός του Μακρυγιάννη κατά τις μετακινήσεις του.
  Από την έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, προέκυψε ότι ο Μιχάλης Μακρυγιάννης, διέπραξε με συνεργό του στις 08.25 της 29 Οκτωβρίου, σε κατάστημα τράπεζας στην Αιγείρα Αχαΐας, όπου μετά την είσοδο, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους με την απειλή πολεμικού τυφεκίου KALASHNIKOV, και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 10.295 ευρώ.
  Ολόκληρη η ανακοίνωση του εκπροσώπου: Θα ήθελα να σας ανακοινώσω τη σύλληψη του δραπέτη του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας Μιχάλη Μακρυγιάννη, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα, σε διαμέρισμα στο Περιστέρι Αττικής.
  Η σύλληψή του ήταν αποτέλεσμα οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, καθώς και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.).
  Υπενθυμίζεται ότι, ο Μιχάλης Μακρυγιάννης αναζητείτο από τις Αστυνομικές Αρχές από τον Αύγουστο του 2012, καθόσον είχε παραβιάσει τακτική άδεια εννέα (9) ημερών από τις Δικαστικές Φυλακές Λάρισας, όπου εξέτιε ποινή τέσσερις φορές ισόβια κάθειρξη, επιπλέον κάθειρξη 25 ετών και χρηματική ποινή 6.800 ευρώ.
  Οι ανωτέρω ποινές του είχαν επιβληθεί συγχωνευτικά για αδικήματα όπως ανθρωποκτονίες, οπλοφορία, οπλοχρησία, ληστείες, σύσταση συμμορίας, εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία με χρήση, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κλοπές, εκμετάλλευση πόρνης, ναρκωτικά για ιδία χρήση και απόδραση.
  Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της κράτησής του είχε αποδράσει άλλες τέσσερις φορές.
  Στο ίδιο διαμέρισμα συνελήφθη και μία 63χρονη ημεδαπή, η οποία κατηγορείται για «υπόθαλψη» εγκληματία.
  Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο διαμέρισμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν
  1. Ένα πιστόλι μάρκας ΒΕRΕΤΤΑ με δύο γεμιστήρες και 59 φυσίγγια των 9mm.
  2. Μία γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου KALASHNIKOV με 30 φυσίγγια.
  3. Το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ.
  4. Διάφορα ενδύματα με τα οποία είχε διαπράξει ληστείες σε τράπεζες.
  5. Δεκαεννέα (19) κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM.
  6. Ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας με τη φωτογραφία του και στοιχεία άλλου ημεδαπού ατόμου.
  Επίσης, από διάφορες περιοχές της Αττικής προσήχθησαν δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε παρόμοιες εγκληματικές πράξεις.
  Για τον έναν αλλοδαπό προέκυψε ήδη ότι ήταν ο οδηγός του Μακρυγιάννη κατά τις μετακινήσεις του.
  Από την έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε ότι ο Μιχάλης Μακρυγιάννης, κατά το χρόνο που ήταν δραπέτης, διέπραξε με συνεργό του τις παρακάτω ληστείες τραπεζών:
  1. Στις 08.45 της 24 Σεπτεμβρίου, σε υποκατάστημα τράπεζας, στη Νεμέα Κορινθίας, όπου μετά την είσοδο, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, με την απειλή πολεμικού τυφεκίου KALASHNIKOV και ενός πιστολιού, και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 9.518 ευρώ.
  2. Στις 08.45 της 23 Οκτωβρίου, σε υποκατάστημα τράπεζας, στην Αταλάντη Φθιώτιδας, όπου μετά την είσοδο, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, με την απειλή πολεμικού τυφεκίου KALASHNIKOV και ενός πιστολιού, και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ.
  3. Στις 09.55 της 25 Οκτωβρίου, σε υποκατάστημα τράπεζας στο Πόρτο Χέλι Ερμιονίδος, όπου μετά την είσοδο, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, με την απειλή πολεμικού τυφεκίου KALASHNIKOV, και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ. Στη συνέχεια, αφού ανάγκασαν τους υπαλλήλους να ανοίξουν το Α.Τ.Μ., αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ.
  4. Στις 08.25 της 29 Οκτωβρίου, σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αιγείρα Αχαΐας, όπου μετά την είσοδο, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους με την απειλή πολεμικού τυφεκίου KALASHNIKOV, και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 10.295 ευρώ.
  Η έρευνα συνεχίζεται και εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  29-10-12
  Για 5η φορά λήστεψαν την Τράπεζα στην Αιγείρα !!!
  Ίσως αποτελεί ρεκόρ για επαρχιακή περιοχή, το ότι έχει "χτυπηθεί" για 5η φορά το κατάστημα της ΕΤΕ στην Αιγείρα.... 
  Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 8.25 το πρωί τής 29 Οκτωβρίου 2012οι δράστες της ένοπλης ληστείας στην Εθνική Τράπεζα στην Αιγείρα "αποχώρησαν" με 8500 ευρώ περίπου. Οι δράστες, που ήταν δύο, μπήκαν στο κατάστημα, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Ο ένας με κουκούλα και γυαλιά κρατούσε πιστόλι και ο άλλος με μαντήλι είχε όπλο με μακρυά κάννη.
   Τη στιγμή εκείνη στο κατάστημα βρίσκονταν εκτός από τους υπαλλήλους και πελάτες.
  Ιστορικό ληστειών στην ΕΤΕ Αιγείρας από το αρχείο τού "Φ"
  13 Δεκεμβρίου 1998 ώρα 1.04 μ.μ.
  12 Ιανουαρίου 2007 ώρα 1.05 μ.μ.
  27 Μαρτίου 2007 ώρα 12.55 μ.μ.
  24 Ιανουαρίου 2011 ώρα 7.58 π.μ.
  29 Οκτωβρίου 2012 ώρα 8.25 π.μ. 

  Ανατολική Αιγείρα... Drone !